Hrvatski Fokus
Gledišta

Ne zaslužuje visoko rusko odlikovanje

Milan Bandić je jedna od najkorumpiranijih osoba u Hrvatskoj

 
 
Kao bivši zastupnik u Skupštini grada Zagreba izražavam svoje veliko čuđenje i duboko neslaganje s odlukom predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina da odlikuje zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića visokim ruskim odlikovanjem „Ordenom družbe“. Orden se dodjeljuje ruskim i stranim državljanima. za posebne zasluge u međunarodnim odnosima, rad na uspostavi međunarodnog prijateljstva i mira među nacijama te za znatan doprinos u očuvanju i promociji ruske kulture i baštine ili zajedničkom razvoju zajedničkih projekata s Ruskom Federacijom. Ni u jednoj od ovih kategorija Milan Bandić ne zaslužuje to visoko rusko odlikovanje, koje će on sasvim sigurno iskoristiti za vlastitu promociju na hrvatskoj političkoj sceni.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2018/08/putrin-medal_2551375b.jpg
Milan Bandić je jedna od najkorumpiranijih osoba u Hrvatskoj, protiv njega vođeno je ili se vodi više sudskih postupaka, a gradom Zagrebom vlada netransparentno i despotski. Samo po tome Milan Bandić kao duboko kompromitirani političar nije podobna osoba i ne zaslužuje visoko rusko odlikovanje, pa u tom smislu izražavam svoje naslaganje s odlukom predsjednika Putina. Imajući u vidu takav politički profil Milana Bandića, orden, kojim ga je odlikovao ruski predsjednik, nije u skladu s unapređenjem prijateljskih odnosa Hrvatske i Ruske Federacije.
 

Ivan Valek, bivši vijećnik grada Zagreba

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezani članci

Zar se ne sramite ponavljati laž?

HF

Neka se Sarnavka suoči s Mansonom

HF

Veleizdajnici bi i novi mandat!

HF

Zloporaba prognanih srijemskih i bačkih Hrvata

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...