Hrvatski Fokus
Kultura

Volim slikati na platnima velikog formata

Izbor boja odražava moje raspoloženje u tom trenutku

 
 
Suvremena hrvatska likovna umjetnica, akademska slikarica iz Dubrovnika, Romana Milutin Fabris, autorica je opsežnog i slojevitog opusa, vrlo karakterističnog rukopisa, izlagala je na brojnim zapaženim samostalnim izložbama diljem domovine i u inozemstvu, djela joj se nalaze u mnogim galerijama i muzejima.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/04/Romana-Milutin-Fabris-2.jpg
Gospođo Milutin Fabris, kako je počela Vaša slikarska priča?
= Moje školovanje započinje srednjom Školom za primijenjenu umjetnost – Split-Zagreb, a zatim slijedi Akademija primijenjene umjetnosti u Beogradu, pa SOMMER AKADEMIA FUR BILDENE KUNST u Salzburgu, Oskara Kokoschke.
 
Vraćate se tada u Dubrovnik.
= Da, vraćam se u Dubrovnik i otvaram prvu samostalnu izložbu u Atriju palače Sponza i od tih dana izlažem do danas, naravno, kontinuirano slikam.
 
Rekli ste mi sada volite platna velikog formata.
= Da, sada volim slikati na platnima velikog formata, naime, volim da se na slici osjeti potez kista. Izbor boja odražava moje raspoloženje u tom trenutku.
http://metro-portal.rtl.hr/img/repository/2017/11/medium/romana_milutin_fabris.jpg
Kako radite, brzo, polako?
= Slike, platna radim i dugo i kratko. Slika živi dok se radi. Napraviš motiv i misliš da je slika gotova, sutra ispočetka. Slika, kao da se rađa dugo a nekada kratko.
 

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Smeđo crveni svijet Mladena Žunjića

HF

EX VOTO/NOVE SLIKE u Muzeju grada Šibenika Matka Trebotića

hrvatski-fokus

Foto-vremeplov Galerije umjetnina Split

hrvatski-fokus

Prašnjavi sokaci

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više