Hrvatski Fokus

Tko je Karin Kneissel čiji je poziv na vjenčanje prihvatio ruski car?

 
 
Gospodična Karin Kneissl, 52 godine, odrasla je u Amanu/Jordanu kao dijete i mlada djevojka je vrlo ozbiljno shvatila učenje. Njezin otac je bio osobni pilot kralja Husseina i jedan od savjetnika pri nastajanju jordanskih zračnih snaga – Royal Jordan Air Force. Studirala je istočne jezike i međunarodno pravo u Beču, međunarodne odnose na Sveučilištu u Jeruzalemu i na Sveučilištu u Jordanu u Amanu. Poslije toga je završila studij suvremenog arapskog na Sveučilištu u Georgetown u SAD-u.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/08/D618A13B-407E-4E3B-86C1-943E3C010196_v0_l.jpg
U austrijsku diplomatsku službu je ušla devedesetih godina a i iz nje je izašla 1998. zbog svoje neovisne naravi i radila je kao novinarka i autorica studija o međunarodnoj politici. Predaje na Vojnoj akademiji u Wiener Neustadtu i na frankofonskom sveučilištu Universite Saint Joseph u Beirutu. Tijekom deset godina radila je na Odjelu političkih znanosti Sveučilišta u Beču. Između ostalog piše kao neovisna dopisnica za dnevnike Die Presse i Neue Zürcher Zeitung. Govori tečno arapski, engleski, francuski, španjolski i talijanski a razumije hebrejski. Treba naglasiti da ne pripada Slobodarskoj stranci Austrije. Sama sebe naziva slobodnim konzervativnim duhom. No stranka ju je izabrala i pristala je. Htjela ju je također predložiti za predsjednicu republike ali se na kraju odlučila za Norberta Hofera koji je izbore izgubio u korist ljevičara Van der Bellena.
 
Kneissl se izjašnjava kritično o Europskoj uniji. Junckera je nazvala huliganom i arogantnim ciničnim moćnikom s obzirom kako se ponaša s BREXIT-om: Ponaša se kao Cezar bruxelleski koji si daje za pravo kršiti ugovore ako mu se čini to korisnim. Angelu Merkel smatra beskrajno nepouzdanom i nemarnom s obziroma na način na koji je podstakla plimu izbjeglica, neoprezno slikanje – sebić – s izbjeglicama, uključujući i neopravdani ugovor s Erdoğanom o zaustavljanju izbjeglica. „Time je dala podršku autokratu Erdoğanu a Bruxellesu opasnu obvezu.“
 
Ona koja dobro poznaje arapski mentalitet tvrdi da se radi u 80 posto slučajeva o ekonomskim migrantima. U rujnu 2015. je izjavila je na TV-u da neredi i pobune u arapskom svijetu imaju uzrok u velikom broju „mladih muškaraca koje vodi testosteron i koji ne uspijevaju danas naći ženu radi masovne nezaposlenosti i siromaštva, dakle ne uspijevaju postići status muškarca u tradicionalnom društvu.“ To je gorka istina koja je izazvala predvidivi otpor u politički korektnom konformizmu. Još je veći skandal izazvao njen daljnji korak, njeno mišljenje o Siriji kada je govorila o „sveukupnim teroristima kao što se sveukupnost pod turistima podrazumijeva“ sve u čemu sudjeluju sve arapske države ali i Europa i Australija: „Muslimani iz Bruxellesa, Kremsa i Marseillea“ uništavaju sirijsku domovinu koja je mnogo starija od islama, utrkuju se da razore Damask za koji se može reći da ne postoji orijentalni grad u dubokom smislu riječi kao što je Damask sa svojim pripovjedačima, prodavačima čaja, mnogim obrtnicima i najboljim mliječnim sladoledom. U kojem se to arapskom mjestu toliko može hodati po uskim ulicama kao po ulicamama Damaska da vas ne uznemiruje nijedna Toyota ili Mercedes? Damask se ne može usporediti s trgovačkim centrima Dubaja i nogometnim stadionima Katara.“ Tako je govorila buduća ministrica vanjskih poslova „o onima koji iz podzemlju sudjeluju u potresu sirijskog naroda prevrćući svojim prstima hrpe novaca, koji nažalost još nisu poraženi i djeluju po daljinskom upravljaču pucajući tu i tamo“.
 
To je osoba koja će voditi austrijsku vanjsku politiku. Ne će biti samo zabavno vidjeti učinak koji će stvoriti gospođa Kneissl u bezidejnoj Europi ovisnoj o NATO-u, okamenjenoj u političkoj korektnosti i kastriranoj od Mutti – mame Angele. S Karen Kneissl u vladi „krajnje i ksenofobne desnice“ izgleda da će se biti mnogo bliže suvremenom vođenju  politike „u velikoj krizi legitimiteta i učinkovitosti globalnog i europskog – oligarhijsko-globalističkog vođenja politike“ koje je u tijeku i u kojem se (Europa) od strane Trumpove Amerike „osjeća kažnjena zbog multilateralizma koji je sama stvarala i nametala nakon rata. Sada bi Europa radije bila slobodna od zamki Svjetske banke, NAFTA-e, NATO-a, UN-a, kako pišu u 24 sata bilježeći bolnu reakciju stvarnog rastakanja Svjetske Trgovinske Organizacije – WTO-a do kojeg su doveli Amerikanci. Do sada je Svjetska Trgovinska Organizacija – WTO – bila i nadglednik i sudište globalnog nadnacionalnog liberalizma, a sada ju je „Prvo Amerika – America First“ likvidirala.  Ali vrijeme je da se bude ukorak s vremenom.
 
Onaj prošli svijet nestaje. Kako nas izvještava izvještaj GEAB – Global Europe Anticipation Bulletin – Bilten globalne Europe u nastajanju – „svijet se priprema za nove geopolitičke strukture“. Sustav odlučivanja se vraća na nacionalni nivo s naznakama samovlade – autokratičnosti – koja se pokušava uskladiti da bi se izbjegle smjernice i sudari prema kojima se kreću tehnokrati u slobodnom hodu; međunarodni monetarni sustav je doživio obrat u kojem više nije dolar u središtu i nastaju postupci nekonvencionalnih monetarnih jedinica.“ Nešto mi govori da će dr. Kneissl biti najpogodnija osoba za ovo vrijeme koje dolazi. 
 

Maurizio Blondet, https://www.maurizioblondet.it/scene-da-un-matrimonio/

(S tal. prevela prof. Kornelija Pejčinović)

Povezane objave

Lavrov prijeti Turskoj, dok je SAD guraju u opasan sukob!

hrvatski-fokus

Iran se otvara prema Indiji

HF

Moguće opasnosti tvrdoga stava

HF

Zemlja – kugla straha

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više