Hrvatski Fokus

Naglasak dati na kršćansku hrvatsku tradiciju

 
 
1. Konvencija znači – „dogovor“, da se nešto poduzme u zajedničkom interesu, osobito na nekoj skupštini. Istanbulska konvencija sadrži niz dvosmislenih odredbi čije značenje autori mogu tumačiti i tako da hrvatskom društvu i državi budu štetne: da životom u Hrvatskoj državi upravljaju stranci, da to upravljanje Hrvatsku košta velikoga novca (navodno oko milijardu kuna godišnje), a Hrvatska sada baš ima velikih troškova i bez toga: treba sanirati štete od silnih požara prošlog ljeta, sada su nastale velike štete od silnih poplava. Osim toga sada nastaju problemi mirovinskog sustava i pitanje je kojim će novcem to srediti. Ti strani „upravljači“ ne poštuju volju hrvatskog naroda. Nameću nam i neprirodnu životnu filozofiju, itd… Sve to u njihovo ime – nakon ratifikacije IK-a – provodit će njihova „policija“ GREVIO. Ona će upravljati s Hrvatskom i u Hrvatskoj. Treba li to Hrvatima i Hrvatskoj? Mislim da ne treba ni takav oblik diktature u hrvatskom, tada takozvanom, demokratskom društvu.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/03/27164846_1793-400x400.jpg
2. Zbog čega „konvencija“ u Hrvatskoj? – Iako postoji naša država Republika Hrvatska ostvarena velikim žrtvama u Domovinskom ratu – i nakon drugih povijesnih borbi – nešto nam ipak koči napredak. Državna tijela donijela su niz zakona i drugih akata po kojima bi hrvatsko društvo trebalo brže napredovati. Zbog toga bi se trebali dogovoriti, da potaknemo pozitivni brži napredak. To bi bila „naša konvencija“.
 
3. Kršćanska hrvatska tradicija. – Ljudsko društvo u Hrvatskoj opstoji i razvija se kroz obitelj. Obitelj čine i u njoj žive žene i muškarci, u njoj rađaju djecu, hrane ih i odgajaju, da život prenose dalje. Žene same bez muškaraca, ili sami muškarci  ne rađaju djecu. Tu nema mjesta za neke nove elemente ljudskog društva. Uvođenje neke nove „rodne teorije“, ili “rodne ideologije“, koje nastaju bilo kakovim oblikom prisiljavanja.
 
4. Statistike pokazuju, da je u Hrvatskoj natalitet manji od mortaliteta. To vodi k izumiranju naroda. Kako bi se to moglo spriječiti? Jedan od načina je, da država potiče rađanje nekim oblicima roditeljske novčane pomoći. Zatim, da se u društvu posebno razvija poštovanje žene, posebno majke.
 
5. U društvu treba ženama – posebno majkama – osigurati zapošljavanje u – za njih – prilagođenim poslovima. Za majke treba ozakoniti skraćeni radni vijek za odlazak u mirovinu prema broju rođene djece. Ne poticati neke oblike „rodne teorije“ kao nešto prirodno, ili priznavati tzv. „jednakospolne brakove“.
 
6. Posebno bi pomoglo porastu nataliteta, ako ne bi trebalo za poslom odlaziti u inozemstvo.
 
7. Rodnu teoriju ne uvoditi kao rodnu ideologiju (dakle prisilno!) u hrvatske odgojno-obrazovne ustanove.
 
8. Hrvatsku mladost odgajati tako, da znaju cijeniti i koristiti hrvatska bogatstva: poljoprivredno zemljište, šume, vode, rijeke, jezera, more i slično, jer se i od toga može radom pristojno živjeti, bez odlaska u inozemstvo.
 
9. Ulaskom Hrvatske u EU predviđeno je, da će uskoro stranci moći kupovati zemljišta, šume, vode, otoke i druga prirodna bogatstva u Hrvatskoj uz povoljne pravne uvjete bez dozvole hrvatske države. To treba odmah odgovarajućim zakonskim aktom zabraniti, jer je to prijetnja opstojnosti i cjelovitosti države Hrvatske.
 
10. Hrvatski potoci od izvora u brdima pa onda i rijeke donose krupni pijesak (šljunak), pa dalje i sitni pijesak i dalje još sitniji (mulj). Taloženje toga čini riječna korita plićima i pogodnima za stvaranje poplava. Poplave su opasnost za okolno stanovništvo i njegovu imovinu. Da bi se spriječile takve štete i višak vode iz kišnih vremena koristio za vrijeme suše – rijeke treba „jaružati“ (posebnim brodovima – bagerima – u vrijeme nižeg vodostaja vaditi taj pijesak i iskrcavati na pripremljena mjesta). Njega se može koristiti kao građevinski materijal (žbukanje, betoniranje) i za obranu od poplave (nasipi). Dio vode može se usmjeriti u nenastanjene doline kao rezervu za navodnjavanje u doba suše, ili kao ribnjake….
 
11. Ljeti nam prijete požari – naročito u jadranskom priobalju. Neki nastaju nepažljivim korištenjem vatre, negdje neprijateljskim namjernim podmetanjem, a negdje i psihopatskim  paljenjem. Zato moramo u krajevima naročito izloženim  opasnostima od požara organizirati oblike motrenja (policijske ophodnje, straže, kamere i slično) i vatrogasne postrojbe još prije „sezone“.
 
12. Sa susjednim državama treba definirati granice, gdje to još nije učinjeno, na najpogodniji način (prema međunarodnom pravu, katastarskom dokumentacijom, uz pomoć dobronamjernih susjeda i slično). Granice tada trebaju čuvati pogranične vojne ili policijske snage – zavisno o susjedima.
 
13. Problem su danas i azilantske migracije iz država sa diktatorskom upravom. Potrebno je imati razumijevanje za te ljude i humani odnos prema njima, ali učiti i iz povijesti do čega to može dvesti. Zato ograničiti broj prihvaćenih azilanata i zauzimati se u UN-u, da se diktature što prije prevedu u slobodne demokracije.
 
14. U nekom najprikladnijem ministarstvu Vlade Republike Hrvatske predlažem osnovati jedan odjel, koji će provesti odredbe ove naše Konvencije, potaknuti donošenje odgovarajućih zakona za provedbu odredbi ove Konvencije – ako je Hrvatski sabor prihvati – i nadgleda njihovo provođenje. To bi bilo demokratskije i jeftinije od prihvaćanja IK-a. (n.n.)

Povezane objave

Tomislav Karamarko bio je u pravu

HF

Izbori za Europski parlament su pred nama

hrvatski-fokus

Država u državi

HF

Demagoško povećanje mirovina

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više