Hrvatski Fokus
Gledišta

Recite Židovima da se zaboravi prošlost

Feministice su najviše kumovale nasilju nad ženama

 
 
U ove, za Hrvatsku vruće teme, pokušajmo nekome „ubaciti vrući krumpir u usta“. Kao u ratifikaciju Istanbulske konvencije, „slučaj Richembergh i Jasenovac. Kada Goran Beus Richembergh, kao predstavnik njemačke nacionalne manjine u Hrvatskoj kaže: „Katolička Crkva je beskrupulozna, destruktivna, štetočinska i izdajnička“, netko bi iz Hrvatske morao tražiti komentar od Richemberghove matične nacije na ovo. Čini mi se da nedavno jedna feministica reče kako ove žene koje se protive ratifikaciji Istanbulske konvencije, danas ne bi imale pravo to tražiti da nije bilo feministica nekad. Nasuprot tome, ja mislim da je sasvim utemeljeno pitanje: koliko su feministice kumovale ovom nasilju nad ženama danas?
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/04/feminismo-islam.png
„Gledajmo u budućnost, povijest ostavimo povjesničarima“, „Kurikulna reforma mora biti odvojena od politike“, govori onaj koji ide na komemoraciju u Jasenovac i koji ne može funkcionirati bez ustaša i NDH. Kao Ivo Josipović, koji opet napada NDH. Ona koja ima potporu nekoliko postotaka biračkog tijela u Hrvatskoj, koja je nekad malo znala o politici, kaže da je ona izabrana na demokratskim izborima, i ona mora biti hrvatski ministar.
 
Poantu ovog nasilja, Hrvatima podmetnute manjine, možemo svesti  u dva čina. U nedavnoj emisiji Peti dan, tko o čemu, Boris Jokić o „Gledanju u budućnost bez povijesti“. Na to mu Marija Selak: Reci to Židovima“. A u jednom Otvorenom, opet Marija Selak, između ostalog, reče kako je laž tvrditi kako obrazovanje može biti odvojeno od politike. I to kvalitetno pojasni. Pa kaže kako je obrazovanje maternica društva. U studiju je prof. Neven Budak. I nakon ovog poniženja, onaj koji govori o „gledanju u budućnost bez povijesti“ i o „obrazovanju bez politike“, još moćniji i drskiji.
 

Jure Vukić, Tribanj

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Krađa električne energije radnika HEP-a

HF

Dosta promicanja Jugoslavije!

HF

Gordijev čvor hrvatskoga pravosuđa

HF

HNES-ova osuda Documente zahtijeva reviziju procesa protiv Mirka Norca

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više