Hrvatski Fokus
Aktualno

Protuhrvatsko vrijeđanje Sandija Blagonića

Smije li zaposlenik HAZU-a i Zvonka Kusića prostački vrijeđati bivšega predsjednika Franju Tuđmana i aktualnu predsjednicu?

 
 
Potrebno je raskrinkati sve yugokomuniste koji podrivaju same temelje Republike Hrvatske, uvučene u HAZU i sve druge hrvatske institucije po članku 39. Hrvatskoga Ustava za protuustavnu djelatnost i protiv Republike Hrvatske.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/07/sandi-blagonic.jpg
USTAV RH
Članak 30.
Kaznena osuda za teška i osobito nečasna kaznena djela može, u skladu sa zakonom, imati za posljedicu gubitak stečenih ili zabranu stjecanja na određeno vrijeme nekih prava na obavljanje određenih poslova, ako to zahtijeva zaštita pravnog poretka.
 
ČLANAK 39.
Zabranjeno je i kažnjivo svako pozivanje ili poticanje na rat ili uporabu nasilja, na rasnu, vjersku mržnju ili bilo koji oblik nesnošljivosti.
 
Jedna od tih javnih osoba koja krši članak 39. Ustava RH je i – Sandi Blagonić https://www.facebook.com/sandiblagonic
SANDI BLAGONIĆ – Prema dostupnim podacima Sandi Blagonić djelatnik je Zavoda za povijesne i društvene znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Rijeci, PJ u Puli! Rođen je u Puli 1972. godine. Diplomirao je etnologiju i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Magistrirao je na istom fakultetu sa temom „Geneza i razvoj subetničkih skupina u Istri od 16. stoljeća da danas“. Riječ je o poznatom etnologu koji se upušta u polemike i oko tema koje mu nisu struka, niti su mu poznate. Naime, nema teme o kojoj taj čovjek nema svoje „stručno“ mišljenje i o kojoj ne će javno polemizirati na TV-u i u drugim javnim medijima. Tako i na svom facebook profilu koristi neprimjereno i vulgarno izražavanje u javnoj komunikaciji ! Vulgarno je izvrijeđao predsjednicu Republike Hrvatske gđu. Kolindu Grabar-Kitarović i bivšeg predsjednika dr. Franju Tuđmana! Također se sprema blatiti Republiku Hrvatsku u francuskom tisku, po njihovoj narudžbi, preko hrvatskih nogometnih reprezentativaca! "Iz francuskih dnevnih novina mi upravo naručili tekst o hrvatskom društvu i nogometu prije utakmice s Francuskom."
 
Takvim načinom komunikacije u javnosti nanosi ogromnu štetu ugledu institucije HAZU-a čiji je djelatnik i Republike Hrvatske u cjelini. Izljevi mržnje koje je iskazao putem svog FB profila prema instituciji predsjednika Republike Hrvatske, prema hrvatskoj državi, potpuno su neprimjereni za jednog djelatnika HAZU-a i još neprimjereniji za jednog državljnanina Republike Hrvatske! Napominjem da je Sandi Blagonić bio u stručnom povjerenstvu u kreiranju E-BONTONA, pravila ponašanja na društvenim mrežama, koje su sačinjavali članovi – eksperti s iskustvom promatranja najraznovrsnijih oblika komunikacije kao međuljudske interakcije: dr. sc. Mirjana Krizmanić, dr. sc. Sandi Blagonić, Rajka Rusan, Boris Radošević, Sanja Vale i Maja Weber. Očito je mržnja nadvladala sva pravila lijepog ponašanja po E-BONTONU. Takav čovjek nije dostojan biti djelatnik institucije koja se financira iz Proračuna Republike Hrvatske, a time i svih nas poreznih obveznika, koji punimo taj proračun. Stoga je takvo  ponašanje potrebno strogo sankcionirati i odstraniti osobe tog profila iz javnih i državnih institucija.
 
Kao dokaz prilažem snimke inkiminirajućih postova, koji su u međuvremenu obrisani sa njegovog profila, ali ih je prije toga vidjelo i snimilo mnogo korisnika facebooka. Također njegova namjera i poziv svima koji mogu bilo čime inkriminirati RH ostaju i ne samo namjera, nego je izgleda i ostvarena, barem po Igoru Peternelu koji je snimio prepisku Sandija Blagonića i SDP-ovke Marije Lugarić.
 
“Neshvaćeni francuski doušnik Sandi i drugarica bivša saborska nada SDP-a uhvaćeni u planiranju partizanske diverzantske akcije!”, objavio je Igor Peternel uz snimku prepiske Sandija Blagonića i Marije Lugarić“ (https://narod.hr/sport/sandi-blagonic-sdp-ovka-marija-lugaric-pripremaju-tekst-francuski-liberation-hrvatskoj-reprezentaciji)
Evo nekoliko proistačkih protuhrvatskih izjava Sandija Blagonića:
– 'Kao što je to rat, poslije toga je sport područje preko kojega se narodi prepoznaju' Franjo Tuđman, fanatik, luđak i bivši predsjednik Hrvatske
– Zna li netko Dal je kolindinim protokolom danas predviđeno pušenje ili jebanje?
– Ludilo se širi. Da ovo prvenstvo potraje godinu dana mislim da bi nakon pola godine počela montaža sabirnih logora za jugoslavene i sličan etnički otpad.
– Našim dečkima stvarno treba odat priznanje. Nije dovoljno da odigraju regularno vrijeme, nego odigraju i produžetke, da bi onda uslijedila najgora etapa: zadovoljiti predsjednicu koja se u svlačionici pojavi u pidžami crveno-plavih kvadrata. Šta reći, heroji!
 

Lili Benčik

Povezane objave

Stanko Nižić: Hrvatsku Hrvatima!

HF

Propitivanje recentne kulturne prakse južnog Gradišća

HF

Prešutjeli početak progona Hrtkovčana

HF

Bošnjaci prodaju zemlju Arapima

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više