Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Nitko ne osvaja djedovinu! Osvaja se tuđe!

Zaštitom identiteta žrtve paljenja, štiti se politika

 
 
Ovaj put ću povezati, ne kruške i jabuke, nego, recimo krumpire i agrume. Tako ću povezati Plenkovićev govor u Europskom parlamentu u Bruxellesu sa dojavom bombe u sudnici u kojoj se vodi proces protiv Božidara Kalmete. Pa ću povezati paljenje automobila u Splitu sa pomoći Ante Jurjevića Baje, jednom Proljećaru. I na kraju ću poslati jednu poruku Bakiru Izetbegoviću. Pa se vratimo u Bruxelles.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/02/570b6667d62bd3.46311381_bakir-izetbegovic-crtani.jpg
Ja uopće nisam impresioniran Plenkovićevim poliglotstvom (govorenje više jezika). Uostalom, Ivi Sanaderu je to bio glavni adut. Umjesto pohvale poliglotstvu, ja vidim prazan parlament. Kao Sabor! Od svega što sam čuo, meni „para uši“ ona o rješavanju pograničnog problema, kao uvjeta za novo članstvo za EU. I tu ja vidim prostor za ucjenjivanje Hrvatske. U pitanju je „čupanje Srbije iz ruskog zagrljaja“. Hoće li se „čupanje Srbije iz ruskog zagrljaja“ svesti na pogranični problem između Hrvatske i Srbije? Izgleda da hoće. Što znači da tu Hrvatska gubi. Kao i sa Crnom Gorom.
 
Pa u kakvoj vezi to može biti sa dojavom bombe u jednoj sudnici? I te kakve. To je postupak protiv HDZ-a! Vjerojatno Božidar Kalmeta dobro stoji, pa je proces „onečišćen“ dojavom bombe. Sad se prebacimo u Split na paljenje automobila. U toj problematici nitko ne postavlja glavno pitanje. A glavno pitanje nije, zašto policija ne otkrije počinitelja, nego, zašto se taji ime vlasnika zapaljenog automobila? Što je tu još znakovitije, tu kao da nema politike. Po nekoj logici, neki „desničar“ pali automobil „ljevičaru“ i obratno. Ali to nije tako.
 
Zaštitom identiteta žrtve paljenja, štiti se politika. Koja? Vjerojatno ona koja je i nekom Proljećaru nekad pomogla. Vjerojatno se palitelj i vlasnik automobila poznaju, i vjerojatno pripadaju istoj ideologiji. „Da se digne TITO, on bi pobijedio u Federaciji“ i „tko može razdvojiti miješane brakove između Bošnjaka i Hrvata“, kaže Bakir Izetbegović. Da gospodine Izetbegoviću, i TITI i Slobodanu Miloševiću su miješani brakovi bili najmiliji brakovi. Još važnije, za Hrvate pogubnije je osvajanje. Kažete da je Vaš otac Alija Izetbegović u amanet ostavio Federaciju fatihu (osvajaču) Erdoğanu. Pa nitko ne osvaja djedovinu! Osvaja se tuđe!!!
 

Jure Vukić, Tribanj

Povezane objave

Treći Memorandum SANU-a Čedomira Antića

HF

Nisu jugonostalgičari, nego jugonacionalisti!

HF

Ministričino žderanje i lokanje na državni trošak

hrvatski-fokus

Turski janjičari bi danas stvorili muslimansku državu u povijesnoj hrvatskoj zemlji

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više