Hrvatski Fokus

Pozivamo sve Hrvate s pravom glasa da bojkotiraju lažne izbore za HNV

 
 
Poziv HDF-a pripadnicima hrvatske zajednice u Republici Srbiji uoči elektorskih izbora za HNV
Hrvatski demokratski forum (HDF) sa sjedištem u Subotici poziva pripadnike hrvatske zajednice u Republici Srbiji da spriječe prijevaru koja im se sprema i da ne daju svoj potpis za podršku elektorima za izbor novog saziva Hrvatskog nacionalnog vijeća. Elektorski izbori koji se najavljuju za studeni ove godine, a za koji je DSHV pokrenuo kampanju prikupljanja potpisa, predstavljaju manipulaciju kako bi etnobiznis okupljen oko vrha te stranke i u iduće 4 godine vladao svim resursima namijenjenim zajednici. Svaki potpis dat za elektore ma koje izborne liste bit će zloupotrijebljen, kao što je bio zloupotrijebljen i u prethodna dva saziva HNV-a.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/09/Lazo_Vojnic_Hajduk.jpg
Lazo Vojnić Hajduk
 
Sve manjinske zajednice u Republici Srbiji svoja nacionalna vijeća biraju na neposrednim i demokratskim izborima, osim hrvatske zajednice kojoj otuđeni i odnarođeni centar moći sramno nameće delegatske izbore koji ne zadovoljavaju niti jedan uvjet da budu legitimni. DSHV, kao stranka bez glasača, nema kapaciteta da na zakonit način prikupi dovoljan broj ovjerenih potpisa za organiziranje elektorske skupštine, pa je već sada jasno da će i ovoga puta, kao i u prethodna dva navrata, biti primorani na manipulacije i lažiranja. Umjesto da se vodstvo zajednice u prethodne četiri godine angažiralo na popuni posebnog biračkog popisa hrvatske nacionalne manjine, ono je upravo opstruiralo ispunjavanje ovog zakonskog uvjeta za slobodne izbore. Zbog svega što se priprema, a poučeni iskustvom u prethodnih deset i više godina nakaradnog funkcioniranja nelegitimnog vodstva zajednice, pozivamo sve građane s pravom glasa da bojkotiraju lažne izbore za HNV. Bojkot izbora je legitimno sredstvo koje mora dovesti do katarze u zajednici, nakon čega je potrebno provesti široku akciju upisa građana u poseban birački popis i organizirati prave, slobodne i neposredne izbore za HNV. Hrvatskoj zajednici kronično nedostaje demokratsko vodstvo, s legitimitetom, koje će unutar zajednice konsolidirati stanje, te koje će prema državnim tijelima nastupati autoritativno, a ne kao sada poslušnički i servilno.
 
Prethodno je neophodno da nadležna državna tijela izvrše proračunsku inspekciju i reviziju poslovanja HNV-a i Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, zbog netransparentnosti funkcioniranja ovih institucija. HNV, osim svog proračuna, raspolaže i pravom na raspodjelu ukupnog novca koji Republika Srbija i Republika Hrvatska namjenjuju za sve Hrvate u Republici Srbiji, a koji iznosi blizu milijun eura godišnje, te je za zajednicu od životne važnosti da tolika moć ne bude skoncentrirana u rukama jednog Sorosevog službenika koji račune ne polaže zajednici nego očito stranoj fondaciji iz koje je i poslan u hrvatsku zajednicu.
 

Lazo Vojnić Hajduk, potpredsjednik i Zvonimir Perušić, potpredsjednik Hrvatskoga demokratskog foruma, Subotica

Povezane objave

Projekt Vukovarski advent

HF

Posebno ističem važnost nacionalnih manjina unutar našega društva

HF

Kandidira li se Furio Radin u Italiji za talijanski parlament?

HF

Bošnjačko oponašanje velikosrpske politike

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više