Hrvatski Fokus
Aktualno

Slika govori više od tisuću riječi

"U dobru se ne uzvisi, u zlu se ne ponizi"

 
 
Svima koji misle, govore i pišu kako u našoj državi ništa ne valja, kako propadamo, kako smo na dnu, kako su nas u svemu dobrome i lijepome prešišale sve države koje su pred par godina bile daleko iza nas, kako nam nema spasa…, kako se nemamo čemu nadati, niti veseliti, kako tu više ništa, pa ni molitva ne pomaže, preporučam da si ovu sliku uvećaju, isprintaju i stave u dnevni boravak ili blagovaonicu, za vrijeme ovih nadolazećih praznika.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/12/17634479_1815476518774540_1664044692437636073_n1.jpg
Poznata je uzrečica (istina) kako slika govori više od tisuću riječi. Ova slika to zaista govori. Ne bih sliku interpretirala, jer nisam dovoljno obrazovana za to. Možete i sami zamisliti i pogoditi u kojem trenutku i gdje je nastala. Štogod zamislili ne ćete “faliti”. Ja mislim da je nastala u Saboru nakon izglasavanja Lex Agrokora. Predsjednik Vlade je i više nego zadovoljan, a gospođa ministrica je u totalnoj nirvani i obamrlosti. Istovremeno su je preplavili svi mogući osjećaji od ushićenosti i divljenja samoj sebi, svojim inovacijama i kreacijama, kao i dosad neviđenom postignuću, potpuno nesvjesnu kako se iz te euforije i pobjedonosnog šoka može svašta dogoditi u idućem vremenu, jer “kolo sreće se okreće”.
 
Ne želim biti zlokuki prorok i širiti nekakve mračne misli, pogotovo nakon Božićne poruke kardinala Josipa Bozanića, ali poznato je svima, naročito katolicima “u dobru se ne uzvisi, u zlu se ne ponizi”. Stoga, kako god vaš blagdanski stol bio siromašan, ne sramite ga se. Vi ste to pošteno zaradili svojim radom, što je na Božić na vašem stolu. Bilo bi dobro, poželjno i primjereno, da s onima koji imaju još manje od vas, podijelite radost Božića, ili za svojim stolom ili sa skromnim poklonom, makar osmijehom.
 

Ankica Benček

Povezane objave

Pobjeda koronaznanosti nad zdravim razumom

HF

Žigmanov: Ja sam Bunjevac i Hrvat!

HF

Obranit ćemo Vukovar od kaosa

HF

Dužijanca iskorištena za asimilaciju Hrvata

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više