Hrvatski Fokus
Aktualno

Čelnik CIA-e 1948. o uništavanju čovjeka

Čupat ćemo duhovne korijene, vulgarizirat ćemo i uništavati osnove narodne moralnosti

 
 
»Završit će se rat, sve će se srediti i urediti. I mi ćemo sve što imamo – sve zlato, svu materijalnu moć uložiti u zaglupljivanje i nasamarivanje ljudi! Ljudski mozak i svijest mogu se izmijeniti. Posijavši tamo kaos, neprimjetno ćemo njihove vrijednosti zamijeniti lažnim i prisiliti ih da u te lažne vrijednosti vjeruju. Kako? Pronaći ćemo svoje istomišljenike, svoje saveznike u samoj Rusiji. Postupno će se odigravati, po svojim razmjerima, grandiozna tragedija propasti najnepokornijeg naroda na Zemlji, konačnog i nepovratnog gašenja njegove samosvijesti. Na primjer, iz umjetnosti i književnosti postupno ćemo odstraniti njihovu socijalnu suštinu, odučit ćemo umjetnike i pisce, ubit ćemo u njima volju da se bave prikazivanjem i istraživanjem procesa koji se odvijaju u dubinama narodnih masa. Književnost, kazalište, kina – sve to će prikazivati i veličati najniža ljudska osjećanja.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/09/Allen_w_dulles-scaled.jpg
Allen Welsh Dulles
 
Na sve načine ćemo podržavati i uzdizati takozvane umjetnike koji će u ljudsku svijest uvoditi i utuvljivati kult seksa, nasilja, sadizma i izdajstva – riječju, svakojaku nemoralnost. U upravljanju državom stvorit ćemo kaos i zbrku. Neprimjetno, ali aktivno i stalno, doprinosit ćemo samovolji činovnika, procvatu podmitljivosti i neprincipijelnosti. Birokratizam i odugovlačenje bit će isticani kao vrlina. Čestitost i poštenje bit će ismijavani i postat će sasvim nepotrebni, pretvorit će se u ostatak prošlosti. Prostaštvo i drskost, laž i obmana, pijanstvo i narkomanija, životinjski strah jednih od drugih i bestidnost, izdajstvo, nacionalizam i zavadu među narodima, prije svega zavadu i mržnju prema ruskom narodu, sve to ćemo spretno i neprimjetno kultivirati, sve to će bujno procvijetati.
 
I tek će rijetko tko naslutiti ili čak shvatiti što se događa. Ali takve ljude ćemo dovesti u bespomoćan položaj, izvrgnut ćemo ih ruglu, pronaći ćemo način da ih oklevetamo i proglasimo društvenim šljamom. Čupat ćemo duhovne korijene, vulgarizirat ćemo i uništavati osnove narodne moralnosti. Na taj način ćemo uzdrmavati pokoljenja za pokolenjima. Ljude ćemo uzimati u obradu još od djetinjstva i mladosti, i glavnu pozornost usmjerit ćemo na mladež koju ćemo dezorganizirati, razvraćati i kvariti. Od njih ćemo napraviti cinike, prostake i kozmopolite. Eto tako ćemo to učiniti«.
 

​​Allen Welsh Dulles, ravnatelj CIA-a, 1948. Bio je američki diplomat i odvjetnik koji je postao prvi civilni civilni ravnatelja CIA-e.

Povezane objave

Anđela Zanki izlaže u zagrebačkoj galeriji Greta

HF

Prijetnja smrću po uzoru na ISIL

HF

SPC opstruira kanonizaciju bl. Alojzija Stepinca

HF

Dva referenduma, dvije vatre

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više