Hrvatski Fokus
Uvodnik

Jedini je spas u referendumu!

»Izdvojena mišljenja« – drugi oblik za suzdržanost

 
 
• Najava Andreja Plenkovića da kreće s ratifikacijom zlokobne, protuprirodne i protuživotne Istanbulske konvencije znači otvoreni rat između onih koji vjeruju i onih koji ne vjeruju, između domoljuba i onih koji to nisu. U tom smislu treba sagledati i izjavu saborskoga zastupnika HRAST-a Hrvoja Zekanovića: "Ja sam odgovaran svojim biračima. Izabran sam na listi HDZ-a i član sam stranke Hrast. Mene su birali i glasači HDZ-a i zastupam demokršćanski svjetonazor i od toga ne ću nikada odstupiti i pod nikoju cijenu. Ovo je važan trenutak u hrvatskoj politici, vrijeme je da padnu maske i da se vidi tko zastupa kakve svjetonazore. HDZ dobiva glasove jer su zastupali jednu svjetonazorsku politiku. Ako to iznevjerite, onda ste promašili svoj politički put. Ne ću ići kontra svojeg svjetonazora. Moja politika će se rukovoditi mojim svjetonazorom." Kratko i jasno. Ostaje pitanje, hoće li proći naum predsjednika Vlade i nastavak dodvoravanja Bruxellesu i liberalnome pogledu na njihov orwellovski svijet bez duše, Boga, vjere, razuma i logike, odnosno kako bi nam kroz Istanbulsku konvenciju plasirali znanstveno nedokazane teze o rodnom i spolnom ustroju čovjeka. Ne će ako će zastupnici u Saboru glasovati prema savjesti. Zekanović je najavio i prikupljanje potpisa za referendum protiv preopasne Istanbulske konvencije. To će nam, izgleda, biti jedini spas.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/03/maxresdefault.jpg
Hrvoje Zekanović
 
• Tzv. Dokument dijaloga sadrži i tzv. izdvojena mišljenja nekih njegovih tvoraca. Prije svega radi se o Ivi Lučiću, Anti Nazoru, Neviju Šetiću, Mladenu Ančiću, Nataši Jovičić, Željku Tanjiću i Vanji-Ivanu Saviću. Prema onome što su prenijeli mediji o tim i takvim „izdvojenim mišljenjima“, nisam baš razuvjeren da su oni s time nešto postigli. Kako su odavno znali kakav će ulizivački zaključni dokument (preporuku) donijeti lukavi konformist i HDZ-ovac iz ranih devedesetih Zvonko Kusić, puno bi bolje u javnosti odjeknulo da su se prije objavljivala javili u javnosti i rekli sa čime se ne slažu. I zato mi slika iz Vladinih odaja gdje se svi članovi Vijeća smiju, govori više o potrebi preživljavanja na državim jaslama, a puno manje o borbi državnih uposlenika za bolje sutra svih Hrvata.
 
• U HAZU-u vrije. I ne će biti mira sve dotle dok na ovaj način tu našu najveću akademsku zajednicu vodi čovjek koji širi negativnu energiju i ne sluša bilo hrvatskoga čovjeka. Ne će biti mira dok HAZU dopušta da ga izvrstan znanstvenik, ali sve ostalo loše, javno blati iz inozemstva, iako nije njegov član; pri čemu može biti maksimalno dopisni član. Isti taj kontroverzni znanstvenik napada i sve ostale znanstvenike i neutemeljeno ih optužuje. Poput bivšega ministra prof. Pave Barišića. I to ne od danas, već godinama. Dakako, radi se o Ivici Đikiću. Ima još puno zašto. Zašto si HAZU napadom na izjavu Znanstvenoga vijeća za obrazovanje i školstvo HAZU-a dopušta da se Istanbulska konvencija tumači kao obrana od nasilja na ženama, kada je u prvom planu, najširoj javnosti nepoznato da se iza toga kriju puno ozbiljnije ugroze, ukidanje on, ona i ostaje samo ono. Bez roda. Zašto Predsjedništvo HAZU-a ne postavi pitanje Razredu za tehničke znanosti radi čega nije reagirao na nepodnošljivi položaj Tehničke kulture u školi? A onima koji to rade zabranjuje da se potpišu kao članovi. Zašto nema u Sekciji 6 nijednog akademika iz TR-a? Zašto dopisni članovi tog razreda ne prepoznaju s čime je povezano ime jednog člana koji je u tom Razredu od početka? Puno je pitanja, a malo odgovora.
 
• Znanstveno vijeće za obrazovanje i školstvo HAZU-a osnovano je 16. veljače 2016. Na čelu Vijeća do prije neki dan bio je akademik Vladimir Paar. Cilj mu je bio spas hrvatskoga školstva. U borbi između interesa obrazovanja kroz cjelovitu kurikulnu reformu i onih koji nam iz vlasti i interesnih skupina nameću bolesu liberalnu "kurikularnu reformu" Paar se osjetio nemoćnim i podnio je ostavku. To što je rekao da se povlači iz "znanstvenih razloga" je samo dokaz što nam tek predstoji u borbi za očuvanje suvereniteta u školstvu, roditeljstvu i drugim osnovnim polugama načetoga hrvatskog društva. Ne smijemo više ni istinu govoriti.
 
• I Hrvatska udruga poslodavaca, Zagrebačka burza i Zdravko Marić uključili su se u obmanjivanje Hrvata. O čemu se radi pročitajte pozivnicu uoči proslave komunističkoga Dana žena:
»Poštovana/i,
pozivamo vas na događanje pod nazivom Zazvoni za ravnopravnost spolova! (Ring the Bell for Gender Equality), koje će se održati na Međunarodni dan žena 8. ožujka 2018. s početkom u 9h, u prostorijama Zagrebačke burze d.d., Ivana Lučića 2a/22, Zagreb.
Tom prilikom Zagrebačka burza kao jedna od 60-ak svjetskih burzi koje se pridružuju ovoj inicijativi označit će početak trgovanja simboličkim zvukom zvona u nazočnosti ministra financija dr. sc. Zdravka Marića. Događanje suorganiziraju Hrvatska udruga poslodavaca i Zagrebačka burza u sklopu globalnog događaja Ring the Bell for Gender Equality. Četvrtu godinu za redom ovo događanje održat će se u brojnim državama svijeta kako bi se skrenula pažnja na važnu ulogu poslovnog sektora u unaprjeđenju ravnopravnosti spolova, a u svrhu postizanja ciljeva održivog razvoja i podizanja svijesti o načelima osnaživanja žena. Globalni događaj organizira UN Global Compact s UN Women, Sustainable Stock Exchanges Initiative (SSE), Women in ETFs, Međunarodnom financijskom korporacijom (IFC) i Svjetskom federacijom burzi (WFE).« Brdo laži, gluposti, demagogije i jugonostalgije.
 
• Galerija u Manchesteru uklonila je iz svog redovitog postava platno "Hilas i nimfe" Johna Williama Waterhousea, jednog od najupečatljivih prerafaelitskih slikara s kraja XIX. stoljeća poznatog po slikama s tematikom iz grčke i rimske mitologije te književnosti, uz obrazloženje da želi potaknuti "javnu raspravu" o predstavljanju ženskog tijela. To je na tragu Istanbulske konvencije i nametanja svima svjetonazora od strane rušilačke manjine.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/03/John_Waterhouse_Echo_and_narcissus-galleryIntell-e1363964434829.jpg
Zagovornicima Istanbulske konvencije smetaju i slike
Johna Williama Waterhousea iz XIX. stoljeća
 
• Zla ima posvuda, pa tako i u UNICEF-u. Voditelj ovoga međunarodnoga fonda za djecu pri UN-u, pedofil i sodomist Englez Peter Newell, priznao je silovanja dječaka i sodomiju i osuđen je na šest godina i osam mjeseci zatvora. Newell je vodio kampanju za zabranu fizičkog kažnjavanja djece! Još je paradoksalnije da je Newell bio jedan od onih koji su pripremili UNICEF-ov Priručnik za provedbu Konvencije o pravima djeteta, pokrenute u Ženevi u siječnju 1998., čije usluge koriste i naše hrvatske nevladine udruge za tzv. ljudska prava.
 
• Nakon 78 godina, vlasnici i potomci vlasnika otetih stanova po ulasku partizana iz šume u gradove, napokon bi mogli dočekati da im se njihova imovina vrati i da ih se prikladno obešteti. Naime, pod pritiskom Europske unije i presudâ Europskoga suda za ljudska prava, Andreja Plenkovića je zapala čast da ljudima kojima su u vrijeme komunizma oteti stanovi bez ikakve naknade vrati te stanove i obešteti ih. U hrvatskim medijima ne piše se baš tako. Kako su mediji lijevi, ljevičarski – što god to značilo – u javnosti se liju krokodilske suze za „zaštićenim najmoprimcima“, ustvari za onima koji su oteli te stanove i njihovim potomcima. Ne treba žaliti tu povlaštenu šumsku populaciju i iz razloga što je besplatno živjela u tim stanovima na elitnim lokacijama u Zagrebu i drugim većim hrvatskim gradovima. Ne treba ih niti baciti na ulicu kako su oni bacili vlasnike tih kuća i zgrada 1945. Neka im pomognu tzv. nevladine i civilne udruge i kupe nove stanove na Pešćenici ili Vukomercu. I svi će biti zadovoljni. Svoji svoje uvijek su pomagali.
 
• Sastanak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića sa članovima Udruge nezavisnih gradonačelnika i načelnika, osnovane u rujnu 2017., na čelu s gradonačelnikom Novalje Antom Dabom, novi je udarac čelnicima propadajućega Mosta. Očekivano.
 
• "Nakon provjere istraživanja koja su provela dva gremija Sveučilišta u Augsburgu koja su se bavila optužbama na račun dr. Pave Barišića nema dokaza koji bi opravdali optužbe o pokušaju prijevare pa tako ne će biti pokretane nikakve daljnje mjere", piše u priopćenju Sveučilišta u Augsburgu, koje je potpisao glasnogovornik Klaus P. Prem. Sada je na redu Barišić. S obzirom da je putem medija širena netočna tvrdnja, kojom su povrijeđeni čast i ugled bivšega ministra, on ima pravo zahtijevati kako građansku, tako i kaznenu odgovornost protiv osobe koja je takvu tvrdnju proširila. Dakako, radi se o kontroverznom znanstveniku Ivici Đikiću, koji se sada posipa pepelom.
 
• Nakon što je Ante Ramljak morao otići, na njegovo mjesto izvanrednoga povjerenika za Agrokor došao je Fabris Peruško. Kako ga nisam poznavao, prvi dojam bilo je njegovo ime, koje je u romanskom dijelu Svijeta uglavnom ime. Dok je Peruškov prethodnik izgledao kao karakterna osoba, izgled novoga povjerenika nije takav. Možda je zato i dobio suradnicu ili zamjenicu u osobi Irene Weber, koja ulijeva samopouzdanje. I još nešto, čudi me i to što se dvodnevni pregovori s Vjerovničkim vijećem održavaju u Petričanima, turističkom odredištu kod Zadra, što je znak da ima novaca za provode. Vladajući bi rekli: ne i od poreznih obveznika. Kao da novac iz Agrokora nema veze s novcem hrvatske države.
 
• Iako je mrtav glavni svjedok protiv Ive Sanadera, Ivan Mravak, zagrebački Županijski sud ponovno je potvrdio optužnicu protiv bivšeg predsjdnika Vlade i nekadašnjeg vlasnika Diokija Roberta Ježića za prodaju jeftine struje Diokiju. Time je optužno vijeće zauzelo suprotan stav onome koje je imalo na prvom optužnom vijeću, iako je u oba navrata vijeće bilo u istom sastavu, bez obzira što se iskaz Mravka ne može koristiti. Naime, prvi puta su rekli da se optužnica u odnosu na prvookrivljenog temelji isključivo na iskazu Mravka, a sada su rekli da bez obzira što tog iskaza formalno nema, odnosno pitanje je kako se on može koristiti, da će sud procjenjivati na koji način će ga koristiti u tijeku postupka. Samo da se sudi. Pa ne čemo se, valjda, držati zakona kao p'jan plota.
 
• »Papa Pavao VI. promovirao je dijalog između Vatikana i komunističkih režima, nastavljajući “istočnu politiku” Ivana XXIII. Između ostaloga, uspostavio je diplomatske odnose s Titinom Jugoslavijom«, objavila je ovih dana Hina.
 
 • U Virovitici je održan 23. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo. Županija partner bila je Sisačko-moslavačka županija. Na sajmu su nastupili i dragačevački trubači iz Siska i odtrubili i otpjevali pjesmu 'Lipe cvatu' (Ravna ti je Jugoslavija). A kako je tolepo izgledalo, pogledajte na videu:
http://www.maxportal.hr/vijesti/video-hdz-ovci-se-raspojasali-uz-pjesmu-ravna-ti-je-yugoslavija/. Ovo koji pjevaju i plešu uglavnom su članovi HDZ-a.
Leto ide, kako si mi ti
gde si, s' kim si, da mi je znati
ko li mi te ugrejao
dok je zimus sneg padao
ko li mi te ljubio, grom ga ubio

Baš me briga gde si otišla
ravna ti je Jugoslavija
baš me briga, nisi dete
sve u korist tvoje štete
samo tvoje, al' i moje, srce boluje

Refren.
Lipe cvatu
sve je isto k'o i lani
hej, samo, srce moje i srce tvoje
u ljubavi više ne stoje

Zaklinjem se dušom i Bogom
krvi mojom, plavom seljačkom
kunem ti se i umreću
ali ja te tražit' neću
neću, neću, a umreću, a umreću

 
• Jugoslavenski glumac Rade Šerbedžija odbio glumiti u filmu Adema Jasharija, osnivača i vođu Oslobodilačke vojske Kosova, kojega su 1998. godine na kućnom pragu ubili pripadnici okupatorske srpske vojske. To što lepi Rade ne će glumiti Jasharija nije nikakvo čudo, čudo je što se Albanci čude njegovu obrazloženju kako Jasharija smatra zločincem i da će “cijeli svijet priznati zločinca, ako ga on bude igrao“.
 
• Osmoga svibnja krajnji je rok do kojeg BiH mora usvojiti izmjene Izbornog zakona. Pritisnuti iz Zagreba, Beograda, Washingtona i Bruxellesa, bošnjačke stranke popuštaju. Sada nude Hrvatima zajamčeno mjesto člana Predsjedništva BiH, i pravo da ga biraju Hrvati, u zamjenu da Hrvati odustanu od uloge Doma naroda u Federaciji BiH i da se Dom naroda derogira, te da nema tolike ovlasti kao danas. Da jednostavno postane svojevrsno Vijeće naroda iz Republike srpske. Pokušaj klasične političke trgovine na štetu Hrvata. Iako je Bakir Izetbegović jučer govorio kako je mjesto člana Predsjedništva građansko pravo, danas priznaje da je to nacionalno pravo, što je na tragu Daytonskoga sporazuma. Član Presjedništva mora biti predstavnik jednog od triju konstitutivnih naroda. 
 
I nakon pritiska izvana i od strane Hrvata u BiH, sada bošnjačko Sarajevo Hrvatima nudi, ali i lukavo uvjetuje. Pristaju da Hrvati konzumiraju vlastito ustavno pravo, ali tražu da se odreknu istoga takvog prava, kojeg je potvrdio i Ustavni sud BiH. »Rješenjem Ustavnog suda kojim je prošla apelacija Bože Ljubića kao ustavno točna, i pravno neoboriva, strah Sarajeva nije u tome što će s Hrvatima u F BiH morati dijeliti vlast, onako kako to piše u Daytonu, na način da će morati poštovati izbornu volju Hrvata, nego u činjenici da je tom odlukom odlučeno da će i srpski dom naroda u F BiH morati biti reprezent volje srpskog naroda u F BiH. To posljedično znači da srpske ministre u Vladi F BiH ne će moći kontrolirati Sarajevo ako ih srpski dom naroda ne potvrdi. I ako on više ne bude pod kontrolom županija s bošnjačkom većinom«, piše Poskok i nastavlja: »Stoga je i zahtjev Denisa Bećirevića da se Srbima omogući konstitutivnost u hrvatskim županijama ništa drugo nego pokušaj da se Hrvate natjera da kao i Bošnjaci, Srbima nameću predstavnike u Dom naroda. Čime bi se otupili hrvatski zahtjevi za legitimnim predstavnicima«. Kako će na kraju biti, vidjet ćemo uskoro.
 
• U Mostaru je održan trilateralni sastanak predsjednika Hrvatske, Srbije i članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine, na kojem su bili: Kolinda Grabar-Kitarović, Aleksandar Vučić, Dragan Čović, Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić. Najvažnije se dogodilo u Mostaru to što su hrvatski pregovarači odbacili bošnjačku ideju da se smanji uloga Doma naroda – jedine institucije u Federaciji BiH kroz koju se sprječava realizacija hegemonističke politike Sarajeva, da podrede manjinske Hrvate. Hrvati u BiH žele da Dom naroda i dalje ravnopravno odlučuje o svim pitanjima, zakonima, odlukama…, jednako kao i Zastupnički dom. Bez Doma naroda ne može se izabrati predsjednik Federacije BiH iz redova Hrvata.
 
• Tijekom prosvjeda pripadnika muslimansko-bošnjačke tzv. Armije BiH uzvikivalo se svašta, pa tako i "Tekbir"  i "Allahu Ekber" (Alah je najveći!). Isti su ti zlokobni islamistički uzvici koje uzvikuju talibani i isilovci. (https://poskok.info/allahovi-robovi-pogledajte-kako-bivsi-borci-tzv-arbih-uzvikuju-tekbir-i-allahu-ekber/)
• Predstojnik ureda predsjednika mađarske vlade, János Lázár, skoknuo je u Beč, u imigrantsku četvrt Favoriten. Tamo je vidio sve zlo koje donose imigranti. Vrativši se kući svoje dojmove objavio je na facebboku. Između ostaloga je zapisao kako bi Budimpešta mogla izgledati ako se dozvoli snažnija imigracija. Lazar tvrdi da je imigrantska četvrt prljavija, da je okruženje siromašnije i da je stopa kriminala veća. »Bijeli Austrijanci, kršćani, su se iselili i imigranti su preuzeli kontrolu nad četvrti", napisao je Lazar. Sve to i ne bi bila neka vijest da ju Veliki Brat nije skinuo s facebooka. Facebook time radi protiv istine.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/03/Favoriten-640x300.jpg
Beč – imigrantska četvrt Favoriten
 
• Podružnica humanitarne udruge Essener Tafel, koja siromašnima dijeli namirnice u njemačkom gradu Essenu, odlučila je više ne registrirati korisnike koji nisu njemački državljani. Predsjednik te organizacije, Jörg Sartor, kaže kako mnogi stranci imaju „problem s mentalitetom“ i odnosom prema starijima i ženama, „prije svega osobe arapskog podrijetla“. „Imamo sljedeću situaciju: njemačka baka ujutro u sedam sati stane u red za namirnice i kada otvorimo nju jednostavno izguraju. To tako ne ide“, rekao je Sartor. I u berlinskom ogranku Tafela su svjesni problema s „arapskim korisnicima“. Čekamo reakciju Angele Merkel.
 

Marijan Majstorović

Povezane objave

I Branko Lustig se pred crvenom kamarilom morao posuti pepelom

HF

Plenković vlada uz pregršt laži i demagogije

hrvatski-fokus

Travanj – mjesec hajke protiv ‘genocidnih’ Hrvata

hrvatski-fokus

Pao Petrov, pao Most!

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više