Hrvatski Fokus
Aktualno

HAZU nas vodi u – “rodnu” propast

Američki pedijatri naveli deset načina na koje rodna ideologija šteti djeci

 
 
Deklarirani član Znanstvenoga vijeća za obrazovanje i školstvo HAZU-a, akademik Krešimir Nemec oštro je napao to Vijeće koje čini oko 150 članova, zbog odbacivanja spornih dijelova Istanbulske deklaracije (Večernji list, 27. veljače 2018.). Pritom je naglasio da nije prisustvovao ni jednoj sjednici Vijeća, od kada ono radi (Hrvatski fokus, 28. veljače 2018.). Stav Znanstvenog vijeća za obrazovanje i školstvo HAZU-a o Istanbulskoj konvencija (deklaraciji), privukao je veliku pozornost javnosti. Stoga je pitanje stava Vijeća, očekivano bilo postavljeno u emisiji Aleksandra Stankovića, Nedjeljom u 2, predsjedniku HAZU-a, akademiku Zvonku Kusiću. Odgovor predsjednika hrvatske moralne vertikale HAZU-a, može se ovako sažeti. HAZU ne stoji iza te izjave jednog od 20 vijeća u HAZU-u. Poduzet će se organizacijske mjere da se takvi slučajevi ne ponove. Dvije najvažnije su da bez suglasnosti Predsjedništva HAZU-a nijedno Vijeće ne može davati javne izjave. Druga je mjera, nijedan član bilo kojeg vijeća ne može nastupati u javnosti s potpisom koji upućuje da je on član jednog od vijeća HAZU-a.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/03/Stop-Gender-Fluidity-Banner.jpg
Kako se u nas uvijek samo djelomično objašnjava javnosti o čemu je riječ, postavlja se pitanje zašto je izjava jednog od vijeća HAZU-a, donesena u skladu s postojećim Pravilnikom izazvala takvu javnu reakciju. Kao što je poznato veći broj država odbilo je potpisati Deklaraciju koju objektivno manja skupina osoba nameće društvu. Ta skupina želi svoje poglede nametnuti većini, koja podržava prirodnu podjelu osoba koja razlikuje tri gramatička roda: muški, ženski i srednji rod. Tijekom povijesti uvijek su postojali pseudoodnosi među osobama istog spola, i danas to treba tolerirati. No, prirodna reprodukcija ljudskog roda temeljena je na vezi osoba muškoga i ženskog roda. Razvoj tehnologije omogućio je razne oblike umjetne oplodnje ili angažiranje surogatnih majki. Borba za prava žena ne bi smjela dopustiti uporabu surogatnih majki, napose ne za novac, jer je to ponižavajuće za žene i iskorištavanje siromašnih od strane bogatih.
 
Rodna ideologija šteti djeci
 
U tom ozračju postavilo se pitanje kako rodna ideologija utječe na djecu. Naime, to je vjerojatno osnovno pitanje zbog koje je sporna Istanbulska konvencija. Svemoćni Google dao je odgovor na to pitanje. Prvi članak o toj temi koji se pojavi, a ima ih 26.700, nosi naslov „Gender Ideology Harms Children“ (Rodna ideologija šteti djeci). On iznosi stavove American College of Pediatricians(Američka udruga dječjih liječnika) iz rujna 2017. (https://www.acpeds.org/the-college-speaks/position-statements/gender-ideology-harms-children, pristupljeno 5. ožujka). Američki pedijatri navode deset bioloških mehanizama kojima rodna teorija šteti djeci, od kojih se navodi osam.
 
1. Ljudski biološki spol je binarna kategorija, osoba je ili muško ili žensko. Muški spol određuju kromosomi koji se označavaju XY, a ženski XX. Ne računajući poznate genetičke poremećaje, između spolova nema prijelaza.
 
2. Ako se „rod“ definira kao subjektivni osjećaj muškosti ili ženskosti, onda taj pojam nema nikakve veze s biologijom. Nitko se ne rađa s „osjećajem kojega je roda“, nego se rađa kao spolno zadan i onda se prema tome razvije i osjeća se kao muško ili kao žensko. Taj se osjećaj može poremetiti ružnim iskustvima ili kakvim drugim čimbenicima u ranom djetinjstvu, što vrijedi za svaki razvojni proces.
 
3. U slučaju da osoba vjeruje da je nešto drugo nego što jest, to jest dječak vjeruje da je djevojčica ili obrnuto, radi se o problemu u umu, a ne u spolu. Prije se to službeno nazivalo „Poremećaj rodnoga identiteta“, a sad se zove „Rodna disforija“, a smatra se duševnim poremećajem.
 
4. Pubertet nije bolest i davanje hormona koji ga zaustavljaju može biti opasno. Oni će zaustaviti rast i napraviti neplodnim prethodno sasvim zdravo dijete.
 
5. Čak 98 posto dječaka koji imaju u umu „rodnu konfuziju“ i 88 posto djevojčica ipak s vremenom prihvate svoj biološki spol.
 
6. Djeca kojoj se spolni hormoni daju prije puberteta da bi promijenila „rod“ moraju doživotno primati hormone i više ne mogu imati potomstvo niti umjetnom oplodnjom. Davanje hormona suprotnoga spola dokazano izaziva srčane bolesti, visoki tlak, zgrušavanje krvi (tromboze i embolije), šećernu bolest i rak.
 
7. Broj samoubojstava osoba koje primaju hormone suprotnoga spola da bi promijenile „rod“ dvadeset puta je viša nego u ljudi koji to ne rade. To vrijedi i za Švedsku koja takvim ljudima najviše udovoljava.
 
8. Uvjeravanje djece da je kemijska i kirurška promjena spola normalna i zdrava jest zlostavljanje djece. Proglašavanje poremećaja „roda“ normalnom pojavom kroz školu i sredstva javnoga priopćavanja te donošenje takvih zakona samo će zbunjivati kako djecu tako i roditelje. Istodobno će povećati broj djece koja se obraćaju „rodnim klinikama“ gdje će dobiti spolne hormone drugog spola – s opisanim posljedicama. Taj „izbor“ je izbor karcinogenih i na druge načine štetnih hormona za cijeli život, plus nepotrebna kirurška osakaćenja odstranjivanjem dotad zdravih dijelova tijela.
 
Na temelju iznesenoga, postavlja se pitanje znaju li oni koji žele nametnuti Hrvatskoj rodnu ideologiju kakvu štetu mogu nanijeti prihvaćanjem Istanbulske konvencije, prvenstveno hrvatskoj djeci, a time i Hrvatskoj u cjelini. Navedeni naglasci iz priopćenje američkih pedijatara, ili dijela njih, djeluje zastrašujuće, do razine da čovjek ne može povjerovati da doista to netko propagira i radi. Pozivamo stoga hrvatsku javnost da pročita ovo priopćenje i dobro shvati što zagovornici rodne teorije spremaju njihovoj djeci. Ako ne vjeruju autoru, ili ovom američkom dokumentu, poziva ih se da se savjetuju s obiteljskim liječnicima ili liječnicima za djecu. Da po potrebi i sami temeljito provjere navedene opasnosti za svoju djecu i u medicinskim knjigama te sličnim izvorima. Pozivano također zagovornike rodne teorije da ovdje jasno, usredotočeno i znanstveno opovrgnu osam navedenih opasnosti. Nemoguće je prihvatiti tezu da je osnovna namjera Istanbulske konvencije nasilje nad ženama. Postavlja se pitanje zašto samo nad ženama, poznato je da postoji u manjoj mjeri i nasilje nad muškarcima. Tu točku Konvencije treba zamijeniti s nasiljem nad partnerima, što vrijedi i za njihova ljudska prava. Autor traži dokazane medicinske argumente. Dosta je varanja. Priopćenje američkih pedijatara je zastrašujuće!
 

Pavao Blažević

Povezane objave

Europski dan svjesnosti o antibioticima

HF

Frljić, Teršelić, Pupovac, Vučić, Nikolić, Dodik, Pusić, Lukić… u istom kolu

HF

Zaluđenost i/ili samouništenje?

HF

Bidenova vlast nastavlja sa cenzurom na društvenim mrežama

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više