Hrvatski Fokus

Hrvatska pobjeda nad ostatcima fašizma i nacizma nije bila i njihova pobjeda

 
 
Bosanskohercegovački Hrvati su u građansko-vjerskom sukobu, izazvanog srpsko-muslimanskim tajnim pregovorima podjele Bosne i Hercegovine, krajem devedesetih godina dvadesetog stoljeća u velikoj mjeri pobijedili ostatke srpskog nacizma i muslimanskog vjerskog fašizma, isilizma, čime su europskom slobodnom svijetu pokazali na čijoj strani su bili u Drugom svjetskom ratu i komu pripadaju danas. Obranjene beha prostore djetinjasto naivno, što čini samo dobronamjerni narod bez fige u džepu, predali su suvremenim moćnicima svijeta u Daytonu, vjerujući da će kao pobjednici nad tim opasnim ideologijama, srpskom nacizmu i muslimanskom fašizmu, biti nagrađeni na način da slobodno žive u svom obranjenom entitetu, kao temelju buduće Bosne i Hercegovine, zajednice slobodnih i konstitutivnih naroda.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/07/hvo_morh-696x429.jpg
No, hrvatska pobjeda nad ostatcima fašizma i nacizma u Bosni i Hercegovini nije bila i njihova pobjeda u Daytonu. Pristalica tih dvaju, očito već nepobjedivih povijesnih zala, bilo je u američkoj vojnoj bazi, u kojoj je hrvatski narod kažnjen zbog svoje pobjede, i kao pobjednik izručen u ropstvo srpskom fašizmu u takozvanoj Republici srpskoj, i muslimanskom nacizmu u takozvanoj federaciji Bosne i Hercegovine. Hrvatski obranjeni teritorij utopljen je u etnički čiste srpske i muslimanske entitete, a preživjeli narod stjeran u rezervate koji služe kao smokvin list za demonstraciju Svjetske zajednice kao, navodnog, graditelja, neodrživog i nemogućeg multikulturalizma i multikonfesionalizma. Stečevine i vrjednote suvremene Međunarodne zajednice grubo su ubijene u Daytonu nepravdom prema najvećoj žrtvi beha sukoba, hrvatskom narodu.
 
Svijetu, očito, i nije stalo do konačne pobjede nad nacizmom, fašizmom i vjerskim islamskim fundamentalizmom, bez obzira što nisu prijetnja samo Bosni i Hercegovini i Hrvatima u toj zemlji, već i Europi i europskoj današnjoj civilizaciji. Stoga je uzaludno očekivanje Hrvata da će Svjetska zajednica priznati svoj pregovarački, diktatorski, zločin počinjen u Daytonu, iako bi to samopriznanje bilo i oblik obrane dostojanstva suvremene svjetske civilizacije. Stoga jedino svjetsko samopriznanje daytonske nepravde prema hrvatskoj žrtvi srpsko-muslimanske podjele Bosne i Hercegovine, može biti siguran kamen temeljac buduće beha zajednice suverenih i konstitutivnih naroda. Sve dok se to ne dogodi, dok Svjetska zajednica ne prizna i ne pokaje se za pregovarački zločin počinjen u Daytonu nad Hrvatima, nema stabilnosti i sigurnosti u podrhtavajućoj i nesigurnoj dvoentitetskoj beha zajednici tri suverena i konstitutivna naroda i tri konfesije.
 
Veliku je cijenu, ne samo u velikosrpskoj i velikomuslimanskoj agresiji već i tijekom cijele genocidne osmanske okupacije, platio hrvatski narod za opstanak na tisućljetnim beha pradedjedovskim ognjištima, da bi se ova generacija odrekla svoje domovine Bosne i Hercegovine  pod pritiskom daytonske Holbrookeove nepravde, i pred velikosrpskom secesionističkom i velikomuslimanskom unitarističkom politikom.
 
Suvremenoj Svjetskoj zajednici ne bi smijeli prkositi ni Dodik secesionizmom ni Bakir osmanlijskim unitarizmom, i sve to na štetu treće beha nacionalne i vjerske komponente, Hrvatima. Dodikovo ­i Bakirovo ucjenjivanje Svjetske zajednice stacionirane u beha stvarnosti, kao jamca sigurnosti i pravednosti beha nacionalnih i vjerskih različitosti i posebnosti, više je sramota i poraz samih moćnih međunarodnih čimbenika, negoli danas nemoćnog, obespravljenog, tenkovima ušutkanog i u Daytonu na svim poljima razoružanog i deteritorijaliziranog hrvatskog naroda.
 
Daytonska nepravda koju je osmislio Richard Holbrooke, do nedodirljivosti usavršili Petritsch, Brandt, te napose britanski kolonijalist Ashdown, i čije je to zlodjelo, ojačalo je velikosrpske secesioniste i osmansko velikomuslimanske islamiste na putu prema konačnoj podjeli zemlje na srpski kao dio Velike Srbije i muslimanski kao dio genocidno konfesiocidnog Otomanskog carstva kojeg Erdoğan i Bakir oživljavaju na europskoj periferiji, gotovo opet pod Bečom. Svjetska šutnja na Daytonsku nepravdu koja bi mogla imati za posljedicu biološki nestanak Hrvata sa beha prostora, a Bosnu i Hercegovinu pretvoriti u trajno ratno žarište s milijunima pridošlih muslimanskih „emigranata“, oblik je europskog poraza pred dvijema velikim opasnostima pred kućnim vratima, ruskog i turskog ekspanzionizma na Europu.
 
Vremena za kajanje i ispravljanje "pregovaračkog daytonskog zločina" nad hrvatskim narodom još uvijek ima, no nažalost nema i volje za taj humani ljudski čin. No, ipak do tog će morati doći, jer širenjem ruskog i turskog utjecaja na tom europskom teritoriju uveliko potresa sigurnost i stabilnost Europske unije. Vidljivo je to i po sve većem broju ruskih trovanja po Europi i islamskog terorizma na Starom kontinentu.
 

Vinko Đotlo

Povezane objave

Zar tek troje?

HF

Troje izdajnika protjeruje Hrvate

HF

Brojne laži dinastije Izetbegović

hrvatski-fokus

Komunističke propagandne karikature o širokobriješkim franjevcima

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više