Hrvatski Fokus
Gledišta

Beskrajna samohvala na twitteru

»Odlučili smo progovoriti o uvredama i u Narodnoj Skupštini Republike Srbije! Racionalno, smireno i odgovorno!«

 
 
Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beogradu, Konzulatu Republike Hrvatske u Subotici, Hrvatskoj matici iseljenika, HNV-u, DSHV-u, RTV Novi Sad (Redakciji Informativnog programa na hrvatskom  jeziku), hrvatskim udrugama u Srijemu, Hrvatskom kulturnom centru u Novom Sadu, „Hrvatskoj riječi“, „Hrvatskim novinama“, „Hrvatskom fokusu“, „Zovu Srijema“, i dr., a povodom izjave Tomislava Žigmanova na svom twitteru od 24. svibnja 2018. godine.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/05/DNXaU-DI.jpg
Predstavnik svih Hrvata u Republici Srbiji na polju kulture, politike i u svemu drugom, Tomislav Žigmanov, koncem 2015. godine odlučio je da otvori i svoj twitter i na taj način obavještava hrvatski puk o tome što on to radi. I piše skoro svakog dana, ali zanimanje za njegova djela je potpuno beznačajno, o čemu govore i sami podaci na twitteru (tweetts 750, followers 76, following 232, likes 5!), a rubrika reagiranja ispod svakog njegovog teksta najčešće liči na nekadašnju sportsku prognozu: od jedinice, preko nule, do dvojke. Kada se pogleda da ga, uz periodično nekoliko ozbiljnih ljudi, redovito podržava jedan „Phantom“, jedan „Cassius Clay“, jedan „Karpatski Vlaj“, jedna „Lara D. Marr“ i slični likovi i likice, onda je to samo još jedan njegov bezuspješan pokušaj da se nametne našem narodu ovdje. Zato, uz zahtjev da Tomislav Žigmanov podnese ostavke na sve svoje brojne funkcije, predlažem da ukine i ovaj vid svojeg naturanja!
 
A Žigmanov se na svom twitteru beskrajno samohvališe, upetljava se u sve i svašta i povezuje to s reagiranjem medija na aktualne događaje, koje je kao izazvano upravo njegovim fenomenalnim aktivnostima! Posebna je priča što stalno za sebe govori u množini, kao da iza njega stoje svi Hrvati u Republici Srbiji, a svima je već sasvim jasno da uz sebe ima jako mali broj ljudi. Tako stvar postaje sve sličnija opisanim ljudskim glupostima u knjizi „La vie de Gargantua et de Pantagruel“, a Tomislav Žigmanov poprima krakteristike nekoliko likova iz te burleske, što ga čini novim likom, kojeg ni genijalni Francois Rabelais nije mogao izmisliti (o tome sam već pisao)! I ovo možda i nije vrijedno novog otvorenog pisma, ali priopćenje Tomislava Žigmanova na svom twitteru od 24. svibnja 2018. godine zaslužuje pažnju jer glasi: Odlučili smo progovoriti o uvredama i u Narodnoj Skupštini Republike Srbije! Racionalno, smireno i odgovorno!
 
Ja odmah dodajem: genijalno,revolucionalno i hrabro!!! Zastupnik svih Hrvata u Republici Srbiji odlučio je poslije toliko vremena progovoriti u Skupštini Republike Srbije! To do sada nismo mogli ni sanjati! Pa još hrabro o uvredama! Pa još odgovorno (i sve smireno i racionalno)! Genijalno! Mi srijemski Hrvati pomislili smo da je naš zastupnik konačno odlučio progovoriti na pravom mjestu o uvredama (i ne samo uvredama) na naš račun i račun drugih Hrvata koji su stradali devedesetih godina prošlog stoljeća, međutim, kada vidimo o čemu se zapravo radi možemo samo konstatirati da je naš zastupnik (i kulturni vođa) ostao isti: jadan, bijedan, kukavica, licemjer, folirant i još štošta toga ružnoga (o tome sam već pisao)!
 
Tomislav Žigmanov, naime, nije odlučio da progovori na sjednici Skupštine pred 250 zastupnika i pred TV kamerama, već se slikao u holu skupštinske zgrade, a povodom toga što je njega osobno zastupnica Srpske radikalne stranke  nazvala  ustašom! Mi srijemski Hrvati smo svi do jednoga tih devedesetih godina nazivani ustašama (nije ni danas mnogo drugačije), uz sve druge najpogrdnije riječi, a rezultat toga je 26 mrtvih i oko 30.000 prognanih srijemskih Hrvata. O tome Tomislav Žigmanov ne progovara ni danas ni na sjednicama Skupštine, ni u holu skupštinske zgrade!!! Predlažem da se Tomislav Žigmanov ugleda na svog prethodnika Petra Kuntića, a koji ga je i kandidirao za, uz petljanje u kulturu, upetljavanje i u politiku, te da, kao i on, sakuplja i sortira jaja (kokošija) na svom salašu, a o čemu nas obavještava na pune dvije stranice posljednji broj „informativno-političkog tjednika“ svih Hrvata u Republici Srbiji, „Hrvatska riječ“ (br. 788. od 25. svibnja 2018. god., str. 26. i 27).
 

Branimir Miroslav Tomlekin, autor romana Hrtkovci – priče o sudbini jednog sela

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

 

Povezane objave

Crna rupa

hrvatski-fokus

Dno dna

hrvatski-fokus

Podjela Hrvatske na tri ili pet izbornih jedinica

hrvatski-fokus

Kritički osvrt na Vladin prijedlog Zakona o izbornim jedinicama 

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više