Hrvatski Fokus
Gledišta

Hrvatska žrtva velikih laži o NDH

Možda je važnije pitanje "proizvodnje ustaštva" od istrage Jasenovca

 
 
Povodom jednog negiranja „proizvodnje ustaštva“ u jednom OTVORENOM (jedna Hrvatica negira njezinu „proizvodnju ustaštva“, zašto je optužuje jedan Hrvat u istoj emisiji prije nekoliko mjeseci), te najnovijeg izvješća State Departmenta o jačanju ustaštva u Hrvatskoj; iako nisam svjedok toga, niti imam informacije iz prve ruke, usuđujem se reći da postoji „proizvodnja ustaštva“. Ne samo u Hrvatskoj. To mi govori logika, kao i ona blaženog Stepinca… “Hrvatska je žrtva velikih laži“. Danas možemo reći da je Hrvatska žrtva velikih laži o NDH. Pa crnu propagandu o ustašama i o Jasenovcu treba gledati prije kao strategiju Zapada, nego kao velesrpsku propagandu.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/06/18957237a9dcbde2d54da77695182eae-wwii.jpg
Temeljem ovakvog pristupa toj pojavi, lako je doći do zaključka kako Zapad (VB, SAD i Francuska), padom Berlinskog zida zna i očekuje da će Hrvatska nastojati izaći iz versailleske Jugoslavije. Zna da će Srbija izvršiti agresiju i genocid nad Hrvatima. Zato Zapad u Hrvatsku instalira lažni NDH kao državotvornu politiku. Tako se Zapadu „neželjeno dijete“, u samom začetku kontaminira lažnim Jasenovcem. Tako se obrana od srpskog genocida, tretira kao genocid nad Srbima. Za što je potrebno samo crna košulja, vikati za dom, oznaka HOS-a, „mjerenje visine kukuruza“ u crnoj košulji i pred TV kamerom, kao i jedna kapa u većem skupu Hrvata, te crtanje kukastih križeva. Kada bi jedna emisija OTVORENO ili Peti dan posvetila pažnju „proizvodnji ustaštva“, usuđujem se reći da bi to uzdrmalo strategiju i taktiku Zapada prema prostoru bivše države koju Zapad obnavlja. Po ustašama i Jasenovcu? U tom slučaju je važnije pitanje „proizvodnje ustaštva“ od istrage Jasenovca.
 
Naime, radi se o SVASTICI u Livornu (nogometna utakmica između Italije i Hrvatske, na tribini gdje su trebali biti hrvatski navijači – SVASTIKA od ljudskih tijela, hrvatskih navijača!?), i o HOS-ovoj ploči u Jasenovcu. Samo pitanje, zašto Centar Simon Wiesenthal nije kaznio talijanski nogometni klub Livorno zbog te SVASTIKE, ili, može li se u muzej Jasenovac postaviti nešto bez znanja i suglasnosti Efraima Zuroff i JUSP-a (Javna ustanova spomen područja) Jasenovac, ugrožava njihov broj žrtava u Jasenovcu, ovih danas 80.000! Pa da vidimo komu je u interesu „hrvatska inačica Sieg Heil“. Hoće li Nenad Stazić biti izbačen iz SDP-a zbog one njegove kako Tito '45. nije obavio posao do kraja? A može li se iz Stazića izbaciti SDP-a?
 

Jure Vukić, Tribanj

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Poštovani Hrvati, ako vas još ima u toj stranci?

HF

Pedagoške “Igre prijestolja”

HF

Glas Hrvata u Srbiji se sve jače – ne čuje!

hrvatski-fokus

Sto jedan Bošnjak, Bunjevac, Šokac i drugi Hrvat iz Vojvodine

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više