Hrvatski Fokus
Gledišta

Rekli ste sve što je trebalo

Razotkrili ste u čemu je problem s obrazovnom reformom

 
 
Poštovani gospodine Dorešiću,
vaš članak/tekst o onima koji se trenutačno „brinu“ o reformi obrazovnog sustava, i sa pregršt pitanja u svezi obrazovnog sustava, koje očito osim vas nitko nije do sada postavljao, a kamoli da pokuša dati neke odgovore na njih, je argumentirana kritika ovog „mahnitanja“ s našim obrazovnim sustavom, gotovo dostatan materijal za podnošenje zahtjeva DORH-u radi utvrđivanja kaznene odgovornosti „otaca i majki“ ovako „koncipirane“ reforme obrazovanja.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/06/211-Flyer.jpg
Sva Vaša pitanja su zapravo samo detaljna razrada suštinskih primjedbi pikupljenih u tri knjige recenzija u izdanju ZV HAZU-a, za odgoj i obrazovanje, a koje su kao osnovnu slabost u pristupu obrazovnoj reformi, isticali činjenicu da nije izvršena analiza postojećeg stanja, praktično nisu dati odgovori na pitanja koje i Vi postavljate. Za Hrvatsku i njezin obrazovni sustav je posebno opasno da se umreženom djelovanju, možemo ga nazivati klanom, lobijem ili „mafijom“ čiji su najistaknutiji „djelatnici“ bili i još jesu Budak, Milanović, Jokić, Plenković, Vrdoljak, i njihovi „prirepci“, nitko nije ozbiljno suprotstavio, a oni koji su to pokušali su na raznorazne načine difamirani, kao naprimjer da su protivnici napretka, protivnici reformi, konzervativci, homofobi, protivnici EU-a, neznalice i potivnici toga da postanemo “zemlja znanja“ i toga da djeca odmah nakon završetka školovanja počnu efektivno raditi, proizvoditi, projektirati, inovirati, biti poduzetnici i izvoznici.
 
Nakon ovoga Vašega teksta o reformi obrazovanja nema se više što reći, jer ste Vi sve rekli što se imalo i trebalo reći! Možda bi bilo dobro, ako za to imate mogućnosti, da se u vidu neke brošurice ovaj tekst dostavi osobno svakom saborskom zastupniku u ovom sazivu sabora, i u budućim sazivima Sabora, jer vjerujem da će se razmjeri ove štete koja se radi obrazovnom sustavu, u pravoj mjeri očitovati tek kroz koju godinu. A u to da se klijentelističko korupcijski kriminal vezan za „reformu“ obrazovanja bude možda počelo razmatrati tek nakon dvadesetak godina (poput Todorićevog gospodarskog „divljanja“) gotovo sam siguran, mada je samohvalna izjava ministrice Divjak da je njezin najveći projekt uvođenje 48.000 mikroračunala u osnovne škole, samo po sebi dovoljan razlog da se pokrene istražno-kazneni postupak o tome u čiji će se džep sliti tih 500.000  eura (ako opravdano računamo da jedno takvo bezvrijedno „mikroračunalo“ bude plaćeno najmanje 10-ak eura)!
 
Sve u svemu, argumentirano i kristalno jasno ste postavili i razotkrili u čemu je problem sa obrazovnom reformom od koje politika očekuje „preporod“ hrvatskog gospodarstva, no očito je to za sada samo „vapaj očajnika u pustinji gdje vladaju bezumnnici“, ali je i dokaz toga da se mogu varati mnogi s lažima, ali ne mogu svi, pa će nekad netko ipak procijeniti tko je bio u pravu, a tko u krivu.
S poštovanjem i srdačno Vas pozdravljam!
 

Laslo Torma, dipl. el. ing., Zgareb

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Hvala nekim časnim sucima što su spriječili daljnje maltretiranje

hrvatski-fokus

Traži se prestanak okupacije Srijema, dijela hrvatskog državnog područja, od strane Države Srbije

hrvatski-fokus

Hranić: Vlast koja radi protiv sebe same

HF

Prisega Tomislava Žigmanova na očuvanju ‘Kosova i Metohije’ unutar Republike Srbije

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više