Hrvatski Fokus
Kultura

Slavna sopranistica u Lisinskom

Legenda svjetske operne pozornice Maria Guleghina pridružit će se na pozornici slavnom tenoru Yusifu Eyvazovu

 
 
Velika završnica ciklusa Lisinski arioso održat će se 10. travnja 2018. kada će se na pozornici naći dvije svjetske operne zvijezde – tenor Yusif Eyvazov i sopranistica Maria Guleghina.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2018/03/MariaGuleghinaNabuccoMET.jpg
Maria Guleghina je profesionalnu karijeru započela u Državnoj operi u Minsku, a već godinu dana kasnije nastupila je u milanskoj La Scali kao Amelia u „Krabuljnom plesu“ pod ravnanjem Mo Gavazzenija, uz Luciana Pavarottija. Njezin glas velike snage i topline te goleme glumačke uvjerljivosti učinio ju je stalnom gošćom u cijelom opernom svijetu. Samo u Scali je nastupila u 15 novih produkcija.
 
Yusif Eyvazov je put do svjetskoga vrha gradio strpljivo, predan ljubavi prema glazbi, a iskrenošću i srčanošću osvojio je publiku diljem svijeta. Najveću pozornost stekao je istaknutim ulogama u najpoznatijim svjetskim opernim kućama, a vrijedi istaknuti da je zbog svojih odjevnih kombinacija, sa suprugom Annom Netrebko, postao i veliki hit na društvenim mrežama.
Mjesto na vrhu učvrstio je 2017. ulogom Andree Cheniera u istoimenoj operi Umberta Giordana u milanskoj Scali. Pred njim su velike uloge u londonskoj Kraljevskoj operi, Berlinskoj državnoj operi, Operi Garnier u Parizu i Newyorškome Metu. Uspješan koncertni ciklus i predstavljanje albuma Romance s Annom Netrebko prošle ih je godine odvelo i na Daleki istok, a ove se godine ljubavna priča nastavlja u Europi, sa spektakularnim vrhuncem u Royal Albert Hallu.
Ulaznice potražite na blagajni Lisinskog ili online na www.lisinski.hr (a.f.)

Povezani članci

Krležina hrvatska književna riječ

HF

Novi ciklus Mladena Žunjića

hrvatski-fokus

Pravila Festivala kazališnih amatera

HF

Predstavljen Hrvatski brevijar

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...