Hrvatski Fokus
Društvo

NLO

U zaleđu Knina

 
 
Jedan od prvih NLO incidenata u Republici Hrvatskoj koji je uključivao otmicu dogodio se 19. ožujka 2000. godine. U Yugu 45 vozili su se zaboravljenim puteljkom u blizini sela Plavno kod Knina Nikola i Žaklina Šimić. Uočili su nešto za što su neupitno vjerovali kako se radi o NLO-u. Kada su došli sebi, našli su se skoro 50 km dalje s druge strane planine Plješevice, u blizini samoga graničnoga prijelaza Strmica.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/03/rocket.jpg
Jedna slika blokirala im je sjećanje. Ničega u sjećanju iza nje nije bilo. Čega god bi se pokušali sjetiti pa i minulogatrenutka koji minut prije, pred očima bi im se pojavila ta slika:
Na slici ženski lik u sjedećem položaju, glava i pogled usmjereni podignutoj lijevoj ruci. Tijelo malo zaokrenuto na lijevo kao i noge savijene u koljenima. Na istoj razini desno dvoje djece gleda životinju među njima vučjega izgleda.
Ženski lik na dlanu uzdignute lijeve ruke drži manji krilati lik. Krilati Lik u uzdignutoj lijevoj ruci drži lovorov vijenac, pruža ga prema glavi žene, dok u spuštenoj desnoj ruci drži granu palme. Krilati Lik odjeven u haljinu, i uhom s okruglom naušnicom.
Desna ruka Lika opuštena je i podlakticom naslonjena na bedro desne noge, drži koplje. Prsti lijeve noge izviru iz obuče. Sežu iznad gležnja.
Na prekriženim trakama kožnih sandala žene ukrasi pravokutnoga oblika, dragi kamen. Desna noga u crvenom plaštu, koji sespušta od desnoga ramena. Sjajnim bojam ukrašena oprema i oružje. Pokrivalo glave, raskošno. Svečana kaciga s perjanicom. Tamna smeđa kosa pada na ramena. Ispod vrata ukras na podlozi plave boje s lavljom glavom. Grudi pod prozirnom haljinom, nabori oko nadlaktice. Zlatni pojas s kopčom visoko zakopčan. Niže na bokovima, vise trake s lavljim glavicama.
Niz lijevo rame remen, na njemu zakočen bodež. Drška ovnove glave. Oštrica noža izviruje nešto niže dolje. Na remenutobolac sa strijelama.
 …
Žaklina i Nikola, u čudu otkrivaju ubodima igle nanesene otvore na koži. Otkinute dijelove kože. Kose. Zuba. Noktiju. Koji ne zarastaju.
“Letio je iznad Knina” pisalo je velikim slovima na naslovnici Šibenskih novina. Svjedoci su tvrdili kako su vidjeli NLO koji lebdi iznad Knina. Jedan je pričao o “neobičnim pravokutnim svjetlima” koja su dolazila s istoka. Promijenila smjer prema jugozapadu, pa jugu, pa jugoistoku…
I nestala iza obzora.
 

Nikola Šimić Tonin

Povezane objave

Natječaj dm-a {ZAJEDNO} za Petrinju, Glinu i Sisak

hrvatski-fokus

AFORIZMI – Hrvatski jezik ne mogu pokvariti seljaci ni radnici, već odgovorni djelatnici

hrvatski-fokus

AFORIZMI – Šverckomerc

HF

AFORIZMI – Tko ne će hrvatski govoriti, neka ne brblja

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više