Hrvatski Fokus
Gospodarstvo

Kina se umiljava Amerikancima

Čvrsta ruka Donalda Trumpa počela donositi gospodarske plodove

 
 
Domoljubne i isplative trgovačke, porezne i carinske protumjere SAD-a počele su donositi plodove. Kina je 28. lipnja 2018. objavila dugo očekivan ublažavanja ograničenja za strana ulaganja u ključnim sektorima poput bankarstva, poljoprivrede, automobilske i teške industrije kako bi se udobrovoljila odlučnom Donaldu Trumpu. Nova ublažena lista stupa na snagu 28. srpnja ove godine. Pored potvrde već danih obećanja o potpunom ukidanju ograničenja vlasništva u područjima osiguranja i automobilske industrije u roku od tri do pet godina, Kina također ublažava ili ukida ograničenja vlasništva u brodogradnji, zrakoplovnoj industriji, energetskim mrežama i poljoprivredi, isključujući pšenicu i kukuruz.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/07/160324164526-china-labor-protest-2-super-169.jpg
Pobuna radnika na kineski način
 
Kina se našla na meti primjedbi njenih glavnih trgovinskih partnera, uključujući Sjedinjene Države i Europsku uniju, zbog neravnoteže u pristupu njenom tržištu. Oni su ukazivali da je kineskim tvrtkama uglavnom dopušteno slobodno ulagati na njihova tržišta dok Kina ograničava mogućnosti stranim tvrtkama na njeno tržište. Peking je u više navrata rekao da će reforme tržišta provoditi svojim ritmom i istaknuo da će donijeti i primijeniti odluke o otvaranju svog tržišta na temelju vlastitih potreba a ne vanjskog pritiska. Strane tvrtke su istaknule da je napredak spor, a da su obećanja o pristupu kineskom tržištu ponavljanje ranije najavljenih reformi koje su se već trebale provesti.
 

Darko Kovačić

Povezane objave

Dani okusa hrvatske tradicije

hrvatski-fokus

NIVEA Q10 donosi rješenje za vašu kožu

HF

CTT treba raditi istu stvar kao FSB

HF

Spasimo Muru!

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više