Hrvatski Fokus
Aktualno

SP u Rusiji ogolilo istarske autonomaše

Jakovčić, Miletić i drugi IDS-ovi autonomaši ovih dana pate

 
 
Pozitivna energija, emocije i uspjesi Hrvatske nogometne reprezentacije koji se šire po cijeloj Hrvatskoj, podigli su ponos, samopouzdanje i osjećaj pripadnosti Hrvatskoj. Diljem hrvatskih gradova gledaju se utakmice po trgovima, kafićima, udrugama sa prepoznatljivim kvadratićima na šalovima, kapama, majicama, trakama i raznim drugim odjevnim dodacima, te zastavicama i presvlakama po dijelovima automobila. Masovno se slave pobjede hrvatske reprezentacije, naročito među mladima.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/07/ids.jpg
NEKA PATE – Ivan Jakovčić i Boris Miletić
 
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović prati Vatrene i zdušno za njih navija! Posjećuje ih nakon utakmice u svlačionici i čestita osobno, radosno izražavajući svoje oduševljenje i sreću. Naravno nađu se uvijek dežurni kritičari kojima se njeno ponašanje ne sviđa, ili ga ne odobravaju, uglavnom među ljevičarima i yugofilima, a i izrazito desnima, kojima nitko od političara nije dovoljno domoljub (osim njih samih). Mene konkretno ustvari zanima odnos IDS-a prema hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, jer je opće poznata IDS-ova politika prema Hrvatskoj i hrvatstvu. Pregledavajući Stranice istarskih političara, nema iznenađenja, sasvim predvidljivo.
 
Stvarni gazda IDS-a, Ivan Jakovčić, nije na svojoj stranici objavio niti jednu riječ o nogometnoj reprezentaciji, niti jednu fotografiju, kojom bi se i mogao pohvaliti da daje potporu Vatrenima. Tako ni jednom riječju, ni slovom, a ni stihom nije čestitao na uspjehu, niti je pružio potporu za daljnje uspjehe. Umjesto čestitke objavio je da ne bi bilo turizma u Hrvatskoj, da izađemo iz EU?  Kao da u Istri i Hrvatskoj nije bilo turizma prije ulaska Hrvatske u EU? Za ilustraciju u 2011. godini ostvareno je od 35.389.002 noćenja, a 2012. godine  61.054.383 noćenja i to stranih turista. Dok je u godini ulaska u EU 2013. godine ostvareno 59.378.896 noćenja stranih turista. Prema ovim brojkama, ulazak u EU nije bitno utjecao na turizam.
 
Kako Ivan Jakovčić može navijati za Vatrene i čestitati im kada on još živi u Jugoslaviji? Hrvatska nije njegova domovina, on je ne osjeća kao svoju domovinu! Evo koju je sliku podijelio na svojoj FB stranici i poslao Vladi prigodom osnivanja Povjerenstva za suočavanje s prošlošću; Maslinik kraj Poreča sa posađenim maslinama koje oblikuju ime TITO??? (https://www.vecernji.hr/vijesti/80-istarskih-maslina-napisalo-tito-1155347)
 
Opće poznata je priča IDS-a o autonomij, koja je uljučena i u njihove dokumente Rovinjske Deklaracije iz 1994. godine, kada je Ustavni sud suspendirao 18 članaka o autonomiji, jer je IDS Istru postavio kao federalnu jedinicu unutar Republike Hrvatske, što je protuustavno. U Ustavu RH, stoji;
Članak 1.
Republika Hrvatska jedinstvena je i nedjeljiva demokratska i socijalna država.
I nakon 24 godine IDS i Ivan Jakovčić ne odustaju od autonomije!
“Eurozastupnik IDS-a Ivan Jakovčić osvrnuo se na nedjeljne referendume o većoj autonomiji talijanskih regija Veneto i Lombardija i naglasio da tako nešto želi i Istra, upravljati svime osim klasičnim državnim funkcijama poput vanjske i obrambene politike.” Čist federalni odnos, što znači Republika Istra, kao federalna jedinica unutar Republike Hrvatske, za sada! Sve imaju spremno, sva obilježja državnosti; Statut Istarske Županije, grb, zastavu, himnu, monetu, radio postaju koja emitira na internetu, putovnicu, osobnu iskaznicu, standardizacija made in Istria, istrovnicu, i samo čekaju pogodan trenutak., a ni odcjepljenje nije isključeno. Ako nema HV-a u Istri, zatvori se tunel Učka i evo vam Republike Istre! E pa sada kako i očekivati da takav čovjek čestita hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji? A trebao bi! Ipak je on izabrani hrvatski eurozastupnik u EU Parlament da zastupa hrvatske interese, nisu ga birali samo glasači iz Istre. On predstavlja Republiku Hrvatsku u EU Parlamentu!
(https://vijesti.rtl.hr/novosti/hrvatska/2737841/istra-zeli-veci-stupanj-autonomije-zelimo-referendum-poput-onog-provedenog-u-veneciji/)
 
Predsjednik IDS-a i puljski gradonačelnik Boris Miletić podijelio je na svom profilu postove od drugih stranica o igri Vatrenih, ali bez ikakvog osobnog komentara. Niti jednom riječju nije čestitao Vatrenima na pobjedi, nije komentirao njihovu igru, ni zalaganje, ni zajedništvo u želji za pobjedom, ništa, ama baš ništa o njima! Podijelio je zato da mu netko ne spočitava nezainteresiranost, jer je kao gradonačelnik dužan to napraviti. Ali je zato podijelio staru zastavu markgrofovije Istre iz otoka Krka sa žaljenjem da otoci nisu Istarski??? To naravno nije propustio! Nije propustio optužiti za ustaštvo najbezazleniju navijačku sliku i zatražiti ukidanje koncesije Laudato TV! To da, tražiti ukidanje, zabrane kao da smo u totalitarnoj, policijskoj održavi i pozivati se pri tom na te iste reprezentativce, to da! Ali čestitati im, to ne, to on ne može, ne može protiv sebe. A taj, Boris Miletić svako spominjanje hrvatstva i hrvatskoga imena, smatra ustaštvom, jer je njegov yugokomunistički mentalni sklop zadojen mržnjom i netrpeljivošću prema Hrvatskoj kao u vrijeme komunističke diktature u bivšoj državi!
 
Jedna opaska o Draženu Turini-Šajeti; On je na IDS-ovoj  autonomaškoj crti, još iz 90-ih. Dobio je poziv Ureda za obranu RH za osluženje vojnog roka u jesen 1992. godine na Muzilu, treća generacija ročnika Hrvatske vojske. Kako nije htio odslužiti svojih godinu dana u Hrvatskoj vojsci, nije uopće obavljao osobnu higijenu i prao kosu, pa su ga u strahu od zaraze i infekcije, silom prilika otpustili! Tek toliko!
 
U Istri i Puli konačno se sada vidi da smo u Hrvatskoj! Prepuno mladih sa hrvatskim obilježjima. Automobili ukrašeni zastavicama kruže gradom, zastave na pročeljima privatnih kuća! Pula je uz turiste multikulturalna, ali odiše hrvatskim duhom. Boris Miletić i IDS bezbroj su puta dokazali i pokazali da su na antihrvatskoj poziciji, pa svako iskazivanje bilo kakve pripadnosti hrvatstvu, proglašava nacionalizmom. Podsjećam kako je Boris Miletić napao premijera Plenkovića prigodom darovanja Vile Idole Porečko-Pulskoj biskupiji, reagirajući žestoko na njegove riječi, da je Katolička Crkva sačuvala hrvatski identititet u Istri! Čim se spomene hrvatski identitet i Katolička Crkva, odmah je to nacionalizam i isključivost, jer “odrednice istarskog identiteta, trebaju saživjeti u cijeloj Hrvatskoj” Istarski identitet??? Jasno se izrazio! Boris Miletić ne priznaje hrvatski identitet Istre, on ne priznaje istarskim Hrvatima (68,33 %) njihov hrvatski identitet, on nas je već sve strpao u Istrijane, nepostojeću naciju (12,11 %).
 
„Ovim putem želim reagirati u ime IDS-a na potpuno neprimjerenu izjavu predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, koji je na današnjoj sjednici Vlade poručio da će darovanje pulske Ville Idole Crkvi pridonijeti jačanju hrvatskog identiteta Istre. Apeliram na premijera da izbjegava retoriku nacionalizma i isključivosti te da se umjesto toga, zajedno sa svojom Vladom, potrudi da ključne odrednice istarskog identiteta, poput otvorenosti, uključivosti i suživota, konačno zažive u cijeloj Hrvatskoj” (https://www.glasistre.hr/528ebfb9-c81b-429d-8320-02303bac2aa0).
 
IDS i Boris Miletić toliko su se uživjeli u ulogu neprikosnovenog gospodara Istre, da čak i nebo nad Istrom svojataju. Najava nabavke vojnih zrakoplova za Hrvatsku vojsku i ponovno aktiviranje vojnog djela Puljske zračne luke, izazvala je tako, neprimjerenu reakciju Borisa Miletića” vojni avioni ne će nadlijetati nad Istrom”, izjavio je autoritativno „puljski gazda” (https://www.index.hr/vijesti/clanak/miletic-protiv-krsticevica-vojni-avioni-nece-nadlijetati-istru/1040215.aspx). Nevjerojatno licemjerno i pokvareno kada se zna da je njegov otac sa tog istog Puljskog aerodroma htio Pulu i velebnu puljsku Arenu sravniti sa zemljom 90-tih godina! Tada mu nisu smetali avioni JNA nad istarskim nebom, nije mu smetao brojčano i vojno opremljen veliki puljski Garnizon JNA??? Ne nisu mu smetali, jer je JNA bila njegova vojska, hrvatska vojska nije njegova, hrvatska vojska ne smije letjeti iznad Istre! Nečuveno!
 
Podsjećam što kaže Ustav RH
Članak 2.
Suverenitet Republike Hrvatske neotuđiv je, nedjeljiv i neprenosiv.
Suverenitet Republike Hrvatske prostire se nad njezinim kopnenim područjem, rijekama, jezerima, prokopima, unutrašnjim morskim vodama, teritorijalnim morem te zračnim prostorom iznad tih područja.
Ali sam zato ja dobila odgovor iz Ministarstva obrane točno u tom smislu,  jer se čitaju moji tekstovi; hrvatskepraviceblog.wordpress.com/2018/04/23/cije-je-nebo-nad-istrom-suverenitet-rh-prostire-se-i-na-zracni-prostor-iznad-teritorija-rhsto-znaci-da-je-nebo-nad-istrom-hrvatsko-a-ne-ids-ovo/
“Poštovana,
možemo vas izvijestiti da će Hrvatska vojska, kao što je to činila i do sada, štititi integritet cijele Republike Hrvatske, a zaštita zračnog prostora obuhvaća cijeli teritorij Republike Hrvatske.” Tako je i ovo svjetsko prvenstvo u nogometu samo potvrdilo IDS-ovu politiku nepriznavanja Republike Hrvatske, njenog  suvereniteta  i integriteta, tek jedno u nizu!
 

https://hrvatskepraviceblog.wordpress.com/2018/07/10/kako-je-svjetsko-nogometno-prvenstvo-ogolilo-politicke-stranke-i-njihove-celnike/

Povezane objave

Dogodine u Vukovaru

hrvatski-fokus

Voljeli smo je iznad svega

hrvatski-fokus

Racije po Petrinji

HF

Karamarko izgubio policiju i sigurnosne službe

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više