Hrvatski Fokus
Vanjska politika

Prešućeni zapadni vojni poraz u istočnoj Ghouti

Specijalne snage SAD-a i savjetnika su radile s džihadistima na obaranju s vlasti predsjednika Assada

 
 
O ovome ništa niste čuli u novostima zapadnih medija jer ih Sjedinjene Države i Ujedinjeno Kraljevstvo žele sakriti. Ovo je analiza kineskih obavještajaca s tumačenjem Jevgenija Satanovskog, ruskog vodećeg eksperta za Bliski istok i baca novu svjetlost na prilike u Siriji i indirektno na slučaj trovanja Skripaljovih.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/04/Militants-wives-and-families-prepare-to-evacuate-Eastern-Ghouta.jpg
Prema analizi kineskih obavještajnih analitičara stotine specijalnih snaga i savjetnika Sjedinjenih Država bile su ubijene i ranjene u Istočnoj Ghouti za vrijeme nedavnog napada sirijske arapske vojske. Kineski analitičari drže da je 17. travnja 2018. eliminirano preko 200 članova specijalnih snaga. Specijalne snage Sjedinjenih Država i savjetnika su radile s džihadistima na obaranju s vlasti predsjednika Assada i suzbijanju jačanja iranskog utjecaja u regiji. Gubitak tolikog broja „savjetnika“ djelovao je zastrašujuće na moral odmetnika. Uz ovaj gubitak i 200 britanskih specijalnih zračnih snaga i vojnih savjetnika koji su uhvaćeni  u vojnoj enklavi kad je sirijska arapska vojska uz podršku rusih specijalnih snaga i zračnih snaga zaokružila enklavu.
 
Da bi izbjegli uhićenje mnogi su pokušali bijeg od sirijske vojske obučeni u duge ženske muslimanske haljine s velovima. Iranska agencija Fars News izvješuje da su članovi britanskih specijalaca uhvaćeni u istočnoj Ghouti, ali britansko ministarstvo obrane to poriče. Da bi se skrenulo pozornost s poraza Britanci su lansirali pokušaj ubojstva Skripaljovih u Salsburyu. Ostaje upitno je li pokušaj ubojstva bio stvaran ili namješten. Bilo kako bilo ova medijska kampanja je trebala ocrniti Ruse i odvući pažnju s katastrofe zapadne vojske u istočnoj Ghouti. Otuda silno medijsko okrivljavanje i osuda Rusije prije nego je stvarna istraga i započela. Komentar ruskog eksperta nalazi se na ovoj web adresi: http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=168887
PODZEMNI HODNICI ISPOD GHOUTE KOJE SU IZGRADILI SIRIJSKI ZAROBLJENICI. PREKO 30 000 DŽIHADISTA SA AMERIČKIM, BRITANSKIM, IZRAELSKIM I SAUDIJSKIM SPECIJALCIMA SU BORAVILI U PODZEMNIM UTVRDAMA.
https://youtu.be/jc7SH3d24Y8?t=10
Britanci zarobljeni u  podzemnim tvrđavama Ghoute:    
https://youtu.be/WmkmTCx1VfU?t=43
https://youtu.be/JT7MFOJvNoM?t=30
 

(S engl. prevela prof. Kornelija Pejčinović)

Povezane objave

Operacija vrbovanja prvog tajnika UN-a Trygvea Liea

hrvatski-fokus

Za razliku od posrnuloga Zapada Putin štiti nacionalno i povijesno nasljeđe

hrvatski-fokus

Održana münchenska konferencija o sigurnosti

hrvatski-fokus

Komitet 300 i budućnost čovječanstva

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više