Hrvatski Fokus
Gospodarstvo

Romi u poduzetništvu

Gospodarska uloga Roma u hrvatskom društvu

 
 
U Zagrebu je 11. lipnja 2018., u dvorani Hrvatske obrtničke komore u Zagrebu, održano događanje pod nazivom „Romi u poduzetništvu“ u organizaciji udruge Otvorene medijske grupacije. Otvorena medijska grupacija je partner na Erasmus + projektu pod nazivom „Pal Network for Support of the Roma Entrepreneurship“ u sklopu kojeg su održali ovo događanje na kojem su sudjelovali brojni predstavnici hrvatskih agencija i državne uprave kako bi se raspravilo o bitnoj ulozi Roma u hrvatskom društvu, ali i o razvijanju poduzetništva kod Roma.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/06/IMG_3874.jpg
Događanje je svečano otvorio zastupnik Hrvatskog sabora Veljko Kajtazi, koji je održao govor o trenutnom položaju Roma u hrvatskom društvu i prostoru za unaprjeđenje, a nakon toga je izvršna direktorica Otvorene medijske grupacije,  gospođa Anita Juka predstavila  projekt i ulogu udruge u projektu. Predavanja su održali profesor Ekonomskog fakulteta Velimir Srića te predstavnik udruge Roma Korak po Korak, gospodin Franjo Horvat. Profesor Velimir Srića je naglasio koliko je danas potrebno obrazovanje za poduzetništvo s obzirom na to da su poduzetnici temelj lokalnog ekonomskog razvoja. Predstavnik udruge Korak po Korak je zatim predstavio primjer dobre prakse, predstavljajući projekt romske plantaže krastavaca u suradnji s županijom i gradom Koprivnicom.
 
S obzirom na to da su Romi jedna od najvećih etničkih manjina u Europi, sudionici su pozdravili napore Otvorene medijske grupacije u borbi za učinkovitiju integraciju Roma u hrvatsko društvo.
 

Anđelka Felja

Povezane objave

Agropelet – gorivo budućnosti

HF

RIJEKA – Izgradnja novog kontejnerskog terminala

HF

Izlet na Krk

hrvatski-fokus

Vraćena vjera u poslodavce

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više