Hrvatski Fokus
Hrvatska

Postao vitez zbog Boga, a sada…

Vitezovi reda Svetog groba jeruzalemskog Željka Reinera prijavili Rimu

 
 
S obzirom na ulogu koju je potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner imao kod ratifikacije Istanbulske konvencije Viteški red Svetoga groba jeruzalemskoga odučio ga je prijaviti Rimu, odnosno vrhovnoj upravi Viteškog reda.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2018/04/ea756868e0dbcf810ab1eadad7ba025a.jpg
Željko Reiner u viteškoj odori
 
Fra Darko Tepert, duhovnik u Hrvatskoj magistralnoj delegaciji Viteškoga reda tim povodom dao je izjavu za javnost: "S obzirom na nedavno provedeno glasovanje u Hrvatskom saboru o ratifikaciji Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, Hrvatska magistralna delegacija Viteškoga reda Svetoga groba jeruzalemskoga izražava svoju čvrstu vjernost Papi i privrženost nauku i Učiteljstvu Crkve, što je i jedna od odlika koje, prema odredbama Statuta, trebaju krasiti svakoga člana ovoga Viteškoga reda.
 
S obzirom na ulogu koju je član ove Magistralne delegacije, potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner imao kod ratifikacije spomenute Konvencije, vodstvo Hrvatske magistralne delegacije Svetoga groba jeruzalemskoga obratilo se vrhovnoj upravi Viteškoga reda Svetoga groba jeruzalemskoga u Rimu tražeći naputke za daljnje postupanje".
 

Ika, https://direktno.hr/zivot/vjera/vitezovi-reda-svetoga-groba-jeruzalemskoga-zbog-istanbulske-konvencije-rainera-prijavili-rimu-120005/

Povezani članci

Antun Tonko Delić – mali veliki čovjek

HF

Havelove veze s Hrvatskom

HF

Mir i dobro

HF

AFORIZMI – U snu je spas

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...