Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Kutleša – vjerni poslušnik Papinske Države

U Boga se može vjerovati i kad se ne vjeruje u papu Franju

 
 
Vatikan navodno priprema veliku smjenu na Kaptolu – kardinala Bozanića, koji bi otišao u mirovinu, naslijedio bi porečko-puljski biskup Dražen Kutleša. Ne bi to bilo ništa ni neobično ni neočekivano. Kutleša je svojedobno na svom sadašnjem mjestu zamijenio biskupa Milovana koji se odlučno usprotivio predaji istarske, hrvatske Dajle Talijanima. Okrećući leđa hrvatskim nacionalnim interesima, pokazao se kao vjerni poslušnik Papinske Države, nimalo se ne razlikujući od hrvatskih vlasti koje su poslije Tuđmanove smrti mnoga hrvatska nacionalna bogatstva budzašto prodale odnosno predale Europskoj uniji, to jest njezinim moćnim zemljama.
Image result for drazen kutlesa
A jedno veliko moralno hrvatsko bogatstvo, kardinala Stepinca, papa je Franjo relativizirao na nečuven način – za ocjenu o Stepincu osnovao je mješovitu vjersku komisiju u kojoj su bili i predstavnici Srpske pravoslavne crkve koja je, na primjer, 2006. godine, na zgražanje i srbijanske javnosti, svetima proglasila dva četnička koljača iz Drugog svjetskog rata. A bila je i huškač na rat protiv Hrvatske devedesetih te je manastire ustupala srbijanskoj agresorskoj vojsci. Ljevičarskom papi iz Južne Amerike očito je cilj iz crkvene hijerarhije u Hrvatskoj ukloniti sve koji hrvatski dišu. No u Boga se može vjerovati i kad se ne vjeruje u papu.
 

Milan Ivkošić, https://www.vecernji.hr/premium/u-boga-se-moze-vjerovati-i-kad-se-ne-vjeruje-u-papu-1260964

Povezane objave

Dan poslije Dana državnosti

HF

Martina Dalić nametnuta Plenkoviću

HF

Pupovac nastavlja razarati Hrvatsku

HF

Još samo da nam Brena ozdravi

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više