Hrvatski Fokus
Hrvatska

Referendumom protiv tiranije vladajućih

»Jeste li za to da Republika Hrvatska otkaže Konvenciju Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji (Istanbulsku konvenciju)?«

 
 
Kao građanska inicijativa „Istina o Istanbulskoj“ sastavljena od 30-ak udruga, najavili smo pred nekoliko tjedana referendum o Istanbulskoj konvenciji u slučaju da ju Hrvatski sabor ratificira. Sada, uoči rasprave u Saboru, želimo objaviti i konkretno referendumsko pitanje – ono će glasiti: „Jeste li za to da Republika Hrvatska otkaže Konvenciju Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji (Istanbulsku konvenciju)?“ Pitanje je jasno i jednostavno, te pravno najsigurnije, što je potvrdio naš stručni pravni tim. Potpisi će se prikupljati od nedjelje 13. do nedjelje 27. svibnja.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/04/Referendum.jpg
Prema članku 80 same Konvencije svaka država koja ju je ratificirala može ju i otkazati u bilo kojem trenutku. S druge strane, međunarodni ugovor može se otkazati na temelju volje naroda izražene na referendumu, kao što je recimo bilo u primjeru Brexita. S obzirom da se vladajući oglušuju i marginaliziraju mišljenje vlastitih birača i okreću leđa narodu, preostaje referendum kao najdemokratskiji način izjašnjavanja volje građana.
 
Pa neka na referendumu hrvatski narod pokaže želi li Hrvatsku kao suverenu zemlju koja je sama u stanju donositi zakone i provoditi ih, koja će isticati vrijednost braka i obitelji i poticati rađanje i zdrav razvoj djece i mladih, ili ćemo relativizirati te vrijednosti i ići u smjeru genderizma i transrodnosti, zbunjivati djecu i mlade, uvesti roditelja 1 i 2 umjesto mame i tate, te biti nečija igračka i ideološka kolonija zbog parcijalnih interesa određenih moćnika. Naša građanska inicijativa „Istina o Istanbulskoj“ ovom prilikom poziva hrvatsku javnost da se pridruži prosvjedu pod nazivom „Split protiv Istanbulske konvencije“ na splitskoj Rivi ovaj četvrtak u 18h.
Građanska inicijativa „Istina o Istanbulskoj“ (www.istinaoistanbulskoj.info)
Kontakt: info@istinaoistanbulskoj.info; 098-9038739 (Kristina Pavlović, koordinatorica inicijative)

Povezane objave

Nema Savjeta bez Očenašeka

HF

Povijesne činjenice o naciji koja ne poznaje svoju povijest

HF

Želi li Milanović grliti Voju!?

HF

ZASTARA SLUČAJA – kako je Rada Borić prevarila hrvatsku državu

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više