Hrvatski Fokus
Najnovije vijesti

Zlatko Dalić. Krunica je uvijek uz mene

Sve što sam napravio u životu i karijeri mogu zahvaliti dragom Bogu

 
 
Zlatko Dalić: »Stalno ponavljam kako mogu biti prezadovoljan sa svime kako se to kod mene razvijalo. Bez kvalitetne vjere i jednoga dobrog motiva to je teško ostvariti. Krunica je uvijek uz mene i kad osjetim taj neki trenutak, stavim ruku u džep, stisnem je i onda sve stvari budu lakše«.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/07/DOeFM7cXUAAgX7-.jpg
Jedna od prvih stvari koje je hrvatski izbornik Zlatko Dalić izjavio nakon veličanstvene pobjede na Argentinom bila je zapravo riječ zahvale. “Hvala dragom Bogu”, rekao je Dalić za HRT, “ostvarili smo pobjedu, prošli smo u drugi krug nakon dvije utakmice.” Unatoč velikoj pobjedi nad dvostrukim svjetskim prvacima, izbornik Dalić ostao je miran i staložen, njegova radost vidjela se jedino na licu, no nije dopustio da ga euforija ponese, kao što ga porazi i neuvjerljiva igra u nekim pripremnim utakmicama nisu obeshrabrili. “Ako ne ostanemo mirni, ponizni i dostojanstveni, ne možemo ništa. Ako budemo kao danas, s vjerom u sebe, mirni i staloženi, ako 22. igrač bude kao i prvi, možemo puno”, izjavio je pred kamerama, dodavši: “Otkad sam došao na klupu Hrvatske ja sam optimist. Ljudi ne vjeruju, ali ja vjerujem. Važno je da su dečki to prihvatili, da i oni vjeruju da mogu.”
 
Upravo je vjera, kako je hrvatski izbornik više puta posvjedočio, jedna od stvari koja ga vodi u svakodnevnom životu. Vjera mi daje snagu, uvijek imam krunicu u džepu i pomolim se prije utakmice. Zahvalim se Bogu na svakom danu, jer dao mi je snagu i vjeru, ali i prigodu da nešto u životu napravim”, izjavio je tako u adventskom razgovoru za prilog Prilika tjednika Glas Koncila. “Cijeloga sam života vjernik, tako odgajam i svoju djecu. Svake nedjelje nastojim ići na euharistiju. Zahvalim se Bogu na svakom danu, jer dao mi je snagu i vjeru, ali i prigodu da nešto u životu napravim. Meni i mojoj obitelji vjera je izuzetno bitna. Bog je svakodnevno prisutan u mojoj obitelji i životu”, rekao je.
 
Slično je ponovio i prije tjedan dana gostujući u emisiji “Zašto vjerujem” na Hrvatskom katoličkom radiju. “Kod mene je vjera stalna i sve što sam napravio u životu i svojoj karijeri mogu zahvaliti vjeri i dragom Bogu. Stalno ponavljam kako mogu biti prezadovoljan sa svime kako se to kod mene razvijalo. Bez kvalitetne vjere i jednoga dobrog motiva to je teško ostvariti. Krunica je uvijek uz mene i kad osjetim taj neki trenutak, stavim ruku u džep, stisnem je i onda sve stvari budu lakše.”
 
Zlatko Dalić odrastao je u Livnu, u katoličkoj obitelji gdje ga je “majka učila i usmjeravala u vjeri” te je u mladosti ministrirao. Upravo mu je obitelj bila jedna od glavnih potpora u trenerskoj karijeri, osobito tijekom dugih godina provedenih na Bliskom istoku. “Nije me bilo sedam-osam godina tijekom rada u inozemstvu. Djeca su odrastala bez mene, oni su danas formirani ljudi. Moguće da sam im nedostajao kada je njima bilo najteže u pubertetu, no supruga je iznijela i usmjerila ih na pravi put. Zahvaljujem se obitelji što je izdržala mene i moj posao, i da smo ostali zajedno”, poručio je. Osim velikih pobjeda Zlatko Dalić u hrvatski je prostor, osobito onaj medijski, donio i dašak svježeg zraka. Njegova smirenost, nesklonost euforiji i tragediji (čak i kod “slučaja Kalinić”), kao i optimizam odskaču od negativne atmosfere koja već godinama pruža svoje ruke i guši hrvatsku javnost. “Samo pozitiva i samo dobra atmosfera. Pozitiva u životu uvijek nosi zadovoljstvo, sreću, jedan rezultat. Čovjek mora uvijek biti pošten prema sebi i prema drugima, da bi to očekivao od drugih, i – dakako – biti podrška jedni drugima.”
 

Tino Krvavica, Bitno.net

Povezane objave

Hrvatska, dome moj!

HF

Pismo za rođendan

hrvatski-fokus

Zakon o hrvatskom jeziku ne pripada nijednoj skupini stručnjaka

hrvatski-fokus

Čičak: Grabar Kitarović prekršila je Ustav!

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više