Hrvatski Fokus
Društvo

Konvencija je revolucionarno nasilje

Kod IK-a ulogu preuzimaju okupatorske globalističke paradržavne organizacije

 
 
Predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković sili vlastitu stranku i državu da prihvate Istanbulsku konvenciju koja sadrži štetnu rodnu ideologiju. Članak 14 st. 1. Istanbulske konvencije govori o obrazovanju, a  u program obrazovanja spadaju i nestereotipne rodne uloge: Stranke (tj. države i institucije) će poduzeti, kad je to primjereno, posebne korake kako bi nastavne materijale o pitanjima kao što su nestereotipne rodne uloge uključile u redovni nastavni plan i program na svim razinama obrazovanja.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/04/big-15443389848.jpg
Rodna ideologija sadržana u Istanbulskoj konvenciji proizvodi nasilje u svakodnevnom životu: Britanski učitelj matematike, Joshua Sutcliffe, suspendiran je od strane uprave škole u kojoj radi s obrazloženjem da je svojom izjavom diskriminirao učenicu koja se želi identificirati kao dječak. U Gimnaziji za djevojke u engleskom gradu Manchesteru, uvedena je nova tzv. 'rodno neutralna' politika prema kojoj više od 1350 učenica te škole više ne smije biti nazivano 'djevojkama'. Rodna ideologija odvaja muški rod od muškog spola, ženski rod od ženskog spola; ona  smatra da se djeca rađaju rodno neutralna pa njihov odgoj gradi polazeći s tog stajališta. Djecu se uči da sama biraju svoj rod. Ako roditelji djetetu ne dopuštaju promjenu spola, oduzimaju im djecu.
 
Treba uočiti da se i promjenom spola posredno dokazuje veza spola i roda iako tu vezu rodna ideologija niječe. Škotska vlada najavila je uvođenje 'rodno neutralnih' zahoda u sve škole u koje će moći ulaziti i dječaci i djevojčice. Primjeri su sve češći i žešći – tako je prva biološka kćer, Angeline Jolie i Brada Pitta, 11-godišnja Shiloh započela s procesom promjene spola i upravo prolazi kroz hormonsku terapiju – važan korak prije same operacije promjene spola; kanadski premijer Justin Trudeau, iako je otac troje djece i oženjen, također ne zna kojem rodu pripada, a Kanada je kada je gender politika u pitanju, do krajnosti liberalizirala zakonodavstvo…
 
Muškarci su se pokrili po ušima – oni su a priori zlostavljači u obitelji, seksualni predatori i pohotnici, nedostojni očevi, 'gazde' na tržištu rada i u politici, zapravo sve se češće srame što su uopće muškarci… EU je posredstvom vlada država članica sebi uzeo za pravo interveniranja u ljudsku, fundamentalnu biološku, psihološku i sociološku osobnost čovjeka. Cijela ideologizirana 'znanost' izgrađena je oko 'ženskih ljudskih prava' (ženski studiji) – znanost koja ne sadrži niti jedan znanstveni dokaz. U državama EU-a, Velikoj Britaniji, SAD-u i Kanadi i šire tzv. atlantske zajednice mijenjaju se tekstovi nacionalnih himni, uvodi treći „rod“, mijenjaju terminologiju „trudna žena“ u „trudan čovjek“, snižava dob koja djecu štiti od pedofilskih iživljavanja. Nailazimo čak i na izvješće o vjenčanjima žene sa psom, piše dr. sc. Jadranka Polović. Zar ovi primjeri ne otkrivaju nasilje nad ljudskom prirodom, ženskom i muškom djecom?
 
Djevojke se više ne smiju nazivati djevojkama; trudne žene se ne smiju nazivati trudnim ženama. Zar to nije nasilje nad ženama: majkama, djevojkama i sestrama. Zar to je nasilje nad jezikom, spoznajnim, osjećajnim, moralnim, estetskim i kulturnim blagom koje se u njemu nalazi. Riječi i jezik su ogledalo duše i vanjske stvarnosti. U njima se zrcale obje ove stvarnosti. Kako se  rječnikom rodne ideologije može izreći Djevica Marija, ili Blažena Djevica Marija? Ovo revolucionarno nasilje nad jezikom je nasilje i nad našom vjerom, spoznajom, osjećajima, estetikom, moralom i kulturnim blagom. Zbog toga ovo nasilje treba odbaciti.
 
Istanbulska konvencija sa svojim revolucionarnim nasiljem rodne ideologije je nasilje nad ženama, zato je treba odbaciti. Ona je nasilje nad djecom, mladeži i odraslim ljudima zato je treba odbaciti. Predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković je izjavio da je IK u skladu s Ustavom RH što znači da nema nikakve potrebe ograničavati njenu primjenu. Interpretativna izjava koja će biti usvojena u Saboru skupa s IK-om samo će, dakle, istaknuti njegov stav da je IK u skladu s Ustavom RH. Hoće li Interpretativna izjava u političkoj borbi dobiti status nove ustavne preambule, temelja, izvorišnih osnova i biti zlorabljena na isti način kao postojeća preambula? Je li ona taj status i tu zloporabu Plenkovićevom politikom već dobila?
 
Državne institucije postaju skupljači poreza za globalističke nevladine udruge koje preuzimaju zadatke državnih institucija u provedbi IK-a. U isto vrijeme država se u nadzoru podvrgava nevladinom nadzornom tijelu zvanom GREVIO koje odlučuje kojim nevladinim udrugama ide novac za unutarnju kontrolu provedbe IK-a. Tako država izumire i nestaje, a njenu ulogu preuzimaju okupatorske globalističke paradržavne organizacije. Istanbulska konvencija je nož u srce hrvatskom narodu i Katoličkoj Crkvi. Ona je nož u leđa hrvatskoj državi. Rane će ostati i boljeti. Tko će ih i kada izliječiti?
 

Vlatko Ljubičić

Povezane objave

AFORIZMI – Fućka se njima za zviždače

hrvatski-fokus

AFORIZMI – Bolje operacija nego Remetinec

HF

MALI OGLASI – Pričam bajke

HF

Jesenja rapsodija

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više