Hrvatski Fokus
Hrvatska

Obitelj je kamen temeljni svake države

Sjetimo se Friedricha Engelsa koji je htio uništiti obitelj, privatno vlasništvo i državu

 
 
Listam ovih dana korisnu knjigu pastora Josha Mc Dowella "Otuđena generacija" (Spasimo našu djecu od samouništenja). Iako je pisana prije 18 godina u SAD-u problem je došao i u relativno udaljenu i malenu nam domovinu Hrvatsku danas! Nekoliko podataka smatram korisnim.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/05/maxresdefault.jpg
1. Dr. Loren Moshen iz Nacionalnog instituta za mentalno zdravlje, analizirala je popise anketa u SAD-u te otkrila da je odsutnost oca snažniji činitej od siromaštva koji pridonosi maloljetničkoj delinkvenciji.
 
2. Skupina znanstvenika sa Yalea istražila je delinkvenciju u 48 različitih kultura širom svijeta te otkrila da je stopa kriminala viša među odraslima koje su kao djecu odgajale samohrane majke.
 
3. Studija koju je objavilo 1337 liječnika diplomiranih na Sveučilištu John Hopkins između 1948. i 1964. otkrila je da nedostatak bliske povezanosti sa roditeljima predstavlja zajednički činitelj kod povišenog krvnog tlaka, bolesti srca i krvožilnoga sustava, malignih tumora, mentalnih oboljenja i samoubojstava.
 
4. Studija o 39 tinejdžerica koje su bolovale od anoreksije pokazala je da je njih 36 imalo nedostatak bilske povezanosti sa očevima.
 
5. Istraživači sa Johna Hopkinsa proučavajući mlade djevojke bijele kože, otkrila je da one koje žive u obiteljima bez oca imaju 60 posto veće šanse za stupanje u prijevremene spolne odnose (nije mi poznato što je za Amerikance prijevremeno, op. T.T.).
 
6. Dr. Armand Nicholi dokazao je da emocionalno ili fizičko odsuće oca pridonosi slabijoj motiviranosti djeteta za uspjehom; nesposobnosti odgađanje trenutnog zadovoljstva u korist nagrade koja će doći kasnije,niskom samopoštovanju i prijamljivosti utjecaju skupine, te maloljetničkoj delinkvenciji.
 
Na Zapadu oko 50 posto brakova raspadne se do puberteta djece. Zaokupljenost mobitelom, računalom i radno i školsko vrijeme koje onemogućavaju da je obitelj zajedno stvaraju strašno otuđenje. Sjetimo se Engelsa koji je htio uništiti obitelj, privatno vlasništvo i državu. A slavni tupokutni graditelji sve odbaciše.
 

Teo Trostmann

Povezane objave

Ja nisam građanin drugog reda u Republici Hrvatskoj

hrvatski-fokus

HEP je samo odraz stanja naše države

HF

Štakorska izvidnica u naletu

HF

Slika kralja Tomislava

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više