Hrvatski Fokus
Najnovije vijesti

Hrvatska u – “kolotečini”

Slučaj Uljanik će trajati sve dok vladajućima trebaju tri istarska glasa

 
 
Prošlo vrijeme slavlja prvaka svijeta u nogometu, jer smo moralni prvaci. Francuzi su ih pobijedili zahvaljujući argentinskom sucu koji nije smio suditi jer nas je oštetio i u prvom suđenju, a drugo suđenje je bila osveta za poraz Argentine i prekršaji Hrvata iz kojih su Francuzi postigli golove nisu postojali. To ne kažem ja nego i Englezi i svi komentatori i zato su – prvaci svijeta u nogometu.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2018/07/3.maj2_.jpg
Sada na scenu izlaze novi igrači, ministar Darko Horvat za opstanak Uljanika i 3. maja i kaže „Država je prelomila“ – ne znamo što? Znamo samo da Istra ima 3 glasa i Vlada postoji na njihovoj milosti. Ministre Horvat objasnite nama građanima što znači 3 plus 3 milijarde  kuna jamstava države za nastavak rada i života brodogradilišta. Je li to kao Agrokor model i Lex i Petrokemija. Gdje je onaj impozantni sindikalac koji prijeti svim vladama već 10 godina, navodno je predsjednik  NO-a, pa tko se to njega boji ili prijeti kao nekada pohod radnika na Zagreb. Fosfogips otpad iz Petrokemije neka on riješi. Prijetnja od 1,5 milijardi kuna sanacija i oko pola milijarde kuna subvencija.
 
Prelomila se i Rafinerija Sisak i to će netko platiti 1 milijardu kuna. Bivši i slabašni premijer, zet Franje Gregurića premijera, skromnoga čovjeka iz Astre, kažu naoružao Hrvatsku. Zlatko, vaterpolist, dugogodišnji predsjednik HOO-a danas predlaže nacionalni stadion na Kajzerici – loša lokacija, od 1 milijarde kuna pomoću PDV-a. (Treba tu ideju zaštititi kao intelektualno vlasništvo.) Blaženka ministrica Divjak danas u Temi dana – isto 1 milijarda kuna za strukovne škole koje bi se opremile kuhinjama kao hotel s 5 zvjezdica, udružile i proizvodile majstore koji nam fale – otišli u Irsku. Danas premijeru došao irski premijer da mu zahvali na 45 tisuća školovanih Hrvata koji rade po pubovima, a mi uvozimo turističke radnike iz Malezije i Ukrajine.  
 
Cappeli cvate, nikad toliko turista predlaže veće plaće 30 posto, ali ima bome i drogeraša, na Zrću se Englezi međusobno kolju, nas zasad ne diraju, mi ih ne smetamo, samo ih policija privede i mirna Bosna. U Splitu je malo masovnije uhićenje drogeraša, njih 267, i idu na besplatno spavanje i hranu. Zamjenili Englezi Ibizu Novaljom, a mi sretni još ako legaliziramo konoplju i marihuanu gdje će nam biti kraj. Država je tu spremna i ministar Božinović drži sve pod kontrolom i imigrante, a kada stigne tisuću novih automobila biti će sigurno lakše.
 
Oko otpada ništa novo stvari stoje na mjestu, nema dovoljno kanti i kamiona, nema konačnog rješenja i napuljski sindrom nam ne gine. Upozorio sam premijera da Plan ministra Dobrovića nije dobar i košta 1 milijardu, a ništa ne rješava. O tome pišem i savjete 10 godina ali se uvijek pojavi novi uhljeb i sve ponovno . U Istri i Rijeci problem s onim što je Dobrović zanemario, a to je kako zbrinuti ostatni otpad SFR ili RDF koji su trebali u Koromačno, a sad mole Plomin ili ono što sam predložio kao jedino rješenje – energana za otpad, ne samo u Zagrebu i Primorju nego i u Slavoniji i Dalmaciji. Što se može, uvijek je zadnja riječ politike, obično pogrješno.
 
Ministar Bošnjaković deblokira blokirane sa 1 i nešto milijardi od 44 milijarde, ali se čvrsto drži bilježnika, odvjetnika, FINE i činovnika i lexa kao da je s njima rodbinski vezan; sudac Kolakušić mu je predložio jednostavno rješenje ali on voli složeno. Svađa ministra Zdravka Marića i ministra Kujundžića oko cijena cigareta i alkohola za 50 posto. Ja sam za jer djeca mi donose vino, a sestri cigarete. Lijekove i doplaćivanje u ljekarni nitko ne spominje ili nisu informirani. Sumnjam jer sam osobno obavijestio Silvana zaštitnika umirovljenika, za dva moduretika sam doplatio 250 kuna, a Hrelja niti da mrdne, ministri pogotovo
 
U Kninu proslava, Milanoviću laknulo ne će slušati fućkanje, a Jandrokoviću  i Plenković ne bi trebalo fućkati jer su Hrvati drugi u svijetu. Ajde i nama je konačno krenulo. Afera oko nadbiskupa Bozanića i biskupa  Kutleše i Vatikana. Budite sigurni kada progovore ljevičari i kriptokomunisti da ne kažem udbaši na privremenom radu u Italiji ili Vatikanu radi se o pažljivo složenoj dezinformaciji od posebnih kadrova školovanih u Moskvi prije pojave Jeljcina i Putina. Jeljcin mi je simpatičan jer je građevinar i mogao je dobro potegnuti, a Putin je gospodin i sa KGK je u svlačionici grlio naše vatrene prvake svijeta.
 

Stjepan Nikolić, dipl. ing. (susjed Dejana Lovrena iz BiH)

Povezani članci

Bosanski trosjed za dvoje

HF

Slavene Bačiću, priznaj autorsku krađu!

HF

Što to bješe Agrokor?

HF

Održani 22. Rešetarački susreti pjesnika

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...