Hrvatski Fokus
Kultura

Sramotni članak Dore Kršul

Eminentni domaći kritičari CKR-a isticali brojne jezične, stručne i terminološke pogrješke

 
 
Komentar članka Dore Kršul „Međunarodne recenzije potvrdile: Jokić i suradnici izradili kvalitetne dokumente u Cjelovitoj lurikularnoj reformi". Članak Dore Kršul zorni je primjer koliko nisko može pasti samopoštovanje kada čovjek, a pogotovo novinar, želi biti pristran i iznositi u javnost poluistine i neistine, kako se navodi:
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/11/ClVE589WgAAu95X.jpg
– U članku se ne iznose točni podaci o međunarodnim institucijama, koje su dale mišljenje da je CKR, koji je izradila Ekspertna radna skupina na čelu s Borisom Jokićem, „kvalitetan“, nego se samo navode zemlje u kojima je to rađeno: Austrija, Velika Britanija i Estonija. Time je onemogućena svaka provjera vjerodostojnosti te informacije.
– Neistinita je tvrdnja da kritičari CKR-a ističu neprovedivost metodologije CKR-a kao njezin krucijalni nedostatak. Istina je da kritičari glavnim nedostatkom pri izradi CKR-a smatraju PRISTUP IZRADI CKR-A BEZ ANALIZE POSTOJEĆEG STANJA, ŠTO JE OSNOVNO PRAVILO PRI RJEŠAVANJU BILO KOJEG PROBLEMA! I metodologija je problematična i vjerojatno neprovediva.
 
– Sramotno je stotine recenzija naših najeminentnijih znanstvenika, članova akademske zajednice te stručnih i visoko kvalificiranih djelatnika iz obrazovnoga sustava nazivati „trikolor-trilogijom“! Uz isti pristup Jokić bi onda bio ono što i jest, a to je „nadristručnjak“ kome je povjeren posao za koji nije kompetentan.
– Laž je da se kritike ponajviše svode na kritiku metodologije! Istina je da su eminentni domaći kritičari CKR-a isticali brojne jezične, stručne i terminološke pogrješke, a konstatirali su i brojne pogreške u pogledu stručnih definicija i izričaja. Od stotinjak stručnih recenzija NITI JEDNA NIJE POTVRDILA da je ovaj uradak nazvan CKR kvalitetan i uporabiv!
 
– Nezamislivo je i bezočna kleveta isticanje akademika Vladimira Paara kao „glavnoga“ kritičara CKR-a! Dapače, cijelo Znanstveno vijeće za obrazovanje i školstvo HAZU smatra CKR lošim uratkom!
– ISTINA JE da je metodologija koju je primijenio Jokić dala negativan ISHOD u zemljama koje su daleko relevantnije od Estonije!
– Očito je da je članak pisan „namjenski“ u svrhu promocije Borisa Jokića i ministrice Divjak ne poštujući objektivne činjenice i prikrivajući temeljnu činjenicu da je CKR rađen bez analize stanja u postojećemu odgojno-obrazovnom sustavu Republike Hrvatske !
Ovaj je članak sramota za portal srednja.hr kao i za samu autoricu.
 

Laslo Torma, dipl. ing.

Povezane objave

Umjetnička instalacija „Ambis“ Vice Tomasovića na Filozofskom fakultetu u Splitu

hrvatski-fokus

I one su moje

HF

Pokušaj bijega iz kaosa potrošačkog društva

HF

U tehnici akrila i ugljena na platnu

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više