Hrvatski Fokus
Iseljeništvo

Hrvatsku je iznjedrio Domovinski rat

HSK traži dopisno glasovanje, nekodiran program HRT-a te zaštitu vjerskih osjećaja i prestanak progona Hrvata

 
 
Sa godišnjeg sastanak Središnjeg odbora Hrvatskog svjetskog kongresa, koji je od 11. – 13. svibnja 2018. godine održan u Zagrebu, upućeno je priopćenje za javnost u kojem najveća hrvatska udruga sa nacionalnim kongresima u mnogim zemljama svijeta traži od hrvatskih vlasti bolji uz ostalo treži uvođenje dopisnog glasovanja te da izvandomovinstvo u Hrvatskom saboru predstavljaju osobe koje stvarno žive van Domovina RH i BiH. Priopćenje prenosimo u cijelosti:
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/05/priopcenje.jpg
1. Tražimo, već godinama, da se uvede dopisno glasovanje kako bi odaziv za predsjedničke i parlamentarne izbore u RH, kad je u pitanju izvandomovinstvo, bio daleko objektivniji. Naše izvandomovinstvo je daleko brojnije od statističkih podataka proisteklih odazivom, izlaskom, na izbore.
 
2.Želimo da izvandomovinstvo u Hrvatskom saboru predstavljaju osobe koje stvarno žive izvan Domovina RH i BiH. Moramo imati status nacionalnih manjina, ne trebaju nam privilegije, jer to nas ne spada. Treba ozakoniti dodatnu izbornu jedinicu. Predlažemo da Australija, Južna Amerika, Sjeverna Amerika dobiju po jednog zastupnika s tim da Europa ima dva zastupnika u Hrvatskom saboru. Znači, da XI. izborna jedinica ostane u postojećem obliku i da se odnosi na Hrvate iz BiH.
 
3.Tražimo da nacionalni HRT 1 program bude izvandomovinstvu dostupan, ne kodiran. Isto tako da se na isti program uvrste redovite emisije, bar dva puta mjesečno, u kojima bi sudjelovale istaknute i uspješne osobe iz izvandomovinstva, po uzoru na emisiju “Nedjeljom u dva”.
 
4.Tražimo od Vlade RH da se referendumom riješi pitanje “Za dom spremni!” kao i pitanje komunističkih simbola i znakovlja Josipa Broza Tite. Time bi se rješili podjeljenosti i štetnih konotacija, a komunistička baština, koja ima veliku moć u Domovini, bi dobila konačan odgovor od naroda.
 
5.Tražimo od Vlade RH da zakonom zaštiti vjerske osjećaje u našoj Domovini, po uzoru na Bavarsku. To su pitanja crkvenih simbola, vjeronauka, ugovora sa Svetom Stolicom i slično. Nedopustivo je da marginalne političke stranke, pojedinci ili predstavnici nekih kvazi udruga mogu imati veći politički utjecaj od narodnog referenduma.
 
6. Zabrinuti smo zbog sve vidljivih političkih-ideoloških progona (Marko Perković i sl.). Domoljublje se olakoćom etiketira fašizmom. Nameće nam se komunistički antifašizam, a zna se da su isti bili u koaliciji s fašistima i nacistima. Istinski antifašizam je počeo iskrcavanjem saveznika u Normandiji.
 
7.Ovu Hrvatsku je iznjedrio Domovinski rat, a nikako komunistički antifašizam. Domovinski rat je bio antifašistička borba za samostalnost i suverenitet naše Domovine i pobjeda nad srpskim fašizmom. Istinu o Domovinskom ratu naša djeca moraju i nastavno dobiti.
 
8.Tražimo da Republika Hrvatska povede više računa o Hrvatima-uznicima Haaškog Tribunala. U Domovini se mora tim ljudima zajamčiti – omogućiti život dostojan svakog čovjeka i nikakva im prava ne uskratiti.
 
9.Hrvatski svjetski kongres nije politička stranka. Naša stranka je Hrvatska i nije nam želja da nas se na nešto drugo prisili. Želimo raditi za opće dobro našeg naroda. Ako smo znali izgradit Ameriku, Australiju i Zapadnu Europu, mora nam se pružiti mogućnost da sudjelujemo i u izgradnji naše Domovine. Želimo biti više nazočni u javnom, društvenom i političkom životu naše zemlje, kao i u donošenju odluka, kad su u pitanju nacionalni interesi naše Domovine.
Zagreb 13. svibnja 2018.
 

http://hsk.hr/2018/05/13/hsk-trazi-dopisno-glasovanje-nekodiran-program-hrt-a-te-zastitu-vjerskih-osjecaja-prestanak-progona-hrvata/

Povezane objave

Miro Glavurtić: Ja sam podrijetlom Hrvat i uvijek sam se smatrao Hrvatom

hrvatski-fokus

Hrvatsko iseljeništvo nema predstavnika u Saboru

HF

Ban Jelačić i Hrvati u Srijemu

HF

Vučić ‘posrbio’ Vojvodinu

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više