Hrvatski Fokus

Hrvati nisu nikada bili nacionalna manjina u BiH i ne će nikada pristati na to

 
 
Hrvatska predsjednica u Sarajevu
Dijelimo s BiH 1001 kilometar granice, kao provednica Washingtonskog i Daytonskog sporazuma, moramo pratiti što se događa u BiH, to se nikako ne može tumačiti miješanjem u unutarnja pitanja, jer polazimo od temeljnih načela na kojima stoji BiH, a ne partikularnim interesima. BiH je posebna zbog ravnopravnosti konstitutivnih naroda. Mnogima je u svijetu to teško razumjeti, a neki, na žalost, težište stavljaju na jedan od dva elementa.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/01/5ae5ceda5b6d9c6e759d694c2acda2b9_XL.jpg
Hrvati u BiH jesu njezin konstitutivni narod, koji želi ništa drugo, nego mir Bošnjacima i Srbima. Hrvati nisu nikada bili nacionalna manjina u BiH i ne će nikada pristati na to. U ovom trenutku je ključno osigurati da BiH nakon izbora ne završi u paralizi. Ja ne želim da vam zakonodavstvo pišu međunarodne institucije, želim da to učinite sami i to je sva bit mog angažmana u okviru trećih država. Za to je potrebna politička mudrost i nadam se da će je u BiH naći. Spremna sam vam pružiti svu potporu, BiH ne će imati većeg zagovornika od Hrvatske na putu prema EU. Podsjetila je kako je u Srebrenici 1995. bilo i ubijenih Hrvata pa udruge koje okupljaju članove obitelji žrtva tamo stoga žele napraviti kapelu kako bi se i katolici mogli pomoliti. Razgovarali su i o konferenciji planiranoj 2018. sa studentima šest država s područja bivše Jugoslavije na kojoj bi se razgovaralo o srebreničkom genocidu a a hrvatska je predsjednice, kazala je Subašić, obećala biti jednim od pokroviteljem skupa.
 

Kolinda Grabar-Kitarović

Povezane objave

Kršćanofobija prešućena od reis-l-ulema

HF

Ponašaju se kao da su gluhi…

hrvatski-fokus

Muslimanska provokacija Feđe Štukana

HF

Osvjetljavanje istine o ubojstvu franjevaca

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više