Hrvatski Fokus
Gledišta

Orjuna, Hajduk i Čičkove umotvorine

Čedo Prodanović: Srbi u Hrvatskoj trebaju Pupovcu skinuti kapu

 
 
Već je netko rekao da se pored ovog rata koji se vodi u Hrvatskoj, nad Hrvatskom vodi i jedan nama nevidljivi rat. Pa možemo reći kako su nad hrvatskim trgovima na kojima Hrvati slave uspjehe hrvatske nogometne reprezentacije na SP-u u Rusiji, i duše iz Huda Jame, Jazovke, Ovčare i Škabrnje. Te da te duše pojačavaju geološke vibracije koje izazivaju blago podrhtavanje tla. Da se protiv Hrvata na zemlji vodi  jedan prljavi rat u kojem se ne biraju sredstva, i u kojem ljudi s visokom naobrazbom lažu i pričaju gluposti, postoji mnogo primjera. Kao intervju sa Ivanom Zvonimirom Čičkom na portalu Direktno, i intervju s hrvatskim sudskim parom: Sloković-Prodanović na portalu Narod hr. (Jadranka Sloković i Čedo Prodanović protiv GI Narod odlučuje: “Pod egidom borbe za ljudska prava i demokraciju guraju se najcrnje ideje“). O čemu ću poslije.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/07/poljud-swastika-reuters-main-640x360.jpg
Iako su to laži gluposti, te laži i gluposti imaju politički temelj i smisao. U kontekstu toga, političku prognozu nekog zapadnjačkog autoriteta ili političkog analitičara za određeni prostor treba gledati kao politički program njegove zemlje za taj prostor, ne kao golu prognozu.  Tako imamo političku prognozu francuskog generala Georgesa-Benjamina Clemancea (Hrvatski Fokus, „Srpska strategija etničkog čišćenja“ – „Agresivna politička taktika „strvinarskog imperijalizma“). „Strategija i taktika Srba je naseljavanje u susjedne zemlje, a zatim destabilizacija tih istih zemalja, terorizam i provociranje međunarodnih sukoba u regiji, zatim agresija i okupacija susjednih zemalja, ubojstva, prisilna mobilizacija, silovanja i teror nesrpskog pučanstva na okupiranom teritoriju, genocid s karakteristikama etničkog čišćenja i progon nesrpskog pučanstva iz te druge zemlje, koja se tako destabilizira radi novih dugoročnih srpskih osvajanja, te doseljavanje srpskih kolonista u svrhu pročišćenja Velike Srbije. Agresivna politička taktika „strvinarskog imperijalizma“ sastoji se u tome da se cikličkim razdobljima, otprilike svakih 20 godina, terorizmom destabiliziraju susjedne ili pojedine regije, a zatim se agresijom priključe Velikoj Srbiji. Pučanstvo se genocidom očisti i protjera u susjedne zemlje koje se kane destabilizirati, a na „'neočišćena'“ područja nasele srpski kolonisti“. Napisao je Clemance koji je umro 1929. i koji je 1918. U Versaillesu stvorio državu u kojoj će se sve to moći tako raditi. Stvorio je državu u kojoj će srpski „strvinarski imperijalizam“ imati međunarodni legalitet i legitimitet. I nakon propasti njegove države (dviju), njegov rukopis na objektu srpskog strvinarskog imperijalizma je dominantan. U tom strvinarskom srpskom imperijalizmu, Clemance ne govori kako je za to potrebna povijesna laž, ne samo srpskih povjesničara.
 
U kontekstu toga, kad Srbi negiraju zločin u Srebrenici, od velike je važnosti što hrvatski Srbin Čedo Prodanović, kao pripadnik hrvatske elite misli o Srebrenici? Odgovor na to pitanje možemo naslutiti u sljedećem… “Jadranka Sloković i Čedo Prodanović protiv GI Narod odlučuje: „Pod egido za  ljudska prava i demokraciju guraju se najcrnje ideje“, gdje Prodanović kaže: „Srbi u Hrvatskoj trebaju Pupovcu skinuti kapu. On (Pupovac) je stalno na vlasti i mogao je napraviti više. Pa ne moraš biti dio većine. S druge strane, Pupovac se uhvatio najnezahvalnijeg posla u hrvatskoj politici i Srbi mu mogu skinuti kapu. Sigurno je mogao učiniti više, ali njima, mogu reći i nama – ne ću nikad reći da nisam Srbin, ali nacionalnost me ne zanima i po njoj se ne identificiram – Srbima bi bilo još teže“.
 
Za ovaj veliki uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije na SP-u u Rusiji, veliko hvala treba reći Vladimiru Putinu koji zabranio ulazak „hrvatskih huligana“ u Rusiju. Da Putin to nije učinio, bilo bi „hukanja“, novih San Sira i novih St. Etiennea. Putin zna što su i tko su nogometni huligani, pa je kao odgovoran državnik uveo red u svojoj zemlji. Što je za Ivana Zvonimira Čička „represija Putinova režima“. Osim toga, Čičak je tu još toga nadrobio… “Da se razumijemo, Vladimir Putin i njegova vlast ima demokratski legitimitet koji se ne može osporiti. Takav legitimitet imali su i Tuđman i Milošević, ali osporavanja su bila velika. To je najvjerojatnije zasluga Putinova modela vladanja u kojem se, kada je njemu potrebno, nasilje navijačkih skupina tolerira, ali mu očigledno to sada ne odgovara. Nemojmo zaboraviti da je pitanje navijača prevažno pitanje sigurnosti. Ne samo na ovom prvenstvu nego inače. Sigurnosne mjere na i oko stadiona nisu samo rigorozne nego i više od toga. Ulaznice za utakmice su individualizirane te se na njima nalazi broj osobnog dokumenta (osobna iskaznica, putovnica). Kad pokušate izvaditi vizu za Rusiju, za prvenstvo, ruske vlasti u koordinaciji sa hrvatskim kontroliraju imate li „navijački dosje“. Ukoliko ga imate, budite sigurni da Rusiju ne ćete vidjeti. Prilikom ulaska na stadion navijači prolaze trostruku kontrolu: „vrata“, fizički pregled i pretres svih stvari koje imate. Oduzimaju vam se sve stvari koje bi se mogle baciti na igralište“, kaže Ivan Zvonimir Čičak.
 
I što reći na ovo? Što reći na ovo kad u Francuskoj na igralištu „hrvatske huligane“ čekaju baklje za koje oni znaju. Što reći nego da neredi „hrvatskih huligana“ zadnjih desetak godina odgovarale režimima u Italiji, Francuskoj i Hrvatskoj. Kad svi hrvatski nogometni klubovi čestitaju HNS-u na uspjehu hrvatske nogometne reprezentacije na SP-u u Rusiji, samo Hajduk ne, što za Hajduk reći nego da je to Orjunin klub.
 

Jure Vukić, Tribanj

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Predsjednice, izabrali ste krive savjetnike

HF

Traži se prestanak okupacije Srijema, dijela hrvatskog državnog područja, od strane Države Srbije

hrvatski-fokus

Dosta promicanja Jugoslavije!

HF

Ivana Pavić Šimetin bi i djecu cijepila

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više