Hrvatski Fokus
Kultura

Hanibal Salvaro izlaže u Varaždinu

Autor je jedan od najboljih promotora likovne umjetnosti, ne samo keramike

 
 
Hanibal Salvaro, hrvatski likovni umjetnik, keramičar svjetskoga glasa, organizator brojnih događanja i susreta, čovjek koji je uzdigao keramiku od uporabnog , zgodnog i lijepog predmeta u kućanstvu na rang prave likovne umjetnosti, sredinom kolovoza, točnije od 17. 8. 2018. do 9. rujna 2018. predstavlja se  u poznatoj galeriji u Varaždinu Zlatni ajngel s nizom djela iz različitih vremena koja jasno ukazuju na njegovo tadašnje zanimanje, pod nazivom Šarena izložba, a koja se priređuje u povodu 60. obljetnice umjetnikova stvaralaštva.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2018/08/hanibal_salvaro_1.jpg
Vjerojatno će Salvarovi najnoviji radovi, od skulpturalnih objekata arvinia i slike na platnu izazvati najviše upita i interesa. Izložba se otvara u vrijeme Špancirfesta, a i sam umjetnik ističe kako je dio djela inspiriran baš Špancirfestom.
 
Neobičan odabir materijala kojim se služi Salvaro u oživotvorenju svojih ideja dodatno će povećati radoznalost javnosti. Hanibal Salvaro autor je vrlo obimnog, kompleksnog opusa, djela koja svojim značajem znatno nadilaze granice Hrvatske. Istodobno, ne zaboravimo pripomenuti kako je Salvaro doista, jedan od najboljih promotora likovne umjetnosti, ne samo keramike.
 

Miroslav Pelikan

Povezani članci

BALTES – Halucinacije (6)

HF

Za njegovu dušu

HF

Faktologija Hansa Roslinga

hrvatski-fokus

Pogledima iz tuđine

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...