Hrvatski Fokus

Thompson je pjevao u Areni 1999. godine pjesmu Lijepa li si, a bogami i opet će
 

 
IDS i njegova siva eminencija Ivan Nino Jakovčić umislili su da je Istra njihova prćija, njihovo privatno vlasništvo, njihovo leno. Neka nam pokažu vlasničke listove za "poljoprivredno i građevinsko zemljište, šume, rudnike, iskopa, pitku i termalnu vodu i pomorsko dobro", kako je napisano u Programskoj deklaraciji IDS-a, pa da vidimo tko je vlasnik toga prirodnoga bogatstva u Istri. Hajde Nino Jakovčiću, Borisu Miletiću, Valteru Flego i ostali IDS-ovci, vlasničke listove javno predočite, da vidimo tko je vlasnik Istre? Ponašate se godinama kao jedini vlasnici Istre, kao jedini zaštitnici interesa istarskog čovjeka, a u stvarnosti kao neprijatelji Republike Hrvatske i istarskih Hrvata.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/08/NinoKokaino.jpg
I druge su stranke diljem Hrvatske pobijedile u nizu županija, gradova i sela, ali niti jedna nije svojatala ta područja gdje su dobili najviše glasova. Niti jedna stranka nije se postavila kao da je to njihova zemlja. Niti jedna lokalna stranka ne kaže da je pobijedio njihov način života! Svaka regija i županija u Hrvatskoj ima svoje specifičnosti. Zašto bi istarske bile nešto posebno? Zato što se IDS malo zaigrao, umislio da je apsolutni gospodar Istre, jer dobiva na izborima pravo da formira vlast. Vladati ne znači posjedovati, vladati znači upravljati, služiti građanima koji su im svojim glasovima dali povjerenje, da će se upravljati tim djelom zemlje, kao dobar gospodar, a ne za svoj račun i račun svojih podobnih poslušnika ili plaćenika.
 
IDS-ovci se busaju u prsa floskulama o multikulturalnosti, toleranciji i suživotu! Sve su to prazne riječi jer rade upravo suprotno. Sva multikulturalnost se svodi na pogodovanju manjinama – srpskoj i talijanskoj -, a na uštrb Hrvatima! U mnogim mojim tekstovima na svome blogu navela sam niz primjera IDS-ove politike spram Hrvatske i istarskih Hrvata, pa ću sada samo podsjetiti naslovima;
 
IDS I ISTRIJANSTVO
Posted on Kolovoz 30, 2017 by hrvatskepraviceblog
KAMO IDS VODI ISTRU?
Posted on Rujan 19, 2017 by hrvatskepraviceblog
IDS JE PERFIDNO IZOSTAVIO HRVATSKU KOMPONENTU U OBRAZLOŽENJU ISTARSKE HIMNE NA SLUŽBENOJ STRANICI ISTARSKE ŽUPANIJE
Posted on Rujan 13, 2017 by hrvatskepraviceblog
REFERENDUM O AUTONOMIJI -PARAVAN ZA REPUBLIKU ISTRU
Posted on Listopad 26, 2017 by hrvatskepraviceblog
IVAN JAKOVČIĆ ( IDS) TRAŽI REFERENDUM O AUTONOMIJI ISTRE
Posted on Listopad 24, 2017 by hrvatskepraviceblog
HOĆEMO LI PO BORISU MILETIĆU USKORO U ZATVOR I ZA VILU VELEBITA?
Posted on Listopad 4, 2017 by hrvatskepraviceblog
IDSovo posezanje za teritorijem drugih država i županije
Posted on Studeni 21, 2017 by hrvatskepraviceblog
TALIJANSKE MIROVINE PRIDONIJELE BLAGOSTANJU I ODNAROĐIVANJU HRVATA U ISTRI
Posted on Studeni 14, 2017 by hrvatskepraviceblog
ISTARSKI RAZVOD
Posted on Studeni 2, 2017 by hrvatskepraviceblog
AGROKOR IVICE TODORIĆA I IDS
Posted on Studeni 6, 2017 by hrvatskepraviceblog
UMIŠLJAJU LI BORIS MILETIĆ I IDS DA JE ISTRA NJIHOVO PRIVATNO LENO?
Posted on Prosinac 29, 2017 by hrvatskepraviceblog
IDS POD POJMOM ANTIFAŠIZAM SAKRIVA ,ZLOČINAČKU DIMENZIJU KOMUNIZMA
Posted on Prosinac 17, 2017 by hrvatskepraviceblog
SKANDAL U PULI ,SVI PERU RUKE – KRIVAC POZNAT
Posted on Siječanj 6, 2018 by hrvatskepraviceblog
NEPOŠTIVANJE ZAKONA O ZASTAVI RH OD STRANE IDSovih VLASTI U GRADU PULI
Posted on Travanj 28, 2018 by hrvatskepraviceblog
ČIJE JE NEBO NAD ISTROM? SUVERENITET RH PROSTIRE SE I NA ZRAČNI PROSTOR IZNAD TERITORIJA RH,ŠTO ZNAČI DA JE NEBO NAD ISTROM HRVATSKO, A NE IDS-ovo!
Posted on Travanj 23, 2018 by hrvatskepraviceblo
IDS KAO REGIONALNA STRANKA SVOJATA ISTRU KAO SVOJE LENO, ALI IDS NE PREDSTAVLJA SVO STANOVNIŠTVO ISTRE, IDS NIJE USPIO SA SVOJOM NACIJOM ISTRIJANA, ZAHVALJUJUĆI ISTARSKIM HRVATIMA, KOJE NARAVNO NE MOŽE ODNARODITI NI POTKUPITI
Posted on Travanj 5, 2018 by hrvatskepraviceblog
DEMOKRACIJA PO IDS-u
Posted on Svibanj 31, 2018 by hrvatskepraviceblog
SA KOJIM PRAVOM SE IDS POSTAVLJA KAO JEDINI GOSPODAR ISTRE?
Posted on Lipanj 16, 2018 by hrvatskepraviceblog
DOŠAO JE ČAS DA VATRENI I THOMPSON PROSLAVE SREBRO U PULSKOJ ARENI !
Posted on Srpanj 26, 2018 by hrvatskepraviceblog
KOGA TO DISKRIMINIRA IDS, STRANKA KOJA SE HVALI SUŽIVOTOM, TOLERANCIJOM, MULTIKULTURALNOŠĆU I LIBERALNOM DEMOKRACIJOM?
Posted on Srpanj 25, 2018 by hrvatskepraviceblog
OTVORENO PISMO BRANITELJSKIM UDRUGAMA PULE I ISTRE
Posted on Kolovoz 6, 2018 by hrvatskepraviceblog
 
Nakon svih ovih navedenih tekstova, samo čitajući naslove, jasno je da je IDS, koji je na vlasti u Istri od osamostaljenja Republike Hrvatske, stvorio paralelnu vlast prema centralnoj državnoj vlasti u Zagrebu, i da je koristeći blagodati lokalne samouprave zaobilazeći  demokratske državne institucije uveo IDS-ovu diktaturu. U Istri nema nikakve mogućnosti zaposliti se u gradskim i županijskim strukturama vlasti ukoliko nisi član IDS-a, ili netko iz obitelji. Na taj način IDS je stvorio svoju sigurnu i stalnu glasačku bazu.
 
Braniteljske udruge nisu se uopće oglasile, niti se oglašavaju, ni na moje otvoreno pismo. Naravno ne smiju pisnuti, jer druge godine nema donacija od gradskih i županijskih otaca, a ni poslova koje oni namještaju. Znam kako to funkcionira. Kada je bio koncert Marka Petrkovića Thompsona u Poreču, otvoreno se prijetilo svima koji posluju preko gradova i općina u kojima je na vlasti IDS, da ne će uopće moći konkurirati za poslove, ukoliko budu viđeni na Thompsonovu koncertu! Zato je šjor Nino Jakovčić siguran da "bogami i ne ćeš", jer IDS u Istri vlada, strahovladom. Poznati su sumnjivi slučajevi samoubojstava mladih ljudi, koji su naravno zataškani ili zaboravljeni.
 
Ovakvom autokratskom vladavinom IDS i njegovi čelnici direktno krše Ustav RH,
Članak 14. Ustava RH
Svatko u Republici Hrvatskoj ima prava i slobode, neovisno o njegovoj rasi, boji kože, spolu, jeziku, vjeri, političkom ili drugom uvjerenju, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu, imovini, rođenju, naobrazbi, društvenom položaju ili drugim osobinama. Svi su pred zakonom jednaki.
Članak 54.
Svatko ima pravo na rad i slobodu rada.
 
Upravo ta prava IDS i njegovi čelnici krše, hrvatskom branitelju i pjevaču Marku Perkoviću Thompsonu, a samim time i nama istarskim Hrvatima! SVA LJUDSKA BIĆA RAĐAJU SE SLOBODNA I JEDNAKA U DOSTOJANSTVU I PRAVIMA osim Thompsona i Hrvata u Istri! Zar ne šjor Nino Jakovčić?
 

Lili Benčik

Povezane objave

Povijesna odgovornost Tomislava Karamarka

HF

Milanović svaku večer u shopingu na Krku!

HF

Srbi bez kajanja, bez katarze, bez…

HF

Da sam ja Sanja Musić Milanović, ne bih ovako dobivene petice prihvatila

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više