Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Fejsbukač Pernar protiv Izraela i Židova

Nije on samo muljator i neznalica, on je očito nečiji projekt

 
 
Dosad smo doznali kako se Ivan Pernar razumije u sve – od novca, kako je nastao u kojoj rupi nestaje, i kako njime, pa i nama, i tko vlada. Ne priznaje čak ni ZET, ne plaća vozne karte. Kakvu policiju, sud, jer, navodno štiti slabe od ovrha, blokirane od blokada… HDZ-ovce drži „političkim ološem“ većim, SDP-ovce također nešto manjim. A birače pritom – bedakima.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/12/hqdefault.jpg
Katolicizam smatra velikim zlom, pa više, valjda već duže vrijeme, ni nije katolik. Ima sam svoju vjeru. Jedan od razloga, čini se glavni, zašto se „ispisao“ iz „katolicizma“ je i tridesetogodišnji rat koji je završio prije 370 godina. U njemu se rimski Papa borio protiv protestanata, a ne skupa s Milošem Obilićem protiv Turaka!, ispada, k'o iz vreće, iz njegova intervjua beogradskom Sputnjiku. Dotični Miloš se inače protiv Turaka, bezuspješno borio oko tristo godina prije toga tridesetogodišnjeg rata. Gemišt od činjenica raznih, koje nit' su činjenice, a nit' su u ikakvoj vezi, nu Srbijanci „volu“ Pernara čim je protiv katolicizma. Samo još da vikne „Papa, daj ostavku!“, pa će ga izvikati za cara.
 
On je, ispada, pače takvim se i hvali, i intelektualac kakvih ni u Srbiji nema. Političkih i inih budalaša, pa i pametnijih, Srbija je prepuna: vidovnjaka, vračeva i vračara, teoretičara urote, anti i promasona, pro Rusa, anti Rusa, Europejaca i anti… – ima ih barem onoliko proporcionalno više koliko su Srbijanci brojniji od Hrvata, pa i više – al' nekako im Pernar i na njihovu terenu sve više preuzima primat i uvlači se pod srbijanski „gunj“. „Srbi moji“, rekao bi jedan od tih pametnijih, svrbit će vas pod „gunjem“, češat ćete se do krvi, al' bit će kasno. Pojest će vas uš.
 
Pretpostavljam kako će Pernar sada imati slobodnih mjesec dana za srbijansku, bosansku i ine balkanske turneje, a bit' će se i nešto usput zaradi. On će, bre, da postane najpopularniji Srbijanac. Samo što nije. Popularnost će mu tamo, sigurno podignuti i izjava: „Ne priznajem Izrael kao legitimnu državu“, koju je dao Sputnjiku. On bi Izraelce preselio na Floridu. Bidne Židove, državljane Izraela, dao bi među krokodile, a malo njih ima stoljetno iskustvo s njima, nilskim možda, samo oni etiopski – nitko od njih s aligatorima. A mnoštvo, možda i relativna većina tek sa sibirskim i ruskim „aligatorima“ – velikom štukom kakve „car“ lovi podvodnom puškom. Rusi, Sovjeti, su im svojedobno bili dali autonomiju na kraj Sibira, na rijeku Amur. Projekt baš nije uspio, ali ne možemo se ovdje time baviti. Pernar bi ih iz bivšeg SSSR-a i s ljutog sjevera na još ljući jug, a većina ih se odatle, nekako, uglavnom za novac, dočepala Izraela, tu gdje jest. “Ruski“ Židovi vjerojatno su relativna većina u današnjem stanovništvu Izraela. Siguran sam kako Pernar ne zna ni kako ni zašto je Izrael doista obnovljen, a niti to, primjerice, koja ga je država prva priznala.
 
Slikoviti likovi koji se dočepaju Hrvatskog sabora mogu tamburati znalački i neznalački svašta, uglavnom tamburaju po najnižim žicama mogućega biračkog „tijela“. Ipak bi se, barem u važnim stvarima  trebali pridržavati prisege koju su dali prije nego su počeli obnašati dužnost, a koja glasi: »Prisežem svojom čašću da ću dužnost zastupnika u Hrvatskom saboru obnašati savjesno i odgovorno i da ću se u svom radu držati Ustava i zakona i poštovati pravni poredak te da ću se zauzimati za svekoliki napredak Republike Hrvatske.« To o „časti“, manje više, ali „Ustava i zakona i… pravnog poretka“ morali bi se pridržavati. Sastavni dio toga je i međusobno priznanje Izraela i Hrvatske. Kao hrvatski parlamentarac, dio njene vlasti, poništavati taj odnos, i to još u Srbiji, i to još na ruskoj postaji, previše je. I više nego odvratno antihrvatsko maslo.
 
Prije sam mislio kako je Pernar preveliki neznalica, muljator, bukač, glumac… da bi bio nečiji projekt. Nakon ovoga njegova istupa, i raznih sličnih, čini se kako sam se gadno prevario. I pri kraju, Pernar je poznati „fejsbukač“, svojedobno marširao Zagrebom i po noći s „fejsbukom“ za šeširom. Živo me zanima hoće li ga ta virtualna „internacionala“ nakon ove izjave o nepriznavanju države Izrael brisati, ili će ga nagraditi.
 

Mato Dretvić Filakov

Povezane objave

Možda papi Franji uspije ono što nije Brozu

HF

Mali Jergović živi u komunističkoj prošlosti

HF

“Labrador” po drugi puta u Zagrebu

HF

Kandidati se odnose prema biračima kao da su s “posebnim potrebama”

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više