Hrvatski Fokus
Gospodarstvo

Novi kostur iz ormara Partije

Hrvatska država bi trebala platiti ceh bivšeg SDP-ovog ministra Slavka Linića 'težak' 50 milijuna kuna

 
 
Ministar financija Zdravko Marić odbija isplatiti Dalekovodu d.d. 50 milijuna kuna, iako je 2013. godine tadašnji SDP-ov ministar financija Slavko Linić s njima sklopio ugovor sukladno kojem se država obvezala podmiriti taj trošak ako kompanija izgubi sudski spor koji je imala s Podravskom bankom. 
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/06/Buzludzha_Abandoned_Communist_HQ_Bulgaria-0167.jpg
Kad se upravo to dogodilo, kada je Dalekovod izgubio spor protiv Podravske banke, zatražio je isplatu 50 milijuna kuna, no Ministarstvo financija taj novac do danas im nije isplatilo, piše Novac. "Isplata nije obavljena, a u vezi s navedenom problematikom Ministarstvo financija se konzultira s Državnim odvjetništvom", odgovorili su iz Ministarstva financija na pitanje  što će poduzeti u tom slučaju. Dalekovod je prošao s Ministarstvom financija, neslužbeno se doznaje, proces “mirenja”, odnosno pokušali su se nagoditi oko tog potraživanja, ali nisu postigli nikakav rezultat. Zbog toga Dalekovod, kako Novac neslužbeno doznaje, planira tužiti državu.
 
U svojim financijskim izvješćima Dalekovod to potraživanje uredno bilježi kao prihod. No, zašto je tadašnji ministar financija obvezao državu na isplatu čak 50 milijuna kuna, i to privatnoj kompaniji u slučaju gubitka njihova privatnog spora s Podravskom bankom? Sugovornik iz Dalekovoda tvrdi  da nije bilo “loše namjere” te da je bivši ministar Linić tim ugovorom zapravo pomogao Dalekovodu da opstane. "Dalekovod ne bi našao novog investitora da nije potpisao taj ugovor jer nije želio riskirati spor s Podravskom bankom koja, pak, nije željela ući u postupak predstečajne nagodbe", prepričava izvor iz Dalekovoda. Bivši ministar financija Linić nije se mogao prisjetiti detalja tog slučaja, ali je rekao da načelno polazi od toga da “privrednicima dugove treba platiti”.
 

Direktno, https://direktno.hr/direkt/tko-ce-platiti-ceh-bivseg-sdp-ovog-ministra-tezak-50-milijuna-kunag-cijelu-pricu-ukljucio-se-i-dorh-124380/

Povezane objave

Protuhrvatski Zakon o sjemenu, sadnom materijalu i priznavanju sorti

hrvatski-fokus

Tužan kraj promašene privatizacije

HF

Otpad jedan od velikih problema

HF

Allianzov barometar rizika

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više