Hrvatski Fokus

Istanbulska velika i Amsterdamska mala koalicija u civilizaciji gmazova

 
 
Ovdje se nazire rijetka pojava vidljive velike koalicije. „Nevidljive“ su od dvijetisućite, inače konstanta u smislu da je sve teže i teže razlikovati tzv. ljevicu od tzv. desnice, ali nama je, usputna tema, pojava „prave“ velike koalicije.  Realno pojavila se tek jednom – na pitanju ulaska u EU i promjeni Ustava RH s tim u vezi, ali tada uz velike ucjene jednog od partnera – HDZ-a od strane SDP-eja. Povod joj je i sada pod istom, globalističkom kapom – Istanbulska konvencija. Nadzakon iz iste kuhinje. Samo sada je situacija malčice drugačija – esdepejci će dragovoljno dati glasove HDZ-u, dok se prijetnje javljaju unutar HDZ-a onim članovima, zastupnicima koji su protiv. Ako se to dogodi, mislim ratifikacija, a nužno će se dogoditi prije ili malo kasnije, imat ćemo novu stranačku sliku i dvije nove koalicije: Amsterdamsku i Istanbulsku.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/03/948112-01-ruke-310x186.jpg
Prva, u kojoj je važan subjekt fon Richemergh, usmjeren „ala germanica“ – tako se „rodno“ opredijelio, da bih riječ – će vjerojatno koalirati i predizborno, dok će druga vjerojatnije koalirati postizborno. Nevažno, znakovitija su im imena, nastala u inozemstvu, a ona Amsterdamska je tamo i sklepana.  
 
Iako sam ovdje pisao protiv i protiv sam Istanbulske konvencije, sama halabuka oko nje je potpuno nebitna, glede njena usvajanja – ne usvajanja. Tek je uzaludno trošenje društvene energije i zagađenje negativnom, stvaranje unutarnjeg sukoba, podvrste građanskog rata.  Ona je inače potpuno nevažna i davna prošlost. Sve iz nje, pa i gender ideologija, uostalom to tvrde viđeni/e suci/sutkinje, osim ostalih, već je premrežilo zakone. (Vidite kako s oprezom postupam, fali mi još srednji rod između sudac/sutkinja, možda „ovo sud – oko“?) Ali, ma kakvi zakoni, pa i „konvencije“, ona je već ušla u običaje, tradicija samo što nije, a gledajući mediju odavno jest. Otišlo se i dalje, skroz u totalitarizam. Dokazi: zagrebačkim ulicama – po danu – marširao je ružičasti Klu Klux Klan, u skupim novoskrojenim odorama. Nekakva bajka, predstava – ma dajte, a još su odore šivale i krojačice iz Kamenskog. Tko li je to sve platio? Zatim su marširale/ i za tu „konvenciju“ i po noći. Noćni marš za bilo kakva prava koja se trebaju ostvarivati i cijeli bijeli dan…
 
Jasno je već na što zaudara taj noćni abteilung, odjeljak. Ponovit ću jer možda nekome nije jasno: po danu ružičasti Klu Klux Klan, po noći – marš. Čitam kako bi jedna gorljiva zastupnica Konvencije protivnike – u jamu. I sigurno nije usamljen/a. Takav i toliki totalitarizam nema blage veze s nasiljem „nad ženama i u obitelji“. Ne trebaju nas stoga Andrej Plenković i njegov glasnogovornik Jandroković uvjeravati kako ne znamo čitati što piše u Konvenciji . Znamo, a što je daleko važnije, znamo čitati i one „znakove pokraj puta“, kako po danu tako i po noći. Daleko bi poštenije bilo kad bi rekli – zavrću nam ruku, Konvenciju moramo usvojiti, pa što reče onaj: „idemo dalje“.
 
Recimo, posvetiti se posljedicama jedne druge „konvencije“ koja će stupiti na snagu 2020., i formalno, jer stvarno već djeluje, onu o mogućnosti stranaca da kupuju zemlju. Vidi tekst: Branko Barbić, „Tko izgubi zemlju, izgubi državu“, Hrvatski fokus br. 408. (https://www.hrvatski-fokus.hr/index.php/najnovije-vijesti/22363-tko-izgubi-zemlju-izgubi-drzavu). I doista, potpuno je nevažno koja će „konvencija/e“ lebdjeti nad tuđom zemljom. Zatim još i bez ljudi, ako takve individue uopće opstanu, i ovdje i tamo, nakon što je Zapad poharao liberalni totalitarizam pa deevolucijom nastane, primjerice, civilizacija – vodozemaca. („Oblik vode“.) Čovjeka se više ne će moći naći ni fenjerom, a ne će ga imati tko ni nositi. Kako iz tog mraka pravo je pitanje. Postoji li negdje izlaz?
 

Mato Dretvić Filakov

Povezane objave

Nikakve koristi od Perkovićeve liste

HF

Aktivirati mjere poticaja rađanja

HF

Zbog političara ugrožena prava Hrvata

hrvatski-fokus

Tko ruši Tomislava Tolušića?

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više