Hrvatski Fokus

Dvojica radikalnih islamista planirala teroristički napad na SIPA-u

 
 
Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine u utorak je podignulo optužnicu protiv dvojice državljana te zemlje koje tereti za terorizam i pripremanje napada na policijske objekte motiviran radikalnim islamizmom. Optuženi su Maksim Božić zvani Muhamed, rođen 1990. godine u Bijeljini te Edin Hastor zvani Amdiža rođen 1972. godine u Goraždu. Tereti ih se da su kao radikalni islamisti-selefije zajedno s drugim osobama pribavljali oružje te proizvodili eksplozivne naprave u svrhu izvođenja terorističkog napada na sjedište Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Istočnom Sarajevu i na zgradu u Tuzli u kojoj je sjedište županijskog Ministarstva unutarnjih poslova.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/07/873x400.jpg
Maksim Božić Muhamed
 
Cilj im je bio, kako stoji u optužnici, ozbiljno destabilizirati političke i ustavne strukture u BiH i ugroziti sigurnost u državi i regiji. Policijska istraga otkrila je njihove planove i pripreme, a kada su optuženi uhićeni u travnju kod njih je pronađena veća količina bombi i automatskog oružja, jurišnih prsluka te druge vojne opreme. Božić je Srbin koji je, kako su pisali lokalni mediji, prije desetak godina prešao na islam i pridružio se radikalnim islamističkim skupinama. Služio se imenima Mirza Gradaščević i Abu Muhamed. Bio je privođen i 2010. godine pod sumnjom da je planirao teroristički napad u Tuzli, a i tada je kod njega proneđano oružje i eksploziv no nikada zbog toga nije bio suđen. Bio je povezan i s Mevlidom Jašarevićem, osuđenim teroristom koji je 2011. godine pucao na američko veleposlanstvo u Sarajevu.
 

Hina, https://kamenjar.com/dvojica-radikalnih-islamista-planirala-teroristicki-napad-na-sipa-u/

Povezane objave

Bošnjačka propagandna agresija na Hrvate

HF

Željko Komšić obmanjuje i manipulira

HF

Bošnjački politički trojac je stroj za razgrađivanje zemlje

hrvatski-fokus

Izlazak Bošnjaka na Jadran broj 2

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više