Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Održane tribine ‘Istina o Istanbulskoj’

U Konvenciju ugrađen neznanstveni pojam 'roda' odvojen od spola

 
 
Građanska inicijativa Istina o Istanbulskoj počela je organizirati predstavljanja diljem Hrvatske. Krajem studenog i u prosincu održane su tribine i stručni skupovi u Dubrovniku, Osijeku, Slavonskom Brodu, Đakovu, Vinkovcima, Zagrebu, Karlovcu, Virovitici i Varaždinu.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/12/121b4239bc187bb6ea67c97bfff609da-680x450-c-default.png
Na tribinama su govorili predstavnici građanskih udruga koje su pokrenule inicijativu: Kristina Pavlović i Ladislav Ilčić (Glas roditelja za djecu – GROZD), Vice Batarelo i Ivan Mihanović (Vigilare), Stjepo Bartulica (Centar za obnovu kulture), Anamarija Čondor (Hrvatsko katoličko liječničko društvo), Matija Grgat (Hrvatsko katoličko društvo prosvjetnih djelatnika), voditelji programa cjelovitog spolnog odgoja mladih Teen STAR i ostali stručni suradnici inicijative (Ivana Mandić, Marija Ćurlin, Maja Fabris, Ivana Marić, Josipa Hrehorović, Matija Milošić, Sanea Mihaljević, Goran Friedrich, Zrinka Balić i dr.). U inicijativu se do sada uključilo više od 20 udruga. Inicijativa „Istina o Istanbulskoj“ planira i dogovara ukupno 50-tak tribina u većim gradovima i mjestima u Hrvatskoj.
 
Cilj tribina je upoznati hrvatske građane s time što bi Istanbulska konvencija značila za Hrvatsku ako bi se ratificirala. Iako njeni zagovornici u javnosti ističu da se ona bavi isključivo sprječavanjem nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, prešućuju ili negiraju da je u nju ugrađen neznanstveni pojam „roda“ odvojen od spola, odnosno postavke rodne ideologije. S obzirom na izričite zahtjeve Konvencije da se tzv. rodna pitanja uvedu ne samo u hrvatske zakone već i u obrazovanje, medije i sve ostale aspekte društva i života, izvjesno je da bi djeca u vrtićima i školama bila izložena ideološkim pritiscima, a roditeljima uskraćeno pravo da slobodno odlučuju o odgoju svoje djece. To pokazuju brojni primjeri u zemljama u kojima je rodna ideologija već uzela maha.
Građanska inicijativa „Istina o Istanbulskoj“ želi i zalaže se za što bolju i učinkovitiju zakonsku zaštitu žena od nasilja, te stoga predlaže da Hrvatska iskoristi pozitivne dijelove i dobra rješenja iz Konvencije, ali ne i da ratificira Konvenciju kojoj očito nije (jedini) cilj borba protiv nasilja. (Više o građanskoj inicijativi na www.istinaoistanbulskoj.info)
 

Kristina Pavlović, Građanska inicijativa „Istina o Istanbulskoj“

Povezane objave

Medijsko-politička mreža plače za kunama

HF

Svi su bili nevini

HF

S FOO-političarima nema nam sreće!

hrvatski-fokus

Globalnu obmanu provodi političko-medicinska mafija, na vrhu je WHO

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više