Hrvatski Fokus
Gledišta

Opasan sudski presedan

Poništena je moja oslobađajuća presuda u svezi pozdrava Za Dom!

 
 
Poništena je moja oslobađajuća presuda a u svezi pozdrava Za Dom! Poništio ju je Visoki prekršajni sud i vratio na ponovno suđenje. Pažljivo pročitajte tekst obrazloženja. Po meni predstavlja opasan presedan tumačenja stvarnosti i otvara sudovima mogućnost suđenja, ne kako piše u zakonu, nego kako se „može“ – dakle svatko može na svoju stranu zamisliti što hoće.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2018/04/shutterstock_192005648-660x330.jpg
Naime, sud piše: „…može se podvesti pod izvođenje teksta na javnom mjestu čiji sadržaj predstavlja…“ Tako se znači može tumačiti svaka naša riječ izgovorena javno jer nema te riječi koja nije negdje u nekoj knjizi napisana. Ja nisam čitao nikakav tekst. Na legalno prijavljenom političkom skupu, govorio sam u ime jedne skupine hrvatskih domoljuba, hrvatskih dragovoljaca Domovinskog obrambenog rata i u ime jedne skupine svojih političkih istomišljenika.
 
Interesantno je i tumačenje pozdrava Za Dom. Sud priznaje da je službeni pozdrav bio: „Za dom i poglavnik spremni“, ali da su skraćeni oblici pozdrava: „Za dom spremni ili Za dom“. Temeljem čega je to zaključio o skraćenim oblicima? Tako možemo zaključiti da NDH znači: Novinarsko društvo Hrvatske ili Nezavisni dragovoljci Hrvatske ili… Ako ovo izgubim na sudu, jadna li je onda Hrvatska.
Mir i dobro! Božji blagoslov! S poštovanjem!
 

Krešimir Mihajlović, prof.

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezani članci

Opet neki novi Šlogar!?

HF

Prešućeni Svi Sveti

HF

Zašto se Paradžiku ne pali svijeća?

HF

Od srpskoga snajperiste do vijećnika

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...