Hrvatski Fokus
Hrvatska

Rusi i agresija Srbije na Hrvatsku

Rusi su nam 1991. bili – prijatelji

 
 
Za vrijeme embarga na uvoz oružja, Hrvatska je tajno posredništvom Zvonka Zubaka uvezla velike količine oružja iz Rusije. Tadašnji ruski predsjednik Boris Jeljcin odobrio je 150 letova transportera punih naoružanja, koji su dovezli oružje u Hrvatsku. Iz vojne baze dvjestotinjak kilometara istočno od Moskve redovno su polijetati veliki ruski transporteri. Od 1992. pa sve do 1997. iz Rusije je za Hrvatsku organizirano 150 do 160 letova, a u prosjeku je prevoženo stotinu tona oružja po letu.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/11/hqdefault.jpg
Ruski novinari, dopisnici ruske državne televizije iz Beograda, Viktor Nogin i Genadij Kurinoj poginuli su u mjestu Panjani na cesti Hrvatska Kostajnica – Petrinja 1. rujna 1991. godine. Ubili su ih pripadnici srpske paravojske. U snagama UNPROFOR-a razmještenima u Hrvatskoj bili su i pripadnici ruske vojske i raspoređeni su na području Vukovara. Bilo je ruskih dobrovoljaca na srpskoj strani u borbama u istočnoj Slavoniji i Lici.(t.t.)

Povezane objave

‘Član obitelji’ izgrizao jednomjesečno dijete

HF

AFORIZMI – Na kojem je SDP trgu?

HF

Kultna knjiga “Radni logor Jasenovac”

HF

Povratak Šešelja u Den Haag

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više