Hrvatski Fokus
Kultura

Pavel i Detour u Lisinskom

Oba će se benda istodobno na pozornici izmjenjivati i nadopunjavati

 
 
Na Valentinovo, 14. veljače Lisinski će ljubavlju ispuniti dva benda – Pavel i Detour!Posebnost ovog koncerta je da će se oba benda naći istovremeno na pozornici te izmjenjivati i nadopunjavati se u izvedbi svojih najpopularnijih pjesama. Na pozornici dvorane ukupno će biti 25 glazbenika, uz osnovne bendovske postave pridružit će se gudački kvartet, brass sekcija i percussion.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/01/Pavel-Detour-770x439_c.jpg
Prije samo nekoliko dana publiku je oduševila ljubavna SF priča Detoura, ispričana u spotu za pjesmu "Bez tebe" koja je već zasjela na prva mjesta top ljestvica, a stalna je postava svih radijskih postaja u Hrvatskoj. Uspješnu solo karijeru lansirala je pjevačica Pavela, Antonia Matković Šerić iza koje su dva singla "Bolji smo" i "Pozitivizam" s kojim se predstavila na nedavnom Zagrebačkom festivalu. Znak je to da ova dva benda vladaju domaćom pop scenom, a u Lisinski donose svoje najljepše ljubavne balade, kao što su “Srce veliko”, “Snijeg”, “Daleko” i “Plešem sama” Detoura ili “Poslije nas”, “Čuvaj me” i “Zbog tebe” Pavela.
 
Detour je danas prepoznatljiv među poklonicima kvalitetnog, suvremenog, elektroakustičkog pop-zvuka, bržeg i plesnijeg ritma, obogaćenog povremeno drum'n'bassom i ponekom country notom. Treći studijski album "A što ak' ja…" pokazao se prijelomnim u njihovu djelovanju, katapultirajući ih u status velike glazbene pop-atrakcije u regiji. Album s hit singlovima Srce veliko, Snijeg, Daleko i Plešem sama, osigurao je Detouru visoka mjesta u većini godišnjih izbora te Porina za najbolji pop-album u 2014. godini. Početkom 2016. godine frontmen grupe Nenad Borgudan potpisuje možda najuspješniji uradak u svojem autorskom djelovanju, pjesmu Zaljubila sam se koja im je 2017. donijela još jednog Porina, i to u kategorijama Pjesma godine i Najbolja izvedba grupe s vokalom.
 
Ništa manje uspješan Pavel, predvođen autorom Aljošom Šerićem, već deset godina svojim pjesmama pretežito akustičnog pop-izričaja uljepšava eter domaćih radiopostaja. Njihove su pjesme među najemitiranijim pjesmama prema godišnjim službenim listama. Posebno se to odnosi na "Poslije nas" i "Čuvaj me", za koju su osvojili Porina za Aranžman godine. Svakim albumom dobivaju izvrsne kritike, kao i  brojne nominacije za prestižne kategorije diskografske nagrade Porin (Pjesma godine i Album godine). Ako se pita publika, pjesma "Zbog tebe", do danas je sigurno jedan od njihovih najvećih hitova, a publika u Lisinskom imat će priliku uvjeriti se i zašto. Prepustite se ljubavi, prepustite se Pavelu i Detouru!
 

Anđelka Felja

Povezane objave

Plovidba kao parabola života

HF

U ritmu grafike

HF

Prokapat će suze krvave

HF

“Đava pušćan s lanca”

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više