Hrvatski Fokus
Gledišta

LAGANJE – Nije bilo glasovanja u HDZ-u

Ne odričemo se Isusa Krista radi Kajfe i Istanbulske konvencije

 
 
Moderni Kajfa i njegovo Vijeće Europe su osudili Isusa Krista. Presuda je sadržana u dokumentu koji nazivaju Istanbulska konvencija (IK). Na prijedlog Plenkovićeve vlade Sabor treba ovu konvenciju ratificirati, prihvatiti da je ona iznad Ustava RH itd. Na prosvjednom skupu protiv ratifikacije Istanbulske konvencije u Zagrebu prosvjedovalo je nekoliko desetaka tisuća hrvatskih građana. Na prosvjednom skupu u Splitu 12. travnja 2018. na splitskoj Rivi opet je hrvatski narod izišao na prosvjed.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/04/plakat-kolodvor.png
„Hrvatske vrjednote su Bog, Obitelj, Dom i Domovina. To nema cijenu i niti jedna konvencija ne smije biti iznad- niti jedna nametnuta ideja, koja rastače te vrjednote – nije poželjna“, poručuju svima jasno i odlučno Zagrebački branitelji Vukovara. “Tko god glasuje za Istanbulsku konvenciju, glasovao je protiv svoje obitelji, svoje djece, svoje Vjere, Domovine, države i naroda… radi se o pokušaju rušenja civilizacije koju živimo, radi se o svjetskom sukobu i drugih argumenata nema: pobijedit će onaj tko bude jači i ustrajniji“, vrlo su jasne riječi i stavovi branitelja iz Splita i Splitsko-dalmatinske županije. Jasan stav traži jasan postupak.  Ovakvi stavovi o Istanbulskoj konvenciji  zahtijevaju borbu protiv nje.
 
Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a i Vlade RH, također ima jasan stav o ratifikaciji IK-a u Hrvatskom saboru. Zato traži ostavku Davora Ive Stiera, političkog tajnika stranke, koji u Saboru ne će glasovati za ratifikaciju. Međutim, Stier ne želi dati ostavku. Radi se o sudbonosnim pitanjima o kojima predsjednik i politički tajnik stranke ne mogu voditi dvije različite politike. To je jasno i Stieru i drugim protivnicima  ratifikacije Istanbulske konvencije unutar HDZ-a. Razlika je među njima u tom što se Stier i ostali nisu usudili zatražiti Plenkovićevu ostavku kad je krenuo u ratifikaciju.
 
Plenković i stranački vrh se hvale da su svi županijski odbori podržali Plenkovićevu politiku ratifikacije. No, to nije tako. Pouzdano znam da u jednom od  županijskih odbora HDZ-a nije bilo glasovanja o povjerenju ovoj politici Andreja Plenkovića. Navodna podrška koju je Plenković dobio odigrala se kao predstava na jednom čudnom sastanku. Bila je to odglumljena podrška, predstava. Znajući ovo otvorio sam internetske stranice spomenute županijske organizije. Piše da se vodila argumentirana rasprava da su otklonjene sve dvojbe i da je Plenković dobio podršku. Zamislite, otklonjene sve dvojbe!? Treba li nas čuditi što tamo piše da od više desetaka sudionika sastanka navodno nitko nije bio protiv? Znam više osoba koji su nazočili spomenutom sastanku, ne podržavaju ratifikaciju IK-a i tvrde da nije bilo glasovanja. Režiseri ove glume su se očito bojali rasprave i glasovanja. Vrh stranke se razotkrio kao strano tijelo unutar stranke koje ucjenama i trikovima pokorava stranku. Ne ćemo se valjda odreći Isusa Krista i države radi Kajfe, Junckera i IK-a. Hrvatski narod na prosvjednim skupovima ne viče raspni Isusa Krista, već on viče odbacite Istanbulsku konvenciju.
 

Vlatko Ljubičić

 
Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Sutjeska i titolitarizam

hrvatski-fokus

Poziv autorima bez nadnevka

HF

Ustavni sud je ugušio neposrednu demokraciju

hrvatski-fokus

Dosta nam je vaših priča o ugroženosti

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više