Hrvatski Fokus
Aktualno

Sajam vina u Bedekovčini

Boris Drenški šampion 51. sajma i izložbe zagorskih vina

 
 
U subotu, 19. svibnja 2018. godine održana je dodjela priznanja i nagrada na 51. Sajmu i izložbi vina u Bedekovčini. Apsolutnim šampionom 51. Sajma i izložbe zagorskih vina proglašena je Vinarija Bodren, koja je i među dobitnicima sedam velikih zlata. Uz zlata Borisa Drenškog, koji je velika zlata dobio za Rajnski rizling, chardonnay i traminac, isto su odličje osvojili i Vinarija Kopjar za graševinu te Vinarija Sever za dva traminca. Najbolje ocijenjeno vino u kategoriji hobista je sivi Pinot Saše Tkaleca, a u kategoriji pjenušavih vina to je Baronial Vina Vuglec. Priznanje su šampionu uručili zamjenica župana KZŽ Jasna Petek i načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban. Na ocjenjivanje vina koje je prethodilo Sajmu pristiglo je 150 uzoraka vina (59 hobisti i profesionalci 91) od ukupno 82 vinara. Temeljem Pravilnika ocjenjivanja vina i voćnih vina Sajma i izložbe zagorskih vina, Ocjenjivačka komisija izvršila je ocjenjivanje vina. Ocjene je dobio 149 uzorak. Dodijeljeno je sedam velikih zlata, 38 zlata, 72 srebra, 30 bronci i 2 priznanja. 
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/05/IMG_5438-scaled.jpeg
Sajam i izložbu zagorskih vina organizirali su Krapinsko – zagorska županija i Općina Bedekovčina, uz suorganizatore Udrugu „Vino Zagorje“, Turističku zajednicu Krapinsko-zagorske županije, Radio Kaj, Obrtničku komoru Krapinsko – zagorske županije, HGK ŽK Krapina i Hrvatsku poljoprivredno šumarsku savjetodavnu službu. Pokrovitelj ove manifestacije je Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović, supokrovitelj Ministarstvo poljoprivrede. U dva dana zanimljive enološke manifestacije  zagorski restorani i OPG-ovi su za posjetitelje pripremili i vrhunske zagorske delicije, a svoje autohtone proizvode ponudili su i domaći OPG-ovi.
 

Anđelka Felja

Povezane objave

Čestitam 24. obljetnicu HZ Herceg-Bosna

HF

Sabor i ucjenjivačka politička skupina

HF

Zabrana alkohola u novogodišnjoj noći

HF

Sramota njemačke poslijeratne povijesti

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više