Hrvatski Fokus
Religija

Novi “osječkopoljski i baranjski vladika”

Heruvim: "Vukovar je mjesto biblijskog stradanja!"

 
 
Novi "osječkopoljski i baranjski vladika" Heruvim (hrv. Kerubin = duhovno biće premareligijskom vjerovanju)je rođen 30. srpnja 1987. godine u Vukovaru, kao Vitomir Đermanović, a nakon završetka osnovne škole u rodnom gradu upisao je Bogosloviju Sveta tri jerarha u manastiru Krka u južnoj Hrvatskoj. Po njenom završetku kreće na Pravoslavni bogoslovski fakultet u Beogradu, na kojem je diplomirao 2011. godine, a usporedno s bogoslovskim studijama upisao je Filološki fakultet u Beogradu, odsjek za srpski jezik i književnost. Tijekom studija, 2009. godine, postao je „monah“ i dobio ime Heruvim.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/07/Heruvim.jpg
Godine 2013. odlazi u novoformirani manastir Svete velikomučenice Nedjelje u Oćestovu, gde obnavlja bratsvo, čime taj manastir postaje jedan od središta pravoslavlja u okolini Knina. Na njegov duhovni razvoj posebno je uticao narod Dalmacije, ali i odrastanje u Vukovaru, za koji je u prvom govoru kao vladika rekao da je "mjesto biblijskog stradanja", čime se svrstao u velikosrpske ljude u Pravoslavnoj crkvi. U slobodno vrijeme bavi pčelarstvom. Ime Heruvim dobio je po prvom igumanu manastira Krka, a dao mu ga je nekadašnji episkop dalmatinski Fotije, koji ga je i „zamonašio“.
 

Vid Hinković

Povezane objave

Pola stoljeća od smrti Sluge Božjega o. Ante Antića

HF

Bl. Ivan Merz o “prisajedinjenju”

HF

Ubojstvo Matije pl. Žigrovića

HF

SOLUS CATHOLICUS – Snaga Blažene Djevice Marije

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više