Hrvatski Fokus

Lot i njegove dvije kćeri

 
 
Biblijska priča o Sodomi i Gomori svjedoči o moralnom kaosu koji je vladao u gradovima, naseljima ili što je već nazivima Sodome i Gomore  postojalo. Problem je „riješen“ tako što su oba grada i žitelji u njima uništeni do mjere u kojoj nam je ostala priča koja se, kao i sve priče, maštom naratora dograđivala. Bog je je uništio žitelje i stanovitu civilizaciju nemorala od koje je, neobjašnjivo, u blizini  ostalo slano more bez života u njemu i poneki svjedok (Lot s dvije kćeri).
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/04/Lot-daughters.jpg
Mislim da smo sasvim blizu iskoraka od kojeg se očekuje znanstveni i politički nemoral koji će dovesti u pitanje smisao civilizacije utemeljene na sebičnom genu[1] koji je stvorio na zemlji dom životinjama i čovjeku da bi ga na kraju započeo razarati kad se upustio  u kontrolu zemljinog kemijskog i fizičkog okoliša i čovjekove hormonalne distribucije.
 
Ne znamo točno kad ili tko je prvi počeo prkositi prirodi kad je zlorabio njenu autoregulativu koju danas doživljavamo kao klimatske nepogode planetarno a lokalno kao čovjekovu sebičnost koja se pretvara u ideološke zamke. To što su neki narodi demografski ugroženi pitanje je civilizacijskog komfora baš kao što drugi zbog njegova nedostatka bujaju ostavljajući privid ugroženosti. Jedni zbog fertiliteta, a drugi zbog nataliteta.
 
Čovjek je neplodnost žena, umjesto prirodne kontrole rađanja, proglasio bolešću koja se liječi umjetnom oplodnjom. Samo je priroda „znala“ razloge zbog kojih su muškarci onemogućeni oploditi, a žene zanijeti plod! U ime znanosti danas se masovno „liječe“ nerotkinje i posuđuje se sjeme ili se ugrađuju zametci da bi se, u inat prirodnoj selekciji, rodila osoba s mogućim i nepoznatim posljedicama što su izbjegle kontroli prirode koja ni sama nije savršena i kojoj nema smisla dodavati, da kažemo, umjetnu nesavršenost.
 
Posljedice čovjekova vršljanja, bilo ono pod plaštom znanosti ili osobne hendikepiranosti, su brojne. Jedna od takvih je Istanbulska konvencija; ona je objektivno podvala kojom se pokušava dio biološke reprodukcije, ne samo tolerirati, nego dati joj prava i mogućnosti koje prkose  biološki određenom spolu samo zbog razloga hormonalne distribucije  odgovorne za subjektivno određenje, a ne za socijalnu pripadnost. Što uopće znači muškarac u tijelu žene ili žena u tijelu muškarca? Samo toleranciju, ali ne i pravo narušavanja prirode s kojom se netko poigrava na ružan, i za moguće posljedice, poguban način. Nitko nije rođen da bi bilo koga ugrožavao, ali jednako ni rođen da bi svoju biološku sudbinu nametao kao svjetonazor kojim do te mjere čini agresiju kojom čak nije u stanju razlikovati podmetanje i podvalu od jednog posve drugog nasilja koje se zove Rodno nasilje.
 
Kad se jedna biološka kategorija koja egzistira milenijima, da ne kažemo, od Sodome i Gomore, pokušava politički i zakonski postaviti nudi nam brojna pitanja na koja nemamo odgovor. Jesmo li stvarno dosegli stupanj u kojem se hormonalna distribucija kao biološka datost ima pravo nametnuti u ime zaštite žena onom vrstom dominacije koja je srednji vijek označila prvo vješticama, a onda i njihovim spaljivanjem.
 
Čini se danas u općoj političkoj i svjetonazorskoj nedoumici prepustiti život ljudima onakvim kakvog oni bez svoje volje imaju. Bez nasilja i nametanja svojeg svjetonazora kao pravilo ponašanja u kojem je seksualnost privatna stvar koja se ne mora javno prikazivati kao demonstracija kojoj svjedočimo javnim paradama privatnih ili osobnih potreba kojima daju podršku političari. Ne zato što su tolerantni nego zato što im i sami pripadaju. Želimo vjerovati da javno prikazivanje, da kažemo golotinje i istospolno zagovaranje nije jamstvo političke zrelosti, humanosti i svjetonazora nego je život koji se ne može, kao ni biološka datost, birati ili deklaracijama ostvariti.
 
Bilješka:
 
1. Posuđen termin iz zbornika eseja Od Gee do sebiČnog gena. priredila Rajka Rusan, Jesenski i Turk, Zagreb, 1997.
 

Željko Mataja, prof.

Povezane objave

Umro Zdravko Tomac

HF

Socijalni inženjering prema slavonskim Hrvatima

HF

Njegova žrtva bila je potpuno čista

HF

Vulinovo vrijeđanje bl. Stepinca odraz je protuhrvatske vladavine nenarodne vlasti

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više