Hrvatski Fokus
Gospodarstvo

Nagodba o Agrokoru – kraj Hrvatske

Mislav Kolakušić: Ovo je najtužniji dan, Hrvatska će uskoro nestati i ništa više ne će biti u našem vlasništvu

 
 
Ovo je najtužniji dan u Hrvatskoj, rekao je sudac Trgovačkog suda Mislav Kolakušić za N1, komentirajući izglasavanje nagodbe u Agrokoru i dodao da je u suprotnosti sa zakonom što je nagodbu izglasalo Privremeno vjerovničko vijeće, a ne Stalno vjerovničko vijeće i komentirao je svoj mogući ulazak u politiku. “Ovo je najtužniji dan u Hrvatskoj”, rekao je sudac Mislav Kolakušić komentirajući izglasavanje nagodbe u Agrokoru te dodao kako je u suprotnosti sa zakonom što je nagodbu izglasalo Privremeno vjerovničko vijeće, a ne Stalno vjerovničko vijeće.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2018/07/agrokor-konzum-vans-Cropped_1.jpg
Sporno mu je što će nekretnine tvrtki iz koncerna Agrokor prijeći u ruke stranih vlasnika. “Ostali smo bez PIK-ova, Belja, koncesija”, kazao je Kolakušić. “Tragedija će sada uslijediti jer smo ostali bez sve te imovine. Hrvatska će uskoro nestati i ništa više ne će biti u našem vlasništvu”, rekao je Kolakušić te dodao kako danas izglasana nagodba nije legitimna, ali će postati pravomoćna.
 
“Moramo resetirati naše društvo. Ako uskoro ne poduzmemo korake na ozdravljenju svih institucija, ostat ćemo bez svega. Zbog čega smo ratovali da bi sada ostali bez svega? Nikada nisam bio ljući u životu nego danas. Jedinm potpisom predajemo ono za što su ginuli ljudi”, kazao je Kolakušić te dodao kako se trebao provesti stečaj nad Konzumom, ali ne i na drugim poduzećima iz koncerna Agrokor. Na pitanje ima li političkih ambicija rekao je da će se “sigurno politički aktivirati”. “Ne znam što drugo učiniti. Nešto moramo promijeniti”, rekao je sudac Trgovačkog suda Mislav Kolakušić.
 

https://www.totalno.hr/trgovackog-najtuzniji-vlasnistvu/

Povezani članci

Draghijeva poruka europskim čelnicima

HF

Šumska biomasa

HF

TURIZAM – Hrvatsko čudo ili ekonomski promašaj?

HF

Vjetroelektrane nisu nimalo “zelene”

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...