Hrvatski Fokus
Hrvatska

Sa Slovenijom nema se što pregovarati

Prije podnošenja tužbe, Slovenija se treba povući s okupiranoga hrvatskog teritorija

 
 
O čemu to Hrvatska ima pregovarati sa Slovenijom nakon pravorijeka podmićenog Arbitražnog suda, arbitraže, u korist Slovenije? Hrvatska, Slovenija ju ucijenila za učlanjenje u EU, prihvatila razrješenje slovenskog prijepora o Savudrijskoj vali na Arbitražom sudu uzdajući se u pravdu. Slovenija podmitila arbitražu. Saznavši za slovensko podmićenje arbitraže, u prijevaru, Hrvatska odbacila arbitražu. Arbitraža započeta dvostrano, podmićena završena jednostrano.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/12/6271743.jpg
Dvorac Mokrice je hrvatski
 
Ni Hrvatska niti Slovenija ne odaju što je to o čemu imaju Hrvatska i Slovenija pregovarati? O nečemu što je oduvijek slovensko, Hrvatska to otela? Kada? Kako? Što je Slovenija poduzela da to njeno Hrvatska ne otme? Hrvatska to oteto drži pod svoje? Ili je to nešto što je hrvatsko a Slovenija to pokušava oteti, primorati Hrvatsku na ustupak? Sunce istine mora rasvijetliti narav prijepora, odagnati slovensko-hrvatsku pograničnu maglu. Slovenija želi izlazak na međunarodno more. Savjet Sloveniji neka zamoli susjedu Italiju za izlaz na otvoreno more, Italija dugi poluotok i otoci, ne zna što s morima.
 
Što to „pravedno“ slovensko potraživanje nije proveo Edvard Kardelj, Moša Pijade, Boris Kidrič, Stane Dolanc, kada je to bilo izvedivije, nakon brojnih partizanskih genocida nad Hrvatima izgona Hrvata, komadanja SR Hrvatske u korist susjednih socijalističkih republika? Slovensku prijetnju tužbom Hrvatske zbog „neimplementacije arbitražnog sporazuma“ hrvatska vlast i hrvatska izvješća i Hrvati moraju izgovarati hrvatskim jezikom: „Slovenija kani tužiti Hrvatsku jer predaje dio svojeg dio mora po osnovi slovenske prijevare Hrvatske podmićenim Arbitražnim sudom“.
 
Karl Erjavec, umišljeni slovenski Napoleon, šef diplomacije, prijeti Hrvatskoj sudom, neka Hrvatskoj donese tužbu i dokaze da se, kako pravo jamči, Hrvatska pripravi za Sud. Prije podnošenja tužbe, Slovenija se treba povući s okupiranih dijelova Hrvatske, o njima šuti: pomaknuta rijeka Dragonja na hrvatsku stranu, Sveta Gera… Oni koji ne vide slovensku okupaciju Hrvatske protivnici su Hrvatske, ljubitelji Slovenije, mjezimice obiju Jugoslavija. Okupiravši dijelove Hrvatske i potražujući još više, Slovenija odaje svoju osvajačku nakanu. Jesu li na pomolu Ujedinjene Slovenske Republike? Slovenija manja i manje brojnija i nejača od Hrvatske ide sve dalje u hrvatsku zemlju zahvaljujući hrvatskim vlastima, neprijateljima Hrvatske, vazalima stranih država.
 

Mile Pletikosa

Povezane objave

Izjave Zorana Milanovića (4)

HF

Oni hudi

HF

Srbija negira hrvatsku državnost

HF

Opet nam prodaju maglu

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više