Hrvatski Fokus
Uvodnik

Mamiću čestitali u Sarajevu, kada u Zagrebu?

Cenzura na HRT-u, zabrana na Trgu bana Jelačića

 
 
• »Ništa ne bi bilo ovako da genijalac Mamić nije pronašao ove igrače kao djecu i naravno parama od njih napravio fudbalere. Čitava Hrvatska treba Mamiću reći jedno Veliko Hvala!«, napisao je Asmir Fejzović u komentaru (https://www.jutarnji.hr/sport/nogomet/evo-ih-stigli-su-vatreni-nakon-vise-od-pet-sati-konacno-se-probili-do-trga-grandiozni-docek-kakav-se-ne-pamti-na-ulicama-pola-milijuna-ljudi/7613481/). Fejzović je očito čovjek iz BiH. A u BiH je Zdravko Mamić doživio i čestitku za uspjeh nogometaša na SP-u u Rusiji, i to ne od bilo koga, nego od sutkinje Tužiteljstva BiH, Tatjane Kosović, koja mu je na početku rasprave 17. VII. 2018. u Sarajevu rekla – nakon sramne tužbe iz Hrvatske da ga se izruči Hrvatskoj na izdržavanje kazne zatvora prema starom jugoslavenskom zakonu – »Ja ću prvo čestitati. To ću uraditi radi sebe i radi vas«. Tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Bosiljčić kazala je na tom istom ročištu kako je zahtjev obrađen na odgovarajući način te je utvrđeno kako nisu ispunjene pretpostavke za Mamićevo izručenje. Zapreke su njegovo bosanskohercegovačko državljanstvo, ali i činjenica da je kazneno djelo za koje ga se tereti počinio prije 28. studenog 2012. godine, kada su Hrvatska i BiH potpisale ugovor kojim je u slučajevima kaznenih djela kakvo je počinio Mamić dopuštena mogućnost izručenja.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/07/3FB475B6-519B-44D9-80DB-5EF5763F6439_cx0_cy2_cw0_w1023_r1_s.jpg
Ovo je putokaz kako bi Mamiću i svi drugi trebali čestitati, jer je, ako ne najzaslužniji za uspjeh naših nogometaša u Rusiji, onda zasigurno jedan od najzaslužnijih. A da je to tako, potvrđuje jedan drugi komentar, Krešimira Jurčića u Jutarnjem listu, koji glasi: »Jovanović i index na aparatima«. I ne samo oni. U prilog Mamiću ide i vijest iz Osijeka gdje je Optužno vijeće tamošnjeg Županijskog suda u srijedu odbilo prijedlog Uskoka za određivanje istražnog zatvora za njega, u postupku koji se temeljem druge optužnice protiv Mamića i još šestorice okrivljenika vodi na tom sudu. Optužno vijeće odbilo je prijedlog tužiteljstva jer protiv okrivljenog Mamića već postoji odluka o određivanju istražnog zatvora, u prvom postupku vođenom na ovom Sudu, odnosno zbog činjenice da protiv iste osobe ne mogu istodobno egzistirati dvije odluke o određivanju istražnog zatvora u dva predmeta. Čisto praktično.
 
• Nakon sedam teških utakmica na Svjetskom prvenstvu u Rusiji hrvatski su nogometaši gotovo sedam sati izdržali na suncu i kiši u autobusu na putu pored razdraganih Hrvata od zračne luke do Trga bana Josipa Jelačića. Pritom su doživjeli veliko priznanje svih Hrvata, onih koji su ih dočekivali, a kroz njih i milijuna drugih Hrvata diljem svijeta koji su putem slike pratili tu svečanu i nezaboravnu povorku. Na dočeku hrvatskih nogometaša na Trgu bana Jelačića izbornik Zlatko Dalić je rekao: "Nemam riječi zahvalnosti za ovo. Mi smo u Rusiji igrali za sebe, svoje obitelji, za vas, za cijelu Hrvatsku, za sve Hrvate u BiH, za sve Hrvate u dijaspori i za naše branitelje, jer da nije bilo njih, ne bi bilo naše šahovnice. Nismo prvaci, ali smo viceprvaci. Vi ste prepoznali da smo dali sve od sebe, da su dečki dali sve od sebe." Nakon tih riječi krenule su ovacije i pjesma s Trga koji su prekinuli Dalića koji je za kraj zaključio: "Ovi dečki su sa ponosom nosili hrvatski dres i dali sve od sebe. Vi ste bili najbolji navijači na svijetu i hvala vam lijepo na ovakvom dočeku, jer mi smo dali sve od sebe, ali i vi ste dali sve od sebe. Iznad svega Hrvatska." Nu, na HRT-u je nastupila cenzura, u Dnevniku koji je odmah išao nakon tih riječi, objavili su samo ovo: "Mi smo u Rusiji igrali za sebe, svoje obitelji, igrali smo za za vas, za cijelu Hrvatsku. Nismo prvaci svijeta, ali smo viceprvaci. Iznad svih Hrvatska". Pod palicom sina Marija Plenkovića djelovala je cenzura i ovo je izbačeno: "…za sve Hrvate u BiH, za sve Hrvate u dijaspori i za naše branitelje, jer da nije bilo njih, ne bi bilo naše šahovnice". Izbacili su dio iz Dalićeva govora o Hrvatima u BiH, Hrvatima u iseljeništvu i o hrvatskim braniteljima. Sramota! Ali, ako mogu ugasiti Reuters, ne mogu ugasiti nogometaše. Dan kasnije mladi reprezentativac Filip Bradarić na dočeku u Splitu je podsjetio na cenzuru u režiji Andreja Plenkovića: "Jučer smo htjeli Gene kamene pa su Thompsonu ugasili mikrofon, ajmo ih zato sada zapjevati". I zapjevali su u Splitu.
 
• Upravo zbog ove i slične Plenkovićeve cenzure protiv svega hrvatskoga stradavaju Hrvati i u susjedstvu. Hrvata Darija Straščeka, na putu kroz BiH na more, u Bosanskoj Kostajnici zaustavio je srpski policajac i kaznio ga što na sebi nosi kvadratičasti dres hrvatskih nogometaša. Morao je platiti kaznu i skinuti dres. Slično se dogodilo i u Subotici. Hrvati su gledali utakmicu hrvatske vrste u Hrvatskom kulturnom centru "Bunjevačko kolo", i jedan od navijača Hrvata imao je na sebi majicu s likom Marka Perkovića Thompsona. To je vidio tamošnji 'dežurni' Srbin Branko Ćirjaković, dužnosnik Narodnog slobodarskog pokreta i tužio ga. Oni koji progone i sude Zdravku Mamiću i gase mikrofone na Jelačićevom trgu pritom zaboravljaju da su Dejanu Lovrenu u Zenici Muslimani zaklali strica, a da su Luki Modriću u Obrovcu Srbi ubili djeda Luku. Oni pokušavaju da svi mi zaboravimo da je na SP-u u Rusiji najviše nogometaša bilo iz Dinama, onih koji to nikada ne bi postali da ih nije zapazio i dao im šansu isti taj progonjeni Mamić. Podsjetimo se koja su to četrnaestorica: Milan Badelj, Marcelo Brozović, Vedran Ćorluka, Tin Jedvaj, Mateo Kovačić, Andrej Kramarić, Dominik Livaković, Dejan Lovren, Marijo Mandžukić, Luka Modrić, Josip Pivarić,Marko Pjaca, Domagoj Vida i Šime Vrsaljko. I još nešto, svi ti cenzori, suci i progonitelji žele da zaboravimo činjenicu kako je Hrvatski nogometni savez osnovan 13. lipnja 1912., da je Hrvatska u članstvo FIFA-e primljena 17. srpnja 1941., i da je to članstvo potvrđeno 3. srpnja 1992.  
 
• Tijekom prijenosa putovanja nogometaša iz Zračne luke prema središtu Zagreba na N1 TV Hrvoje Krešić je uputio niz otrovnih strijelica protiv nogometaša samo zato što je s njima bio hrvatski branitelj i pjevač Marko Perković Thompson. Nakon toga otvorila se otvorena hajka na društvenim mrežama one druge, ružne Hrvatske, koja se pritajila mjesec dana dok su vatreni rušili pred sobom sve protivnike. Puno je primjera, pogledajmo samo jedan. Novinar N1 TV Antonio Zavada upitao je izbornika Zlatka Dalića zašto je Thompson bio s njima u autobusu. "Nemojte mi postavljati takva pitanja. Što pjevač, kakav pjevač? To je hrvatska pjesma, Lijepa li si. Tu nije mjesto za vaše pitanje, sad me pitati o pjevačima… Hrvatska je druga u svijetu, a vi mene pitate o pjevačima, nemojte me provocirati. Pjevao je pjevač koji je naša himna", rekao je Dalić. I to bi trebalo biti kraj provokacijama, ali, na žalost nije, jer nikako ne mogu mirovati oni koji se nisu borili za Hrvatsku. Unatoč tomu što jako dobro žive od Hrvatske.
 
• »Čestitamo! Prepoznat ćete se po sjajnom odličju kojeg nosite u sebi!
Stići do vrha, životni je, zlatni uspjeh prožet ispravnošću, vjerom, trudom, žrtvom i ustrajnošću. Ponosni smo na sve koji su kročili tim putem, ustrajući na ovim vrijednostima bez obzira na cijenu, jer srce cijenu nema. Za najveće alibi ne postoji, nema opravdanja za bijeg od odgovornosti, za ono ispravno na terenu ili izvan njega. Tu kompromisa nema, jedan je put ispravan i znamo koji je to. Samo najveći uspiju nositi ''sjajno odličje'' na srcu i u srcu!
Naš nogomet, ali i naše društvo, grade se na zlatnim vrijednostima. Svaki uspjeh svakog časnog pojedinca, na terenu i van njega, uspjeh je svih nas u borbi za boljitak nogometa i naše nam drage domovine Hrvatske. 
Čestitamo! Prepoznat ćete se po ''sjajnom odličju'' kojeg nosite u sebi! Ponosni i čistog srca budite primjer, čuvajte i borite se za sjaj tog ''odličja''!«
Je li Vam jasno što je ovo. Znate li o kakvoj se to čestitci radi? Dakako da je nemoguće znati da je to naknadna čestitka HNK Hajduka iz Splita od 15. VII. 2018. u 18 sati i 55 minuta. Nakon što je Hrvatska izgubila u finalu od Francuza. I zato je netočna najava iz Splita da će oni čestitati vatrenima kada završi prvenstvo, nego su samo čekali da napokon izgube.
 
• A ovako je zborio Dražen Lalić, tzv. sociolog Hajduka, uoči Svjetskoga prvenstva u Rusiji u emisiji HRT-a Otvoreno, koju cenzurira aktualna vlast: »Ne radi se samo o tih 15-ak igrača već o ukupnoj atmosferi oko reprezentacije koja je niska, nepovoljna. Većina naših građana ne osjeća da će ova naša reprezentacija postići dobar rezultat. Nogomet shvaćam kao zajednicu publike, medija, dužnosnika, sudaca, trenera, igrača… Nogomet nije samo onaj tim. Da sad pitamo vaše gledatelje što je zanimljivije, važnije suđenje Mamiću, spektakularni bijeg i sudbina ili uspjeh naše reprezentacije. Možda ćemo uspjeti doći do drugog kola, ali tu je negdje naš limit, zbog određenih razloga. Ljude najviše zanima svjedočenje poniženju, a pogotovo kad svjedoče poniženju nečega tko je ponižavao. Interes za Mamića, korupciju, organizirani kriminal, odlijevanje javnih sredstava u privatne džepove – kad bi istraživao moja hipoteza bi bila da ljude puno ih više zanima slučaj Mamić nego što se zbiva oko reprezentacije. Ako odemo u četvrtfinale po tome ćemo pamtiti SP, ali ako ispadnu nakon skupine po Mamiću. Žao mi je zbog sudbine tog čovjeka, on je sposoban čovjek koji je puno igrača prodao van, više nego itko u ovom dijelu Europe. Ali nažalost nogomet je postao jedna metafora lošega, društveno pogubnoga. Pogledajte atmosferu 1998. kada nas je nogomet spajao. Kad smo bili integrirani. Žao mi je Dalića, vidi mu se na licu da je čista duša, volio bi da napravi dobar rezultat. Međutim, ovog puta mislim da su ti utezi preveliki. Mislim da Lovrenu i Modriću to mora biti uteg«. (https://narod.hr/sport/video-podsjetimo-se-sto-sociolog-drazen-lalic-otvorenom-govorio-reprezentaciji) I sada kada pročitate Hajdukovu "čestitku", bit će vam jasno tko ju je pisao.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/07/Lalic_01.jpg
Dražen Lalić
 
• U finalu Svjetskoga prvenstva u Rusiji Hrvatskoj je zapaprio VAR (video assistant referee), video tehnologija, koju je zlorabio argentinski sudac, glumac i zatvorski čuvar Néstor Pitana, dosudivši jedanaesterac za Francuze kod rezultata 1:1 koji nije smio dosuditi, jer – prema nogometnim pravilima – nije bio.
 
Tonci Percan je na twitteru napisao: »Drzavni udar” @DalicZlatko i ekstremne desnice. Znaci Francuze je docekao predsjednik. @HNS_CFF nije dozvolio ni @KolindaGK ni @VladaRH ni @AndrejPlenkovic da budi na dočeku ali su zato ugurali Thompsona i ustaštvo. Meni ovo mirise na meki ustaški državni udar.« Na to mu je osobni posebni savjetnik Andreja Plenkovića, Krešimir Macan, inače posuđen od SDP-a, tu njegovu tvrdnju potvrdio s riječima: »Koji nije uspio« a kasnije je to i ponovio! A nakon toga Plenković ga je smijenio. Macan je mjesečno dobivao 9.000,00 kuna. Neto! Sada se mora naći netko tko će smijeniti Plenkovića.

 

• O tomu tko će u Vijeću Europe ubuduće predstavljati Hrvatsku, predsjednik Hrvatske vlade Andrej Plenković ili predsjednica države Kolinda Grabar-Kitarović, pisao je i slovenski novinar Dela Borut Šuklje. Šuklje je upoznat kako »…prema hrvatskom ustavu Hrvatsku u Vijeću Europe moraju predstavljati predsjednik države i predsednik Vlade. Dakle, Kolinda Grabar-Kitarović i Andrej Plenković. To znači, da imaju zajedničke ovlasti glede svih pitanja nacionalne sigurnosti, diplomacije, migracija i vanjske politike. Zato će, kako se može iščitati iz izjave predsjednice, sva operativna pitanja predsjedavanja, u smislu tehničkih detalja i politike, prepustiti Vladi i njenomu operativnem aparatu, a sama će, sa svojim savjetnicima, skrbiti za kompleksnija strateška pitanja«, napisao je Borut Šuklje 14. VI. 2018. (http://www.delo.si/mnenja/gostujoce-pero/nezen-poskus-drzavnega-prevrata-60980.html). U slučaju da ju Plenković počne ignorirati, ona će iskoristiti sve svoje političke veze u glavnim gradovima članica Unije od kojih će zatražiti pomoć oko nove kandidature za predsjednicu, dakako, ukoliko ne nađe "zajednički jezik" s Plenkovićem, zaključuje Šuklje.
 
• U pokušaju opravdanja svojih izdajničkih radnji nakon Oluje u kolovozu 1995. Žarko Puhovski, ondašnji predsjednik tzv. Hrvatskoga helsinškog odbora, u razgovoru za banjolučke Nezavisne novine 19. V. 2007. spomenuo je Jasenovac. Naime, lukavi Puhovski svoj lažni popis uglavnom nepostojećih srpskih žrtava tijekom i nakon Oluje – u cilju poznate nam relativizacije u smislu dobro nam znane i zlokobne jugo podjele krivnje – nastojao je opisati tako da nas uvjeri kako ga nisu zanimala imena žrtava, nego samo 'žrtve rata'. I onda Puhovski kaže: »I mi se nismo bavili time tko je kriv, samo smo popisali imena da se ne dogodi kao u Jasenovcu, fantaziranje i loptanje sa brojkama«. Žarkovo spominjanje Jasenovca izvan konteksta poslužilo je novinarki Sandri Gojković da ga priupita »Ima li načina da se dođe do jedinstvene, zajedničke istine o žrtvama?« na što Puhovski odgovara: »Onog časa kad idete s imenima u javnost, a ne sa brojkama, vi ste se isprsili, ali svatko vas može pobiti kad se samo jedno ime pokaže da nije točno. To se, recimo, dogodilo u prvoj optužnici protiv generala Gotovine – od 22 osobe, pet ih je bilo živo. Pet ljudi je živo, a drugim se više ne ćemo ni bakćati. On je mogao biti odgovoran za 17 mrtvih, ali to više nijedan sud ne će uzeti u obzir jer je naprosto pet imena osporeno, ne mora svih 22 imena dokazivati da su netočna. Na tome stvar počiva. Imamo situaciju da u znanstvenim časopisima imate podatke o žrtvama Jasenovca koje se, doslovno, kreću od 20.000 do 1.200.000. Očigledno obje strane lažu. Nitko ne može misliti da je u logoru bilo 1.200.000 ljudi jer fizički i tehnički taj logor nije mogao to napraviti i toliko ljudi nije bilo u čitavom logoru da se ubije. S druge strane, nitko ne može reći da je ubijeno 20.000 ljudi jer je broj imena koja su poznata bar tri puta veći. Realan broj koji mi danas znamo je oko 100.000.« (Sandra Gojković, Žarko Puhovski – Žrtvama se ne smije manipulisati, 19. V. 2007., Nezavisne novine, Banja Luka, https://www.nezavisne.com/novosti/drustvo/Zarko-Puhovski-Zrtvama-rata-se-ne-smije-manipulisati/9747)
 
• Ministar za izbjeglice i raseljene osobe Republike srpske Davor Čordaš iz HDZ-a BiH potpisao je u srijedu u Banjoj Luci ugovore o partnerstvu i suradnji kojim je predviđena obnova objekata u vlasništvu crkve na području Doboja i Kotor Varoši, javlja Hina. Kako je priopćeno iz ministarstva, Čordaš je potpisao ugovore u sklopu projekata održivog povratka sa župnicima u župi Krista Kralja, Cer kod Doboja vlč. Josipom Batinićem i župnikom u župi Rođenja Blažene Djevice Marije Kotor Varoš fra Zoranom Mandićem. Ugovorima je ministarstvo osiguralo 36.000 maraka (oko 18.000 eura) za uređenja obnove župnog ureda i župne kuće u ove dvije župe.
 
• Smrću Marijana Hanžekovića izgubili smo Hrvata na čelu Velike lože masona Hrvatske, jer je za Velikog majstora izabran Slobodan Kuvalja, Srbin iz Srbca. Time su svjetski masoni poručili hrvatskim masonima da nisu dovoljno dobri, poslušni i ponizni i zato su im postavili Srbina za šefa. S druge strane, ovo znači da su masoni krenuli u obnovu neke nove jugo zajednice, jer je poznato da se u obraćanju oslovljavaju s “brate”, što nije daleko od „bratstva i jedinstva“, a ni od “bratoubilačkog” rata 90-ih godina. Dobri poznavatelji prilika kod masona u Hrvatskoj kažu kako takav ishod ne čudi jer se u hrvatske masonske lože duži niz godina sustavno ubacuje sve veći broj lokalnih Srba, a i „uvozi“ poput ovoga iz tzv. Republike srpske. Škotski red Hrvatske od samog je početka u cijelosti u rukama Srba i sa Škotskim redom Srbije održava „posebne odnose“ na način da je nejasno postoji li uopće Škotski red Hrvatske ili je isti samo ekspozitura Škotskog reda Srbije. Novi Veliki majstor, Slobodan Kuvalja, za prvi „radni susret“, oliti „Ritualni rad učeničkog stepena na otvorenom prostoru” odabrao je Valjevo u Srbiji.
 
• Njemačka u vrijeme Angele Merkel je čudna Njemačka. Evo dva primjera. Uhićen je bivši tjelohranitelj Osame bin Ladena prije šest godina, koji je kao tuniški migrant živio u Bochumu. Uhitili ga i isporučili Tunisu, a sada ga žele vratiti natrag u Njemačku. Zašto? Zato „jer je njegovo protjerivanje bilo protupravno“, tvrdi Upravni sud u Gelsenkirchenu. A zašto se dodatno brinu za ovoga pripadnika zloglasne Al-Qiade? Zato jer se boje da bi tuniški sud mogao mučiti Samija A. (i po tomu što mu ne otkrivaju prezime, vidi se licemjernost Merkeličine današnje Njemačke). Sud je uredu za strance u Bochumu naložio Tunisu da Samija A. (42) “odmah i po vlastitom trošku vrati u Njemačku“. Bez obzira što je Sami A. potencijalno opasna osoba, koji se svakodnevno u Njemačkoj morao javljati u policiju. Što time Merkel poručuje? Da je islamiste nemoguće protjerati iz Njemačke! Zanimljivo je da je jedna od odvjetnica koja u Njemačkoj brani ovoga teroristu njemačka Turkinja Seda Basay-Yildiz iz Frankfurta. Drugi primjer. Mourtala Madou (33) podrijetlom iz Nigera ubio je 12. travnja 2018. nožem svoju kćer Mariam i bivšu djevojku Sandru, koja ima još četvero svoje djece, od 3, 7, 8 i 15 godina. Ubojica Madou stigao je u Europu preko talijanske Lampeduse 2013. godine. Dozvola za ostanak u Njemačkoj vrijedila mu je do ljeta 2019. Iako postoje snimke odsjecanja glave djetetu njemački su mediji, dakako uz mig iz Berlina, pokušali i još uvijek na sve načine pokušavaju zataškati taj strašni migrantski zločin.
 
• Pobjeda Donalda Trumpa na predsjedničkim izborima je povratak realnosti u inat političkoj korektnosti i liberalnom licemjerju.
 
• Najpoznatiji saudijski portal Sabq nazvao je turskog predsjednika Reçepa Tayyipa Erdoğana novim Hitlerom. U članku pod naslovom "Razmetljivost novog Hitlera vodi Tursku u ekonomsku i sigurnosnu propast", između ostaloga piše kako je Erdoğanova politika "stvaranja neprijateljstava u regiji uzrokovala pad lire". Saudijski politički analitičar Fahd Deepaji u tom članku kaže: "Razmetljivost i nadmenost s kojom Erdoğan nastupa protiv svakog svog oponenta od sredine 2016. godine, dovela je do toga da sada u Turskoj imate 77.000 osoba u zatvoru, a najmanje 170.000 je otpušteno s posla ili su pod suspenzijom. Sve to potvrđuje da se Erdoğan pretvara u novog Hitlera. No, ono što Erdoğan radi je poput zakotrljane loptice snijega koja svakim danom raste i kada udari uništit će sve živo, naročito jer je svakim danom sve više onih koji su obespravljeni i koji ga mrze."
 
Hina prenosi da je predsjednik Europske Komisije Jean-Claude Juncker izjavo kako na radnoj večeri – na kojoj je posrtao – nije bio pijan, nego da pati od išijasa. Ja mu vjerujem! Nu, ne vjeruju mu njegovi Luksemburžani. Naime, luksemburški novinar Pascal Steinwachs u Letzebuerger Journalu je još prije četiri godine napisaoda "zločesti jezici tvrde da Juncker zapravo nema problem s alkoholom, nego bez njega", dok njemački Der Spiegel piše da je Junckerova sklonost alkoholu "javna tajna". Pa što? Neka čovjek pije ako mu koristi. Njime liječi išijas.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/07/r2VqHHu.jpg
Jean-Claude Juncker
 
• Mađarska će se povući iz UN-ovog sporazuma o globalnim migracijama i prije nego li stupi na snagu jer smatra da predstavlja "prijetnju svijetu", rekao je mađarski ministar vanjskih poslova Péter Szijjártó u Budimpešti nakon sjednice vlade. ''Ovaj sporazum ide protiv mađarskih interesa i zdravog razuma'', rekao je Szijjártó. Sporazum podržava migracije i smatra tu mogućnost temeljnim ljudskim pravom, a koje je prema Szijjártu, neprihvatljivo iz perspektive Mađarske. Sadržaj novoga sporazuma usuglašen je na Općoj skupštini UN-a prošli petak, a za cilj ima stvoriti međunarodni okvir upravljanja migracijama. Sporazum će se potpisati krajem godine u Maroku. Također Szijjártó je nadodao kako je sporazum pogrješan u smislu da nije pravno obvezujuć. Zaključio je kako Mađarska stoga ne će biti dio rasprava u Maroku, te da će glasati protiv migracijskog sporazuma ako dođe u opću skupštinu UN-a. Time Mađarska nastavlja sa zaštitom od priljeva izbjeglica i migranata.
 

Marijan Majstorović

Povezane objave

STRAH – Politika i mediji zajedno

HF

Christian Schmidt: Moramo dati Hrvatima priliku da se osjećaju dovoljno zastupljenima

hrvatski-fokus

Gleichschaltung na hrvatski način

HF

Svijet kroči u globalnu tragediju

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više